Logo Gadero
service
Gadero TV

Waarom kiezen voor Fiberdeck composiet vlonderplanken? Ontdek alle voordelen!

Gadero logo
Geschreven doorLieke

Ontdek de eigenschappen van Fiberdeck composiet.

Waarom zou je kiezen voor Fiberdeck composiet vlonderplanken?

In deze aflevering richten we onze aandacht op de prachtige vlonderplanken van Fiberdeck. Composietmateriaal wordt steeds populairder als het moderne alternatief voor hout, en dat is niet zonder reden. Fiberdeck composietplanken zijn ontworpen om de structuur, look en feel van hout na te bootsen, maar met enkele aanzienlijke voordelen. Ze werken namelijk minder dan hout, zijn ontzettend onderhoudsvriendelijk en gaan zeer lang mee.

Fiberdeck productlijn voor vlonders en schuttingen

Fiberdeck biedt een breed scala aan producten, waaronder schuttingplanken, gevelbekleding en de zeer gewilde vlonderplanken. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die perfect op elkaar zijn afgestemd, zodat je een harmonieus geheel in je tuin kunt creëren.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

De Fiberdeck vlonderplanken bestaan voor 60% uit houtvezels en 40% polyethyleen. De gebruikte materialen komen voor 95% uit de recyclingketen, en de planken zelf zijn ook recyclebaar. Hierdoor haal je een milieubewust en duurzaam product in je tuin.

Weer- en krasbestendige vlonderplanken

Deze planken zijn voorzien van een co-extrusie coating, waardoor ze weer- en krasbestendig zijn en hun kleur tot wel twintig jaar behouden. Deze coating maakt de planken volledig waterdicht, zodat vocht niet in het materiaal kan trekken. Hierdoor zijn de planken eenvoudig schoon te maken met een bezem of borstel en, indien nodig, een beetje water of zeep.

Vlonderplanken Premium stijl

Verkrijgbaar in vijf kleuren: Cedar, Ipé, Teak, Light Grey, en Dark Grey. Beschikbaar in verschillende breedtes: 13,8 cm en de extra brede variant van 21 cm. Deze planken hebben twee verschillende zijdes: een matte, vlakke geborstelde zijde en een zijde met reliëf, zodat je kunt kiezen welke uitstraling je het mooist vindt.

Vlonderplanken Vintage stijl

De naam zegt het al, deze planken geven de look en feel van verouderd en verweerd hout weer. Verkrijgbaar in bicolor varianten, waarbij de bovenkant en onderkant van kleur verschillen. Voorbeelden zijn de Graphite/Wengé en Cedar/Lunar Grey combinaties. Zo kun je de uitstraling van je terras eenvoudig veranderen door de planken om te draaien.