Logo Gadero
service

Mahonie tafel

Zoekt u een luxe tafel van Mahonie hout? Wij bieden verschillende losse tafelbladen van deze mooie houtsoort aan, zoals ronde, rechte en ovale tafels. Wilt u echt iets unieks met een robuustere afwerking? Bekijk dan ook de boomstamtafel. Mahonie is relatief zacht, maar zijn wel van hoogwaardige kwaliteit. Door zijn rood/bruine kleur geeft het een warme uitstraling en is het een echte aanwinst voor vrijwel elk interieur. Onder onze luxe Mahonie tafelbladen dient u zelf nog een onderstel te monteren. Bij Gadero heeft u keuze aan een ruim assortiment tafelpoten om uw nieuwe tafel geheel naar eigen smaak te stylen.

Mahonie tafelblad

Mahonie is een loofhoutsoort afkomstig uit o.a. Afrika en staat bekend om zijn warme uitstraling, roodbruine kleur en duurzaamheid. Net alleen wordt het veel gebruikt bij het maken van meubels, het is ook een zeer gewild type hout voor producten als boten en muziekinstrumenten zoals piano's en gitaren. Het kernhout kan variëren van zalmkleurig tot dieprood en krijgt na bewerking vaak een lichtroze kleur. Dit zal na verloop van tijd veranderen na een warme, roodbruine kleur door de invloed van zonlicht. Op de tafels zijn de prachtige vlammen patronen die overlopen in strepen goed te zien. Mahonie is een product dat zich eenvoudig laat bewerken. Omdat het een zachte houtsoort is, is het zeer geschikt voor handbewerkingen. Echter is het door de kruisdradigheid minder geschikt om machinaal te bewerken.

De duurzaamheidsklasse van deze Mahonie tafel is 2, wat betekent dat het hout circa 15-25 jaar meegaat. Daarnaast zijn onze losse tafelbladen behandeld met olie. Deze duurzame afwerking zorgt ervoor dat het hout nog langer mooi blijft en dat amper andere vloeistoffen opneemt. Een Mahonie tafel is een echt pronkstuk in uw interieur. Daarnaast zijn deze tafels gevingerlast. Dit betekent dat verschillende stukken hout aan elkaar zijn verbonden zijn door perfect passende freesfiguren en lijm. Dit zorgt voor een ontzettende stevig geheel. Mahonie heeft een matige werking. Dit betekend dat de tafels niet gevoelig zijn voor uitzetten, krimpen of kromtrekken.

Mahonie tafelblad

Tips voor montage onderstel

Zoals hierboven al benoemd dient u zelf een onderstel te monteren aan uw nieuwe Mahonie tafel. Op deze manier bepaald u zelf de uitstraling van uw nieuwe meubel. Wij raden u aan voor dit blad schroeven te gebruiken van 35 mm. Dit is een eenvoudig klusje met de volgende stappenplan: 

  1. Leg het blad ondersteboven.

  2. Bepaal de afstand van de rand waar u het onderstel wilt monteren.

  3. Boor de gaten voor, circa 1-2 mm kleiner dan de schroefdikte en tot op circa ¾ van de schroeflengte. 

  4. U kunt nu het onderstel vastschroeven aan het blad. Doe dit niet te vast. 

Mahonie tafel

Op zoek naar een andere tafel?

Vergeet niet bij uw Mahonie tafelblad uw gewenste onderstel mee te bestellen. Is dit niet het tafelblad wat u zocht? Bekijk dan ook eens onze andere houten meubelen. Bij ons heeft u een keuze uit verschillende houtsoorten en modellen, zoals rechte tafels, ovalen tafels of gaat u liever voor een mooie boomstamtafel? Elke tafel heeft een mooie afwerking en is stylen met een onderstel naar keuze.