Logo Gadero
service

Keramische tegels hebben het voordeel dat ze extreem duurzaam, kleurvast en kleurecht zijn, door de speciale betonnen onderlaag van GeoCeramica tegels kunt u deze keramische tegels ook nog eens gewoon leggen in een gestabiliseerd zandbed. GeoCeramica is een keramische tegel met hoogwaardige eigenschappen die echt het beste van twee werelden met elkaar combineert. Kortom, zoekt u een revolutionaire buitentegel die u in elk zandbed en elke fundering kunt leggen? Dan is de GeoCeramica Serie de beste tegel voor relatief lage kosten die u op de sierbestrating markt kunt vinden.

Kies uit 4 soorten MBI GeoCeramica tegels: Starter, Entree, Pure of Premium

Bij Gadero vindt u een ruim assortiment MBI GeoCeramica terrastegels. Om u wegwijs te maken tussen al deze GeoCeramica keramische tuintegels, hebben wij de GeoCeramica tegels met betonnen onderlaag voor u onderverdeeld in bepaalde categorieën. De vier onderstaande categorieën zijn geordend op basis van prijs kwaliteit. Feit is en blijft dat elke GeoCeramica tegel dankzij de sterke betonnen drager en de keramische toplaag altijd een stabiel terras garanderen.

De GeoCeramica Starter lijn is als het ware het instapmodel van de GeoCeramica, wilt u een stapje verder gaan? Dan kiest u voor de GeoCeramica Entrée. De beste prijs kwaliteit verhouding vindt u terug bij de GeoCeramica Pure lijn. Binnen GeoCeramica Pure vindt u tevens de meeste keuze aan maten en kleuren. Heeft u nou een ruim budget en wilt u het absolute neusje van de zalm op het gebied van GeoCeramica? Kies dan voor de GeoCeramica Premium lijn. Naast de populaire 60x60 cm maat, zijn ook rechthoek maten en grote maten tot 100x100 cm mogelijk. GeoCeramica tegels kopen doet u bij Gadero.

Zoekt u toch iets anders?

Zoekt u toch massieve keramische tegels? Kijk dan eens naar de nieuwe Triagres lijn van MBI tegels. Dit zijn zeer luxe tuintegels van keramiek tegen een scherpe prijs. Heeft u net iets minder budget? Bekijk dan ook deze luxe betontegels in keramiek look, GeoProArte tegels genoemd. Deze nieuwe terrastegels van MBI zijn een uitstekend alternatief. 

Wat zijn MBI GeoCeramica tegels?

Zoals hierboven al werd genoemd is GeoCeramica een combinatie van de eenvoudig te leggen betontegel en de uiterst duurzame keramische tegel. Middels de meest krachtig denkbare verbinding component AquaFerm wordt de keramische toplaag op betonnen onderlaag geplaatst en is deze onlosmakelijk verbonden. Deze Stabikorn onderlaag(beton) is zo gemaakt dat deze erg licht van gewicht is. Ook is deze Stabikorn onderlaag voorzien van geïntegreerde afstandshouders zodat u overal gelijke voegen kunt creëren. Het product is geschikt voor iedere ondergrond en al met al is deze prachtige GeoCeramica tegel erg eenvoudig te leggen. Omdat het beste van twee werelden onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar in één GeoCeramica tegel heeft u geen speciale fundering nodig en kunt u de tegels zonder zorgen middels een relatief eenvoudige verwerking plaatsen in een normaal zandbed. De toplaag van Italiaans keramiek heeft prachtige esthetische voordelen. Bovendien heeft u nauwelijks onderhoud aan uw GeoCeramica tegel omdat keramiek niet poreus is en vocht/vuil geen kans krijgt te hechten aan uw keramische tuintegel.

Krasvast, maatvast, kleurvast

De keramische toplaag van MBI GeoCeramica is gemaakt van hard gebakken klei waardoor deze totaal niet poreus is. Dankzij deze harde toplaag is de tegel onderhoudsarm en kleurvast. Er kan namelijk geen vuil of vocht in de tegels trekken waardoor deze ten allen tijde eenvoudig schoon te maken zijn. GeoCeramica voordelen zijn dat de tegels krasvast, maatvast, vlek- en zuurbestendig, stroef (ook bij regen) en eenvoudig te leggen zijn. Het stijlvol italiaans keramiek past goed in iedere tuin en doet denken aan natuursteen tegels. Echter is GeoCeramica tegel veel duurzamer. De GeoCeramica keramische tuintegels zijn absolute aanraders voor iedereen die bereid is om te investeren in zijn of haar tuin.

Onderlaag van beton

De betonnen onderlaag en massief keramische toplaag zitten aan elkaar vast door de speciale Aquaferm lijm. Dit is speciaal ontwikkelde lijm die sterker wordt wanneer het in aanraking komt met water.

Onze ervaring met MBI GeoCeramica tegels

Tot op de dag van vandaag hebben wij en heeft MBI nog geen klachten ontvangen betreft deze tegels. Dit is erg uniek en hier zijn wij beiden heel erg trots op.

Populaire MBI GeoCaramica tegels bij Gadero

GeoCeramica keramische tegels koopt u bij Gadero in veel verschillende kleuren en cm dikte. Alle stijlen zijn mogelijk met GeoCeramica! U maakt bijvoorbeeld een natuurlijk terras of een levende tuin met Quartz look GeoCeramica tegels, maar u creëert juist een stijlvolle sfeer met GeoCeramica Grigio tegels. Voor elke GeoCeramica tegel geldt dat u de keramische tegels op een relatief eenvoudige manier legt in bijna elk type ondergrond (zandbed).

Hoe leg ik MBI GeoCeramica tegels?

Lees op voorhand onze uitgebreide klustips over het aanleggen van GeoCeramica goed door. Zo voorkomt u eventuele problemen tijdens het plaatsen van de GeoCeramica keramische terrastegels.

 • Leg een zandbed aan van 20 tot 30 centimeter diep.

 • (Optioneel) zorg voor een splitlaag van 3 tot 5 centimeter voor voldoende waterinfiltratie.

 • Plaats opsluitbanden om de bestrating op te sluiten en verzakking te voorkomen.

 • Tril de afzonderlijke lagen goed aan.

 • Houd rekening met voldoende afschot voor de afwatering. De stelregel luidt: 1 centimeter afschot per strekkende meter.

 • Zorg dat het zandbed stabiel en vlak is voordat u de tegels gaat leggen.

 • Voorkom beschadigingen en klem de tegels op de Stabikorn laag en niet op de GeoCeramica keramische tegel.

 • Laat de GeoCeramica tegels nooit op de punt steunen en voorkom dat de tegels tegen elkaar aanschuiven.

 • Voor het beste resultaat houdt u een voegruimte van 4 mm aan.

 • Naast de tegeldonkey is MBI GeoCeramica ook goed te verleggen met een vacuümpomp.

 • Sla de GeoCeramica tegels voorzichtig aan met een rubberen hamer.

 • Voeg de tegels met Aqua Joint voor een harde voeg of met onkruidvrij zand van MBI voor een zandvoeg.

 • Veeg het zand met een zachte bezem in de voegen en laat geen hoopjes liggen op de GeoCeramica tegels.

Bekijk Gadero TV #226 hier voor de montage van een tegelterras met MBI Geoceramica tegels.

Maak uw droomtuin compleet

Maak uw tuin compleet en bestel direct uw stapelblokken, zand, voegmortel, opsluitbanden en andere bestrating toebehoren bij Gadero en ontvang alles voor uw droomtuin al binnen 7 werkdagen.

MBI GeoCeramica tegels inspiratie