Logo Gadero
inspiratieservice

Felixwood composiet vlonderplanken

De composietplanken van het Nederlandse merk Felixwood zijn een goede combinatie tussen prijs en kwaliteit. Felixwood heeft al tientallen jaren verschillende composiet planken in het assortiment, waarbij u bij Gadero voornamelijk de Fiberdeck Premium ronde holkamer en massieve terrasplank vindt. Ook maakt Felixwood Fiberdeck Premium gebruik van populaire kleuren zoals grijs en antraciet. Daarnaast bestaat het assortiment uit natuurlijke houtkleuren zoals, Teak bruin, Ipe en Red Cedar. Fiberdeck Premium composiet vlonderplanken worden standaard geleverd met twee zichtzijdes, vlak geschaafd en met een houtnerf profiel. Daarnaast leveren ze ook extra brede vlonderplanken, voor een luxe uitstraling. Felix Clerks hout bezorgen wij overal in Nederland en Vlaanderen.

Felixwood Fiberdeck Composiet Vlonderplanken

De Fiberdeck Premium composiet vlonderplanken van Felixwood zijn leverbaar met een ronde holkamer of in een massieve variant. Het assortiment Fiberdeck Premium holkamer en massieve WPC vlonderplanken heeft een dikte van 2.3 cm en is leverbaar in een standaard breedte van 13.8 cm of een extra bede variant van 21 cm. In tegenstelling tot hout verkleurt composiet nagenoeg niet, waardoor het originele karakter van uw terras behouden blijft. Ook heeft composiet maar weinig onderhoud nodig, af en toe een bezem over uw vlonder is voldoende.

De Fiberdeck PREMIUM composiet vlonderplanken hebben standaard twee toepasbare zijdes met twee verschillende profielen die tevens demonteerbaar zijn vanwege de montage met clips. Kies naar wens voor de natuurlijke houtlook (houtnerf structuur) of voor een vlakke oppervlak. De Fiberdeck PREMIUM WPC planken zijn verkrijgbaar met ronde holle kamers of massief in de kleuren: Teak, Ipé, Red Cedar, Ibiza Creme, Dark Grey en Light Grey

Fiberdeck Premium: massief of ronde holkamer?

Composiet vlonderplanken zijn grofweg in twee categorieën te verdelen: massief en holkamer. Het grootste verschil hierbij is voornamelijk de binnenstructuur van de planken. Massief composiet bestaat uit één geheel, terwijl holkamer (zoals de naam al zegt) hol van binnen is. Dit verklaart ook het prijsverschil tussen de twee soorten. Massief composiet is duurder dan holkamer composiet, maar ook sterker.

Op zoek naar lichtgewicht composiet voor bijvoorbeeld een balkon of dakterras? Dan bieden de ronde holkamer Fiberdeck vlonderplanken uitkomst. Omdat er minder materiaal zit verwerkt in holkamer vlonderplanken zijn deze licht in gewicht. Bij holle planken wel zorgen voor 2% afschot, of kies voor de massieve terrasplanken die ook waterpas mogen liggen.

De voordelen van Fiberdeck

 • Kleurvast vanaf de eerste dag

 • Moderne look en feel, kies zelf welke zijde u naar boven legt: de effen of geborstelde kant

 • Onzichtbaar te monteren met clips op hardhouten of aluminium onderbalken

 • Onderhoudsarm, Vuil- en vochtafstotend en makkelijk te geven waardoor uw terras stroef blijft

 • Vuil hecht niet op composiet, gewoon met een vochtige doek afnemen. Zelfs rode wijn en vet bieden geen "blijvende herinneringen"

 • Geen splinters, geen scherpe randen, geen noesten, gewoon lekker lopen

 • A-merk Felixwood met meer dan 15 jaar ervaring met composiet vlonderplanken van hoge kwaliteit

 • 25 jaar fabrieksgarantie

 • Geproduceerd in gerenommeerde Newtechwood fabriek

UV-bestendig composiet

Hout zal uiteindelijk vergrijzen door de invloed van de zon. Dit hoort voor ons bij de allure van het product, maar niet iedereen is hiervan gecharmeerd. Deze Fiberdeck Premium composiet terrasplanken zijn zeer kleurvast en UV-bestendig, wat betekent dat ze niet verkleuren in de zon. Zo behouden ze hun diepe bruine kleur.

Daarnaast zijn deze vlonderplanken uitgerust met een speciale beschermlaag: Ultrashield. Deze laag zorgt ervoor dat vet en vuil niet tot de planken door kan dringen, waardoor er geen permanente vlekken in uw vlonder ontstaan. Zo is zelf gemorste rode wijn geen probleem! Composiet splintert niet en heeft geen scherpe randen, wat wel zo fijn is als u graag met blote voeten over uw terras loopt.

Op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief op composiet? Bekijk dan ook onze innovatieve Resysta vlonderplanken. Inspiratie nodig? Bekijk onze meest verkochte composiet vlonderplanken om te zien waar veel van onze klanten voor kiezen. 

Bekijk ook al onze holkamer en massieve vlonderplanken voor ons gehele assortiment aan composiet vlonderplanken. 

Bevestigen Fiberdeck Premium vlonderplanken

Bevestig Fiberdeck Premium terrasplanken met de Cobra clipset en gebruik voor de eerste en laatste planken de Cobra startclips. In de clipset van Felixwood zitten kunststof plankclips en RVS fixering clips. Deze fixering clips zorgen voor een rustig uiterlijk, ook bij de kopse naden. Zorg er altijd voor dat u voldoende tussenruimte aanhoudt van minimaal 5 mm, ook composiet zal werken en kan enkele mm uitzetten en krimpen. Voor het monteren van de Fiberdeck Premium vlonderplanken maakt u Cobra Hybrid clips.

Cobra Hybrid clips

Deze universele clips zijn gemaakt van roestvrijstaal en polyamide, ook wel Nylon genoemd, en de aangebrachte schroeven van RVS 410. De schroef is 4.5 mm breed en heeft een lengte van 3 cm. Deze set bevat 1 Torx-eindstuk, 90 clips met schroeven. De clip is matzwart wat de weerspiegeling van licht voorkomt. Dankzij de roestvrijstalen haken worden de vlonderplanken stevig tegen de onderbalk bevestigd. Deze Cobra Hybrid 8-18-clips en schroeven zijn bestand tegen extreme temperaturen, vocht, vorst, chloor, insecten en detergenten.

Monteren WPC composiet

Houdt een balkafstand aan van 40 cm hart op hart. Zo zorgt u ervoor dat de planken niet gaan doorbuigen. Let erop dat u bij het doorleggen van de vlonderplanken dubbele onderbalken en clips gebruikt. Dus nooit 2 planken op 1 clip bevestigen. Deze massief composiet terrasplanken bevestigd u als volgt met clips (gebruik altijd 1 clip per kruising met de onderbalk).

 • Vlonder met één lengte plank, zonder kopse naden: plaats de fixering clips in het midden van de plank en bevestig op alle andere plaatsen met kunststof clips.

 • Vlonder bestaande uit één kopse naad, 2 lengte planken achter elkaar: plaats de fixering clips aan de kopse naad van beide planken en gebruik op alle andere plaatsen de kunststof clips.

 • Vlonder bestaande uit 3 lengte planken achter elkaar met 2 kopse naden: bij de middelste plank komt de fixering clip in het midden. Bij de buitenste planken plaatst u de fixering clips aan de kopse naden. Bevestig op alle andere plaatsen de kunststof clips. Let er wel op dat de middelste plank maximaal 4 meter lang mag zijn.

Meest gestelde vragen over Felixwood composiet vlonderplanken