Logo Gadero
inspiratieservice

Terrasplank Siberisch Lariks 2.8 x 14.5 cm - Semi-ribbel Frans Profiel / Glad geschaafd

Productnummer
CA62007-28-145-3000
Lange levensduur
Prachtige vlamstructuur
model_vlonderplank_siberisch_lariks_28x145mm_frans_profiel_sfeer
model_vlonderplank_siberisch_lariks_28x145mm_frans_profiel
model_vlonderplank_siberisch_lariks_28x145mm_frans_profiel_terras
model_siberisch_lariks_terrasplank_glad_semi_ribbel_frans_profiel
model_siberisch_lariks_vlonderplank_glad_semi_ribbel_frans_profiel
model_siberisch_lariks_terrasplank_glad_geschaafd
Per stuk,vanaf

27,95

incl. BTW

60,65 per ㎡

2 varianten op voorraad
1 tot 3 dagen
Details
Lengte
300 cm
Breedte
14,5 cm
Kies afmetingen
1 - 3 dagen
158 stuks
27,95
1 - 3 dagen
142 stuks
34,45
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • KD Gedroogd topkwaliteit A/B, weinig werking. Kies zelf uit glad geschaafd of semi-ribbel (frans profiel) zijde.

  • Kleine noesten en duurzaam

  • Wel bestendig tegen naaldhakken e.d. (anders dan bij Europees Lariks Douglas hout)

  • Voor de kenner, duurzaam Siberisch Larix uit Rusland, ook wel Europees hardhout genoemd

  • Prijs ligt hoger dan "standaard" Lariks Douglas uit Europa

Specificaties

Afwerking hout
Glad geschaafd
Materiaal
Zachthout
Houtsoort
Siberisch Lariks
Kleur
Geel
Breedte
14,5 cm
Dikte
2,8 cm
Benodigde per m2
2.17

Terrasplank Siberisch Lariks 2.8 x 14.5 cm - Semi-ribbel Frans Profiel / Glad geschaafd

Bent u een echte liefhebber van duurzaam Lariks hout? Siberisch Lariks uit Rusland is een wereld van verschil ten opzichte van Europees Lariks Douglas hout. Deze Siberisch Lariks terrasplank van 28 mm dikte en 14,5 cm breedte een ware eyecatcher voor uw tuin. Deze 28 mm dikte Siberisch lariks vlonderplanken zijn hier te koop in de lengtematen 3 en 4 meter. De bovenzijde heeft fijne ribbels (semi-ribbel, ook wel Frans profiel genoemd) en de achterzijde is helemaal effen glad geschaafd. U kunt beide zijden naar boven richten.

Het allerbeste Larix uit Rusland met kleine noestjes en lange levensduur

Deze plank is de créme de la créme van het Lariks Douglas hout is Siberisch Larix. Deze houtsoort uit Rusland staat bekend om haar lange levensduur, uitsluitend kleine noestjes, weinig werking en bijzondere afkomst. Deze Siberische lariks vlonderplank komt uit Rusland in tegenstelling tot het meeste Lariks Douglas hout, dat veelal uit Europa (Frankrijk en Duitsland) komt en veel minder lang mee gaat en grote noesten bevat. In Rusland groeien andere bomen en deze bomen groeien veel langzamer. Dit zorgt ervoor dat de Siberische Lariks Vlonderplank een levensduur van gemakkelijk 20 jaar heeft, mits u hem op de juiste wijze monteert! Siberisch Lariks heeft een gelige kleur met kleine noesten (max 1 a 2 cm) en smalle vlammen. Deze duurzame Siberisch Lariks vlonderplank is verantwoord gekapt. Deze terrasplanken zijn onbehandeld. Desgewenst met onze Maxrelease beits voor Lariks of Douglas hout behandelen.

Siberisch Lariks nooit vergelijken met Europees Lariks Douglas

Let op, een vlonderplank van Siberisch Lariks is niet te vergelijken met ons standaard Europees Lariks Douglas hout. De noesten zijn veel kleiner, de vlammen smaller en de levensduur is bijna het dubbele. De kleur van Syberisch hout is meer geel en niet geel-rose zoals bij veel Europees Lariks Douglas hout. Siberisch Lariks is het beste naaldhout ter wereld en wordt daarom ook wel Europees hardhout genoemd. De vergrijzing is heel mooi egaal.

A-B kwaliteit

In de wereld van Russisch en Scandinavisch hout bestaat A, B, C en D kwaliteit. D kwaliteit wordt gebruikt voor pallets. C kwaliteit bevat veel grote noesten aan de randen en/of technische schaaffouten. Wij hebben daarom bewust voor A-B kwaliteit.

Montagetips

Bij de montage moeten de constructiebalken om de 40 centimeter van hart tot hart gelegd worden. Het is aangeraden om hiervoor 4.5 x 7 cm balken van hardhout of geïmpregneerd hout te gebruiken. Lariks regels als fundering raden wij af, immers is het onder uw terras altijd vochtig. Als vlonderpalen kunt u het beste voor de 6 x 6 cm palen gaan of plaats de balken op betontegels of verstelbare terrasdragers. Hanteer minimaal 10 mm tussenruimte tussen elke plank.

Ontdek nu Siberisch Lariks hout uit Rusland, een product dat niet te vergelijken is met Europees Lariks Douglas hout. Het wordt wel het hardhout uit Europa genoemd. De prijs ligt een stuk lager dan hardhout, maar wel logischerwijs wel hoger dan Europees Lariks Douglas. De duurzaamheid is echter ook dubbel zo lang, de houtsoort veel harder en de werking minder. Hier heeft u jaren plezier van.

Is dit niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment aan vlonderplanken douglas. U wilt iets speciaals? Bekijk dan ook onze thermische Essen planken en Robinia dekdelen.

Bijbehorend bij dit product

Vergelijkbare producten