Logo Gadero
service

Sedumdak Sempergreen Sedum-Kruiden sedummat 60 x 200 cm

Productnummer
SG9401
Gevarieerde en kleurrijke groene dakbedekking
Subsidie mogelijk
Milieubewust
sempergreen_kruiden_sedumat
sempergreen_sedumat_kruiden
kruiden_sedummat_sempergreen
dakbegroeiing_sedummat_kruiden
duurzame_dakbedekking_kruiden
kruidenmat_dakbedekking_1
Per stuk

34,25

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Diepte
200 cm
Breedte
60 cm
Hoogte
6 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

 • Voor zowel platte daken als daken met een lichte helling

 • Zuivert regenwater en ontlast het rioleringssysteem

 • Verhoogt gevoel van well-being

 • Absorbeert regenwater en zorgt voor een schonere lucht

 • Alleen bij extreme droogte bewateren

 • Stevig / stabiel dak noodzakelijk

 • Sedummatten zijn minder stabiel dan cassettes

 • Minimale afname van 5 stuks

Specificaties

Materiaal
Sedum
Breedte
60 cm
Diepte
200 cm
Hoogte
6 cm

Sedumdak Sempergreen Sedum-Kruiden sedummat 60 x 200 cm

Wilt u uw woning, tuinhuis, carport of overkapping met plat dak bekleden met een gevarieerde en kleurrijke groene dakbedekking van Sedum planten? Dan is deze mileubewuste Sedum-Kruidenmat van 200 cm lang, 60 cm breed en 3-6 cm dik van het merk Sempergreen een goede optie voor u. Deze dakbedekking verkopen wij per stuk en wordt beplant met vier tot zes verschillende soorten Sedum en twintig tot vijfentwintig soorten kruiden. In elke mat is minimaal 60% van deze mix aanwezig en bij levering is de mat altijd minimaal 95% begroeid. Sempergreen® vegetatiematten worden geproduceerd conform FLL richtlijnen.

Om te bepalen hoeveel u moet bestellen vermenigvuldigt u het aantal m2 wat u nodig heeft met 0.83. Dus stel u heeft 16 m2 nodig om uw dak te bedekken. Dan is de som: 16x0.83= 13.28. Dit rondt u af naar boven, zodat u zeker genoeg heeft. U bestelt dus 14 kruidenmatten. Let op, u dient minimaal 5 stuks af te nemen.

Daksubstraat

Om te achterhalen hoeveel daksubstraat u nodig heeft, dan vermenigvuldigt u de lengte x breedte x hoogte x 1.15 (inklink 15%) = het aantal m3 dat omgerekend wordt naar kuub. Stel u heeft een dak van 2 bij 3 meter dan is de som 2x3x0.06 (6cm)x1.15 (inklink 15%)= 0.41 m3 dat gelijk is aan 410 liter. U heeft dus 21 zakken van 20 liter nodig (410/20=20.5).

De voordelen van een sedumdak

Deze zogenaamde groene dakbedekking is geschikt voor zowel platte daken als daken met een lichte helling. Een >sedumdak kent vele voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Het is een erg milieubewuste keuze omdat dit product CO2 opneemt, fijnstof vermindert en zorgt voor een goede zuivering van het regenwater waardoor het rioleringssysteem ontlast wordt. Een groen dak is ook nog eens onderhoudsarm, draagt bij aan de biodiversiteit in de omgeving en heeft een gemiddelde levensduur van circa 30-50 jaar.

Naast sedummatten leveren wij ook luxe sedumcassettes en trays, deze zijn iets duurder, maar kunt u eenvoudig in elkaar klikken.

Economische voordelen van groene dakbedekking

Het aanleggen van een sedumdak vraagt om een kleine investering maar heeft ook op economisch gebied erg veel voordelen. De meeste gemeentes hebben een subsidie beschikbaar gesteld om mensen aan te moedigen om voor groene dakbedekking te kiezen, deze bijdrage verschilt per gemeente. Verder zorgt een groen dak voor een betere warmtewering, geluidsisolatie en verlengt het de levensduur van uw dak. Door natuurlijke en duurzame uitstraling in combinatie met een reductie van energiekosten zorgt een sedumdak voor waardevermeerdering van uw pand. U heeft de investering na circa 8 tot 21 jaar terugverdient.

Wat dient u nog bij te bestellen bij deze sedum kruidenmat?

 • Beschermdoek 300 gram

 • Drainage Type 20R

 • Daktuinsubstraat 6 cm

Bekijk ook onze handige doe het zelf tips voor het >aanleggen van een Sedummat Groendak van Sempergreen. Daar leest u tips voor het aanleggen van een plat dak met sedummatten of het maken van tuinborders met deze kruidenmat.

Let op: Deze Sedum-Kruidenmat is toepasbaar tot maximaal 10 graden en het onderhoud is afhankelijk van de systeemopbouw. Wij raden aan om 1 tot 3 keer per jaar uw groene dak te bemesten met langwerkende meststof voor het beste resultaat.

Is dit niet de groene dakbedekking die u zoekt? Bekijk dan ons hele assortiment.