Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe monteer ik WEO 60 composiet gevelbekleding?

Joanie
Geschreven doorJoanie

Op zoek naar gevelbekleding? Ontdek WEO 60 composiet gevelbekleding!

Wat is WEO 60 gevelbekleding?

In deze video maken we gebruik van de WEO 60 dubbele rhombus profielen van het merk Felixwood. Deze planken bestaan uit twee regels van 6 cm met een tussenruimte van 1 cm. Dit soort gevelbekleding is van composiet gemaakt en bestaat voor ongeveer 60% uit hout en 40% polyethyleen. Een zeer duurzaam materiaal aangezien het voor 95% uit gerecyclede materialen bestaat. Daarnaast gaan deze WEO composiet planken heel lang mee, lijken ze qua uiterlijk erg op hout waardoor het een warme uitstraling geeft en is je gevel met dit materiaal erg onderhoudsvriendelijk. Deze profielen zijn in vier kleuren te verkrijgen, namelijk dark grey, teak, red cedar en ipé. In deze video laten we je zien hoe deze gevelbekleding zowel horizontaal als verticaal plaatst.

Het regelwerk voor de gevelbekleding

In deze situatie hebben we het regelwerk al gemonteerd. Dit zorgt voor een goede ventilatie achter je gevelbekleding. Bij horizontale gevelbekleding plaats je de panlatten alleen verticaal en bij verticale bekleding plaats je op de verticale panlatten ook horizontale panlatten. Meer uitleg? Bekijk Gadero TV aflevering Gevelbekleding van Thermo Ayous

WEO 60 gevelbekleding verticaal monteren

We hebben te maken met een schuin dak waardoor we de profielen dus ook schuin af moeten zagen. Om hiervoor nou de juiste hoek te bepalen gebruiken we een zwaaihaak waardoor we makkelijk kunnen zien waar we de planken nou precies moeten zagen voor het mooiste zaagresultaat. De profielen gaan we op de panlatten schroeven. Om het makkelijk te maken hebben onder de gevelbekleding een balk bevestigd zodat ze daar goed op kunnen rusten en het bovenin ook mooi aan zal sluiten. De profielen gaan we vastschroeven met deze WEO 60 schroeven met een makkelijk boorpuntje erop. We schroeven ze hier in de groef vast. Let wel op, vast is vast! niet doorduwen want dan maak je je planken stuk. Het fijne aan deze gesloten gevelbekleding is dat de profielen mooi en makkelijk in elkaar kunnen schuiven en op die manier de schroeven niet meer zichtbaar zullen zijn en alles mooi op elkaar aansluit.