Onkruidvrij Voegmiddel Gator Tile Sand Ivoor 16 kg

Productnummer: MB20054   |   ALLEEN GEBRUIKEN BIJ 100% DROOG OPPERVLAK   |   Ideaal voegzand voor keramische tegels

€ 51,35 Per zak incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Onkruidvrij Voegmiddel Gator Tile Sand Ivoor 16 kg

  • Ideaal voor keramische tegels
  • Geen sluier of stof
  • Schoonste, snelste en makkelijkste Polymeerzand op de markt
  • Luxe afwerking van uw terras of looppad
  • ALLEEN GEBRUIKEN BIJ 100% DROOG OPPERVLAK

Onkruidvrij Voegmiddel Gator Tile Sand Ivoor 16 kg

Heeft u een fraai terras in uw tuin van keramische tegels, of bent u van plan deze aan te leggen? Dan wilt u natuurlijk dat de details van uw tuin zowel kwalitatief en optisch goed zijn afgewerkt. Dat kunt u het beste doen met Gator Tile Sand Onkruidvrij voegmiddel van A - merk Gator. Dit is polymeerzand of voegzand speciaal ontwikkeld voor keramische terrastegels met voegen tot wel 2,5 centimeter breed. Gator Tile Sand is een uniek mengel polymeer bindmiddelen en gekalibreerd zand. Wanneer dit fraaie, innovatieve middel uithardt, wordt het zeer stevig en zet het zich vast tussen de voegen van uw keramische tegels. Toch blijft het Tile Sand van Gator enigszins flexibel waardoor het een uiterst duurzaam voegmiddel is. Bij steenhandel Gadero zijn wij overtuigd van de werkende krachten en de toevoeging van Gator Tile Sand op uw (keramische) Bestrating. Daarom bieden wij dit polymeerzand, naast Ivoor, ook aan in verschillende kleuren, zoals: Antraciet , Beige en Zwart. Op deze manier maakt het niet uit welke kleur bestrating u heeft of wilt, Bij Gadero vindt u altijd bijpassend voegmateriaal. 

Voor keramische tegels is het voegzand van Gator Tile Sand ideaal te gebruiken. Wanneer u echter betontegels heeft liggen, of gaat plaatsen, raden wij het gebruik van GatorSand XP G2 aan.

Let op! Gebruik Onkruidvrij Voegmiddel Gator Tile Sand Ivoor 16 kg alleen bij droge tegels! Anders kan het voegmiddel aan uw nieuwe tegels vastkoeken. Voor een vochtig oppervlak raden wij AquaColor Joints voegmortel aan.

Gator Tile Sand verwerken

Zorg ervoor dat de voegen van uw bestrating volledig droog zijn voordat u Gator Tile Sand gaat verwerken. Anders kan het voegmiddel niet goed in de voegen glijden waardoor het niet juist verwerkt wordt. 

  1. Verdeel de inhoud van de Gator Tile Sand zak over uw droge bestrating. Wanneer u Gator Tile Sand veegt dient u het goed te verspreiden over een klein gebied voordat u naar het volgende stukje gaat. Zorg ervoor dat de voegen goed worden opgevuld.
  2. Nu kunt u met een rubberen hamer het zand in de voegen verdichten. Gebruik geen trilplaat. Herhaal vervolgens het vullen en verdichten van de voegen. Veeg tot slot uw bestrating af met een fijne borstel om het overgebleven zand te verwijderen. Zorg ervoor dat het Gator Tile Sand altijd 3 mm lager is dan de tegel (inclusief eventuele facetranden) Dit voorkomt later erosie. Let op dat de gevulde en uitgeharde voegen tijdens deze stap nooit in direct contact komen met voetverkeer.
  3. Gebruik een blazer om alle zandresten die op het tegeloppervlak liggen weg te blazen. Let op dat u het voegzand niet uit de voegen blaast.
  4. Na stap 3 is het tijd voor de bewatering van Gator Tile Sand. Werk in secties van idealiter ongeveer 10 m² per sectie. Dus verdeel nu denkbeeldig uw terras. Bewater een deel van uw bestrating voor ongeveer 2 tot 3 minuten in de douchestand. Begin bij het laagste punt van uw betegelde oppervlak. Spoel ook de laatste resten Gator Tile Sand van uw bestrating. Stop echter direct wanneer uw waterretentie op de tegelvoegen ziet.
  5. Gebruik een bladblazer om overtollig water op de tegels of in spleten te verwijderen. Dit blazen is belangrijk om eventuele resterende Gator Tile Sand-resten die op de bestrating zijn achtergebleven in stap 1 tot 4 te verwijderen.

Het is belangrijk om Gator Tile Sand echt goed water te geven zoals in de bovenstaande stappen beschreven staat. Te weinig water zal het voegzand niet goed laten activeren waardoor de werking van Gator Tile Sand minder wordt.

Hoeveel m² ongeveer bedekken met één zak Gator Tile Sand?

De hoeveelheid vierkante meter hangt af van van de vorm en de afmetingen van uw bestrating en van de breedte van uw voegen. Hieronder vindt u een schema met een indicatie van de hoeveelheid die u kunt bedekken met één zak Gator Tile Sand van 16 kg. Bij het onderstaande schema is uitgegaan van 60x60x2 cm keramische tegels.

Voegen met breedte van 6 mm   
Gator Tile Sand: Antraciet, Beige en Ivoor 15,9 kg 11,6 m²
Gator Tile Sand: Zwart 15,9 kg 10,2 m²

Bestrating voor Gator Tile Sand

Gator Tile Sand is speciaal ontworpen en gemaakt voor keramische tegels zoals bijvoorbeeld GeoCeramica en Kera Twice tegels. Uw terras of looppad van keramiek komt nog beter tot zijn recht met Gator Tile Sand. Bovendien heeft u hiermee nog minder onderhoud en hoeft u zich bij extreem weer geen zorgen te maken over knappende voegen. Gator Tile Sand is speciaal voor keramische tegels, maar u kunt hiermee uiteraard ook betontegels voegen. Idealiter gebruikt u voor beton GatorSand XP G2 voegmiddel.

Snel bij u thuis geleverd

Bestel nu snel online uw voegmiddel en andere sierbestrating bij Gadero en ontvang het al binnen 7 werkdagen. Bij Gadero koopt u alles wat u nodig heeft om uw droomtuin werkelijkheid te laten worden met sierbestrating. Gadero bezorgt uw gehele bestelling binnen 7 werkdagen gewoon bij u thuis.


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Gator TileSand.jpg Onkruidvrij Voegmiddel Gator Tile Sand Ivoor 16 kg   |   ALLEEN GEBRUIKEN BIJ 100% DROOG OPPERVLAK   |   Ideaal voegzand voor keramische tegels Op voorraad
€ 51,35 Per zak incl. BTW