Logo Gadero
inspiratieservice

Paardenbox profiel

De term paardenboxprofiel zegt al wat het is. Deze hardhouten profielen worden veel gebruikt voor het bouwen van paardenboxen. Paarden zijn zeer sterk en vreten aan heel veel houtsoorten. Echter zijn hardhouten Massaranduba paardenboxprofielen prima toe te passen bij het maken van boxen en staldeuren in een paardenschuur. Wij leveren 28 mm dikte hardhouten paardenbox profiel in diverse lengtes.

Paardenbox profiel

Wist u dat dergelijke profielen eigenlijk gewoon de vorm hebben van blokhutprofielen? U kunt van paardenboxprofielen natuurlijk een paardenstal maken. Echter ontdekken ook steeds meer klanten dat dergelijke paardenbox profielen ideaal zijn voor het bouwen van een dichte schutting met 2-zijdig gelijk aanzicht. Bestel dan gleufpalen van hout of sleufpalen van beton mee. Gadero levert in heel West Europa binnen enkele werkdagen bij bedrijven en particulieren.

Ziet u op tegen het zelf bouwen van een paardenstal? Bekijk dan ook onze kant-en-klare houten paardenstallen. Deze prefab paardenboxen zet u eenvoudig zelf neer. 

Gaat u een paardenstal van hout bouwen? Wij leveren uitsluitend duurzaamheidsklasse 1 paardenboxprofiel planken. Deze worden veel gebruikt voor het maken van deuren en hokken voor paarden. Maar paardenboxprofiel is veel veelzijdiger te gebruiken. Zo kunt u van deze stapelbare blokhutprofielen ook een dichte schutting of wand maken. Daarnaast is het mooi om te gebruiken in combinatie met betonnen gleufpalen naast hardhouten gleufpalen.

Paardenboxprofiel

Duurzaam

Massaranduba hout heeft als voordeel dat het heel duurzaam is. Daarnaast kan deze stevige houtsoort wel tegen een stootje. Als uw paard een keertje tegen de wand aantrapt is dit geen probleem. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken dat het paard zich aan splinters of op een andere manier bezeert aan dit hout. De mooie diepe donkerbruine kleur zorgt ervoor dat je stal er al snel luxe uitziet, zeker in combinatie met stalen of gepoedercoate frame. Om ervoor te zorgen dat het hout zo lang mogelijk mooi blijft kunt u de wand behandelen met hardhout olie.

Damwand

Het hardhouten Massaranduba is ook te gebruiken als damwand. Het hout is niet alleen heel stevig, maar kan ook goed tegen verschillende weersomstandigheden en water. Zo maakt u van deze planken eenvoudig een beschoeiing. Daarnaast kunt u het hout gebruiken om een mooie tuinverhoging te maken. Met de tijd zal het hout vergrijzen van donkerbruin naar licht grijs. Dankzij het duurzame karakter van dit hout kunt u er jaren plezier van hebben en hoeft u niet snel een nieuwe damwand aan te leggen.

Massaranduba

Hoewel ook andere houtsoorten geschikt zijn om paardenboxen of damwanden mee te maken, heeft Massaranduba een aantal voordelen. Zo is deze houtsoort vergelijkbaar met het populaire Bankirai en Azobe, maar betaalt u er over het algemeen minder voor. Het verschil zit hem vooral in de kleur en de hardheid van het hout.