Logo Gadero
inspiratieservice

Zwart Gebrand Hout

Ontdek zwart gebrand hout met een unieke look voor uw nieuwe tafel, vlonder of interieur toepassing. De oude Japanse methode om hout te verduurzamen, Shou Sugi Ban, is terug van weggeweest. Tijdens deze behandeling wordt het bovenste en meest kwetsbare laagje van het hout verbrand, wat goed is voor de duurzaamheid van het hout.

Naast een langere levensduur zijn zwart gebrande planken ook stuk voor stuk uniek. De zwarte kleur zorgt namelijk voor een extra accent op de vlamtekening en noesten van het hout, wat de planken een bijzondere uitstraling geeft. Bij Gadero vindt u zwart gebrande vlonderplanken, vellingdelen en steigerplanken.

Shou Sugi Ban

Shou Sugi Ban betekent in het Japans zoiets als ‘gebrande cipres’. Deze methode van verduurzamen wordt al eeuwen toegepast in Japan. Daar gebruiken ze deze methode voornamelijk voor de gevels van huizen en het bouwen van tempels. Het behandelde hout is naast duurzaam namelijk ook brandvertragend. Bovendien zorgt Shou Sugi Ban ervoor dat het hout beter bestand is tegen schimmels en insecten. Ook neemt het minder vocht op. Naast de voornamelijk praktische voordelen is er ook nog het esthetische pluspunt. Deze behandeling zorgt er namelijk voor dat de vlamtekening en de noesten in het hout prachtig geaccentueerd wordt. Tenminste als het hout na de behandeling geschaafd wordt. Het kan ook ongeborsteld gebruikt worden, dan heeft u het mooie lijnenspel van verkoold hout. Hierdoor hebben alle zwart gebrande planken een uniek uiterlijk. 

Voordelen Gebrand Hout:

  • Duurzaam 

  • Mooie vlamtekening op het hout

  • Bestand tegen schimmels en insecten

  • Neemt minder vocht op

Meer weten over deze bijzondere Japanse behandeling? Lees dan ook onze blog over Shou Sugi Ban.