Logo Gadero
service

Frame voor zelfbouw Plantenbak, Opbergbox en Kist - Set 4 Rails

Productnummer
WV66473
Maak zelf een stevige plantenbak op maat
Eenvoudige montage
wovar_plantenbak_1
frame_voor_zelfbouw_plantenbak_opbergbox_en_kist_set_4_rails
frame_voor_zelfbouw_plantenbak_opbergbox_en_kist_set_4_rails_1
frame_voor_zelfbouw_plantenbak_opbergbox_en_kist_set_4_rails_2
wovar_plantenbak_8
wovar_plantenbak_6
wovar_plantenbak_2
Per stuk

29,45

incl. BTW

3 stuks op voorraad
48 uur
Details
Breedte
3 cm
Hoogte
3 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Set van 4 sterke rails

  • Bouw een plantenbak op maat

  • Voor een extra stevige plantenbak, box of kist

  • Exclusief bevestigingsmateriaal en hout

Specificaties

Materiaal
Staal
Kleur
Verzinkt kleur
Breedte
3 cm
Hoogte
3 cm

Frame voor zelfbouw Plantenbak, Opbergbox en Kist - Set 4 Rails

Zelf een grote plantenbak in uw tuin plaatsen? Deze 4 stalen rails van Wovar kunt u gebruiken om een plantenbak op maat te maken. Bouw met deze slimme set hoekankers een plantenbak, volledig naar uw eigen wensen. U maakt uw eigen plantenbak door planken tegen deze rails te schroeven. Deze set bestaat uit 4 rails die 58 cm lang zijn en 3 cm breed. De dikte van het rails is 2 mm. Het rails is van verzinkt staal gemaakt. Hierdoor kunnen deze rails grote gewichten aan.

Maak een plantenbak, opbergbox of kist op maat

Met dit rails maakt u eenvoudig zelf een plantenbak, box of kist die ook nog eens erg stevig is. Voor uw plantenbak, box of kist op maat heeft u enkel deze rails, planken en spaanplaatschroeven RVS A2 nodig. U kunt jarenlang gebruik maken van de plantenbak door gebruik te maken van RVS schroeven. U hoeft namelijk hiermee geen zorgen te maken over roest. In schroefgaten van 5mm passen precies spaanplaatschroeven RVS 4 x 16 mm. Als u de kist wilt of bak wilt afsluiten kunt u hengen, scharnieren voor deuren of kistsluitingen gebruiken.

Een plantenbak maken

Voor het maken van een plantenbak zijnde juiste maat schroeven nodig. Als u planken wilt gebruiken met een dikte van 1.2 cm, kiest u voor schroeven die maximaal 12 mm lang zijn. Hiermee voorkomt u dat de schroeven door de plank komen. Gebruikt u hardhout voor de plantenbak? Dan is voorboren nodig om beschadigde planken en/of schroeven te voorkomen. Als u gebruik wilt maken van naaldhout is dit niet nodig. Voor een fraaie plantenbak adviseren wij om gebruik te maken van triple profiel planken of steigerhout planken.

Begin bij het maken van een plantenbak bij de bovenste rij planken. U werkt vervolgens naar beneden. Houdt een kleine ruimte tussen elke plank, zodat er ruimte is voor het hout om te werken. Aan de buitenkant ziet u niks van de schroeven, omdat deze aan de binnenkant vastgemaakt worden. Voor een mooie afwerking schroeft u balken of planken aan de boven- en onderkant. Het is belangrijk om gaatjes in de bodem te boren, zodat het regenwater weg kan lopen. Om het hout te beschermen, bekleedt u de binnenkant van de plantenbak met worteldoek.