Logo Gadero
inspiratieservice

Polymeer Voegzand WS SmartSand Mystic Grey 25kg

Productnummer
WS00018
Polymeer voegzand
Werkt schoner, makkelijker en sneller
Blijft elastisch
zak_ws_smartsand
Per stuk

74,45

incl. BTW

2 stuks op voorraad
1 tot 3 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Werkt schoner, makkelijker en sneller

  • Blijft elastisch

  • Geschikt voor voegen van 2 tot 50mm

Specificaties

Gewicht
25 kg
Materiaal
Zand
Kleur
Grijs

Polymeer Voegzand WS SmartSand Mystic Grey 25kg

Wilt u op een schonere, makkelijkere en snellere manier uw bestrating voegen? Dan zoekt u de nieuwe, revolutionaire polymeer voegzand WS SmartSand! Het kwalitatief hoogwaardige product is een mengsel van gekalibreerd zand en een bindstof en speciaal ontwikkeld voor het opvoegen van stenen en tegels op een flexibele ondergrond (zand of vers gestabiliseerd zand). Daarnaast is het geschikt voor zowel nieuwe oppervlakken als voor renovatie. Omdat het enigszins elastisch blijft is de kans op scheuren klein. Ook veroorzaakt het geen wituitslag, beperkt het onkruid en is het bestand tegen mieren en andere insecten en erosie, water, vorst, reiniging, etc.

WS SmartSand is geschikt voor een drainerende ondergrond met;

  • Gebakken steen

  • Beton producten

  • Natuursteen

  • Keramische tegels van 2, 3 en 4cm

Daarnaast is het ook geschikt voor openbare bestrating met verkeersbelasting (tot 3 ton) en 25 kg WS SmartSand volstaat voor 4 tot 10m2 straatstenen of 15 tot 25 m2 tegels. Het verbruik hangt af van de vorm en de afmetingen van de tegels of straatstenen, en van de breedte van de voegen.

WS SmartSand is ook verkrijgbaar in de kleuren Deep Black en Glossy Taupe. Gebruikt u liever voegmortel? Bekijk dan eens de WS Voegmortel Easy in de kleuren Beige, Grijs en Basalt of de WS Voegmortel Easy Fine in de kleuren Beige, Grijs, Basalt en Diep Zwart.

Hoe werkt de WS SmartSand?

WS SmartSand is kant en klaar en dus direct klaar voor gebruik.

Voorbereiding

Het ontwerp van het project moet volledig conform de normen en de gebruikelijke technieken zijn (fundering, onderlaag, plaatsingsbed, helling om oppervlaktewater te laten wegvloeien, drainagesystemen, etc.)
Belangrijk! Het plaatsingsbed moet samengesteld zijn uit zand met gesloten granulometrie 0/4mm of 0/6,3mm. Open systemen (b.v. zand of grind met granulometrie 2/4mm, 4/6,3mm en 2/6,3mm) zijn niet toegestaan. Dit is om te vermijden dat WS SmartSand in de onderlaag verdwijnt: hierdoor krijgt men onsamenhangende voegen die zwak zijn en gemakkelijker aangetast kunnen worden door verrotting. Het voegen van op beton vast gemetselde of verlijmde stenen is verboden.

Voegen moeten minimaal 2mm en maximaal 2cm breed zijn (de kruisingen kunnen breder zijn). De minimale diepte is 3cm voor tegels en 5cm voor straatstenen (voetgangerszone). De volledige diepte van de voegen moet worden gevuld. De straatstenen moeten gekalibreerd zijn om een constante breedte te hebben tussen boven- en onderkant van de voeg zoniet zal het verdichten niet correct kunnen gebeuren.

Gebruik

De tegels of straatstenen moeten volledig droog zijn voor u begint met voegen. Dit is om te vermijden dat het bindmiddel in het zand wordt geactiveerd en het product aan het oppervlak van de stenen blijft kleven of vlekken veroorzaakt. Hou er rekening mee dat het na 24 uur boven de 5 graden celcius moet zijn om dit product aan te brengen.

Bedek het oppervlakte dat u wilt voegen gelijkmatig met WS SmartSand tot de voegen volledig zijn ingevuld. U kunt het zand eventueel aandrukken met de WS Voegenroller om hier zeker van te zijn. Vervolgens gaat u verdichten met een trilplaat (of met een rollende trilplaat of aankloppen met een rubberen hamer op tegels die niet getrild kunnen worden) om ervoor te zorgen dat er geen holle ruimtes meer zijn. Dit zorgt voor de compacte, stevige en duurzame voegen. Herhaal deze stappen tot de maximale voegdichtheid is bereikt. Veeg vervolgens alle resten zand goed weg en besproei het oppervlak met water. Om een sterke, duurzame en goed gebonden voeg te krijgen moet WS SMartSand volledig uitdrogen voor het aan water blootgesteld mag worden (24-48 uur). Bij koud of vochtig weer kan dit tijdsbestek langer zijn.

Gadero bezorgt WS SmartSand en andere artikelen van WS Tuinproducten binnen 1-5 werken bij u thuis in heel Nederland, België en Duitsland. Bekijk nu ook onze terrastegels, oprit bestrating en andere bestrating toebehoren om uw terras of oprit direct in zijn geheel aan te pakken.

Is dit niet wat u zoekt? Bekijk ons assortiment voegmortels op de pagina voegmortel en steenlijm om het product te vinden wat het beste bij u past!