MBI GeoCeramica Tegels

MBI GeoCeramica Tegels

De Geoceramica tegels van A - merk MBI combineert het beste van twee werelden en zijn daarom de perfecte oplossing voor uw terras. Geoceramica tegels zijn namelijk keramische terrastegels met een onderlaag van het drainerende Stabikorn beton. Keramische terrastegels hebben het voordeel dat ze extreem duurzaam, kleurvast en kleurecht zijn, door de speciale betonnen onderlaag bij MBI GeoCeramica kunt u deze tuintegels ook nog eens gewoon leggen in een gestabiliseerd zandbed. 

Kies uit 4 GeoCeramica lijnen: Starter, Entree, Pure of Premium

Bij Gadero vindt u een ruim assortiment MBI GeoCeramica terrastegels. Om u wegwijs te maken, hebben wij de tegels voor u onderverdeeld in bepaalde categorieën. De eerste vier onderstaande categorieën zijn geordend op basis van prijs kwaliteit.

De Starter lijn is als het ware het instapmodel van de GeoCeramica, wilt u een stapje verder gaan? Dan kieist u voor de Entrée. De beste prijs kwaliteit verhouding vindt u terug bij de Pure lijn. Binnen GeoCeramica Pure vindt u tevens de meeste keuze aan maten en kleuren. Heeft u nou een ruim budget en wilt u het absolute neusje van de zalm op het gebied van GeoCeramica? Kies dan voor de Premium lijn. Naast de populaire 60x60 cm maat, zijn ook rechthoek maten en grote maten tot 100x100 cm mogelijk. 

Iets minder budget?

Heeft u net iets minder budget? Bekijk dan ook deze luxe betontegels in keramiek look, GeoProArte tegels genoemd. Deze nieuwe terrastegels van MBI zijn een uitstekend alternatief. 

 

Wat is GeoCeramica MBI?

Zoals hierboven al werd genoemd is GeoCeramica een combinatie van de eenvoudig te leggen betontegel en de uiterst duurzame keramische tegel. Middels de verbinding component Aquaferm wordt de keramische toplaag op de drainerende Stabikornlaag geplaatst. Deze Stabikornlaag is zo gemaakt dat deze erg licht van gewicht is. Ook is deze onderlaag voorzien van afstandhouders zodat u overal gelijke voegen kunt creëren. Het product is geschikt voor iedere ondergrond en al met al is deze prachtige GeoCeramica tegel erg eenvoudig te leggen.

Krasvast, maatvast, kleurvast

De keramische toplaag vban MBI GeoCeramica is gemaakt van hard gebakken klei waardoor deze totaal niet poreus is. Dankzij deze harde toplaag is de tegel heel erg onderhoudsarm en kleurvast. Er kan namelijk geen vuil of vocht in de tegels trekken waardoor deze ten allen tijde eenvoudig schoon te maken zijn. GeoCeramica voordelen zijn dat de tegels krasvast, maatvast, vlek- en zuurbestendig, stroef (ook bij regen) en eenvoudig te leggen zijn.

Onderlaag van beton

De betonnen onderlaag en massief keramische toplaag zitten aan elkaar vast door de speciale Aquaferm lijm. Dit is speciaal ontwikkelde lijm die sterker wordt wanneer het in aanraking komt met water.

GeoCeramica ervaring

Tot op de dag van vandaag hebben wij en heeft MBI nog geen klachten ontvangen betreft deze tegels. Dit is erg uniek en hier zijn wij beiden heel erg trots op.

Populaire GeoCaramica tegels bij Gadero

Hoe leg ik GeoCeramica?

 Lees op voorhand onze uitgebreide klustips over het aanleggen van GeoCeramica goed door. Zo voorkomt u eventuele problemen tijdens het plaatsen.

 • Leg een zandbed aan van 20 tot 30 centimeter diep.
 • (Optioneel) zorg voor een splitlaag van 3 tot 5 centimeter voor voldoende waterinfiltratie.
 • Plaats opsluitbanden om de bestrating op te sluiten en verzakking te voorkomen.
 • Tril de afzonderlijke lagen goed aan.
 • Houd rekening met voldoende afschot voor de afwatering. De stelregel luidt: 1 centimeter afschot per strekkende meter.
 • Zorg dat het zandbed stabiel en vlak is voordat u de tegels gaat leggen.
 • Voorkom beschadigingen en klem de tegels op de Stabikorn laag en niet op de keramische tegel.
 • Laat de tegels nooit op de punt steunen en voorkom dat de tegels tegen elkaar aanschuiven.
 • Voor het beste resultaat houdt u een voegruimte van 4 mm aan.
 • Naast de tegeldonkey is GeoCeramica ook goed te verleggen met een vacuümpomp.
 • Sla de tegels voorzichtig aan met een rubberen hamer.
 • Voeg de tegels met Aqua Joint voor een harde voeg of met onkruidvrij zand van MBI voor een zandvoeg.
 • Veeg het zand met een zachte bezem in de voegen en laat geen hoopjes liggen.

Bekijk Gadero TV #226 hier voor de montage van een tegelterras met Geoceramica tegels.

Maak uw tuin compleet Maak uw tuin compleet en bestel direct uw stapelblokken, zand, voegmortel, opsluitbanden en andere bestrating toebehoren bij Gadero en ontvang alles voor uw droomtuin al binnen 7 werkdagen.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode