Logo Gadero
inspiratieservice

Onkruidvrij Voegmiddel GatorSand XP G2 Beige 20kg

Productnummer
MB20047
ALLEEN GEBRUIKEN BIJ 100% DROOG OPPERVLAK
Helpt uw bestrating langer mee te gaan
gatorsand_xp_g2_beige
gatorsand
Per zak

54,95

incl. BTW

Op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Materiaalsoort
Polymeer
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

 • Eén keer bewateren is voldoende

 • Helpt onkruid te voorkomen

 • Geen bladblazer nodig

 • Super snel gevoegd

 • ALLEEN GEBRUIKEN BIJ 100% DROOG OPPERVLAK

Specificaties

Gewicht
20 kg
Materiaalsoort
Polymeer
Materiaal
Zand
Kleur
Beige

Onkruidvrij Voegmiddel GatorSand XP G2 Beige 20kg

GatorSand XP G2 Beige 20kg Onkruidvrij Voegmiddel van A-merk Gator is gemaakt aan de hand van een zeer modern en uniek productieproces wat de kwaliteit van het voegzand waarborgt. Gekalibreerd zand is gemengd met intelligente polymeren. Dankzij deze techniek heeft u geen last van sluier en stof in en rondom de voegen van uw bestrating. Steenhandel Gadero is er van overtuigd dat Gator XP G2 de nummer één keuze is op het gebied van voegzand. Wij raden Gator XP G2 voegzand aan voor verschillende toepassingen waaronder voor uw terras, (bestrating rond om) zwembad, voetpad, oprit, parkeerplaats en andere bestrating. Bij Gadero kunt u dit fraaie voegmiddel naast de kleur Beige kopen in de gangbare kleuren Antraciet, Ivoor en Zwart. U kunt dus GatorSand XP G2 halen in verschillende kleuren, bijpassend bij elke kleur bestrating.

Voor het voegen van betontegels is GatorSand XP G2 ideaal. Gaat u keramische terrastegels voegen? Kies dan voor Gator Tile Sand.

Let op! Gebruik Onkruidvrij Voegmiddel GatorSand XP G2 Beige 20kg alleen bij droge tegels! Anders kan het voegmiddel aan uw nieuwe tegels vastkoeken. Voor een vochtig oppervlak raden wij AquaColor Joints voegmortel aan.

Waarom GatorSand XP G2?

GatorSand XP G2 Beige is het schoonste, snelste en makkelijkste polymeerzand op de markt. Met GatorSand XP G2 heeft u geen last van sluier of stof. Met dit voegmiddel gaat uw bestrating nog langer mee en heeft u nog minder onderhoud aan bijvoorbeeld uw terras of looppad. GatorSand XP G2 helpt onkruid te voorkomen waardoor u meer tijd overhoudt om te genieten van uw tuin in plaats van vervelende klusjes af te ronden. Gebruikt u GatorSand XP G2 Beige bij goedkope betontegels of goedkope klinkers? Dan helpt het erosie door weersinvloeden zoals regen, wind en vorst te voorkomen.

GatorSand XP G2 gebruiken (nieuwe bestrating)

Zorg ervoor dat de voegen van uw bestrating volledig droog zijn voordat u GatorSand gaat gebruiken. Anders kan het voegmiddel niet goed in de voegen glijden waardoor het niet juist verwerkt wordt.

 1. Verspreid het GatorSand met een harde borstel over uw bestrating. Zorg ervoor dat de voegen van uw bestrating volledig opgevuld zijn met het voegmiddel. Laat een dunne laag GatorSand op het oppervlak liggen voor het natrillen.

 2. Bij voorkeur raden wij een trilplaat met een een rubbermat aan om GatorSand in de voegen te trillen. Tril in meerdere richtingen om te voorkomen dat er lucht of holle ruimtes ontstaan in de voegen. Herhaal indien nodig stap 1 en 2.

 3. Veeg het overgebleven GatorSand van uw bestrating. Doe dit eerst met een harde borstel en daarna met een zachte borstel. Let wel op dat het polymeerzand minstens 3 mm inder het steenoppervlak blijft.

 4. Bewater na afloop gedurende minstens 30 seonden op 3 vierkante meter van uw bestrating. Of ga door tot het GatorSand het water afstoot en het water op de voegen blijft staan. Bewateren doet u met een sproeier op de de douchestand. Begin met bewateren op het laagste punt van uw bestrating en laat het oppervlak niet uitdrogen tijdens de bewateringsfase. Wees wel enigszins voorzichtig met het water; het voegzand mag niet uit de voegen wegspoelen.

GatorSand XP G2 gebruiken (bestaande bestrating)

Verwijder het bestaande voegmateriaal uit de voegen. Denk er hierbij om dat u het zand onder de bestrating niet beschadigt. Uw stenen of tegels moeten volledig droog zijn voordat u het GatorSand gaat invegen. De GatorSand XP G2 voeg moet tot maximaal 3 mm onder de bovenkant van het de bestrating gevuld zijn, of tot aan de onderkant van het facet. Anders krijgt erosie een kans. De gevulde en uitgeharde polymeervoegen mogen nooit in direct contact komen met banden of voetverkeer. Vanaf deze stap kunt u verwerkingsstappen 1 tot en met 4 zoals hierboven beschreven voor een nieuw bestratingoppervlak toepassen.

Hoeveel m² dekt u ongeveer met GatorSand XP G2 20kg?

De hoeveelheid vierkante meter hangt af van van de vorm en de afmetingen van uw bestrating en van de breedte van uw voegen. Hieronder vindt u een schema met een indicatie van de hoeveelheid die u kunt bedekken met één zak GatorSand XP G2.

Per zak van 20 kg

(Steendikte 6 cm)

Smalle voegen Brede voegen
3 mm tot 10 mm 15 mm tot 25 mm
Beige, Antraciet Ivoor 5-6 m² 2-3 m²
Zwart 4-5 m² 1,6 - 2,4 m²

Bestrating voor GatorSand XP G2

GatorSand XP G2 is geschikt voor het voegen van gebakken steen, beton- en natuursteen. Bij steenhandel Gadero kunt u gemakkelijk de perfecte tegels voor uw tuin kopen binnen elke prijsklasses. Zo bieden wij Goedkope betontegels aan, maar ook gecoate betontegels. Wilt u toch de allerbeste betontegels van de markt? Kies dan voor GeoProArte tegels.

Snel bij u thuis geleverd

Bestel nu snel online uw voegmiddel en andere sierbestrating bij Gadero en ontvang het al binnen 7 werkdagen. Bij Gadero koopt u alles wat u nodig heeft om uw droomtuin werkelijkheid te laten worden met sierbestrating. Gadero bezorgt uw gehele bestelling binnen 7 werkdagen gewoon bij u thuis.