Logo Gadero
service

Sedumdak Sempergreen Sedummix mat 60 x 200 cm

Productnummer
SG9402
Uitsluitend sedumplanten
Subsidie mogelijk
Milieubewust
dakbegroeiing_sedummix_sempergreen
sedumdak_sempergreen
sempergreen_sedum_dakbegroeiing
sedummix_sempergreen_dakbedekking
sedummix_dakbegroeiing
sedummat_sadeummix_dakbegroeiing
Per stuk

27,25

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Diepte
200 cm
Breedte
60 cm
Hoogte
60 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Voor zowel platte daken als daken met een lichte helling

 • Zuivert regenwater, ontlast het rioleringssysteem en zorgt voor een schonere lucht

 • Goed voor de biodiversiteit in de steden

 • Eenvoudig aan te leggen en onderhoudsarm

 • Alleen bij extreme droogte bewateren

 • Stevig / stabiel dak noodzakelijk

 • Een sedumdak is relatief duur (sommige gemeentes geven subsidie)

 • Minimale afname 5 stuks

Specificaties

Materiaal
Sedum
Breedte
60 cm
Diepte
200 cm
Hoogte
60 cm

Sedumdak Sempergreen Sedummix mat 60 x 200 cm

Bent u op zoek naar milieubewuste sedum dakbedekking die uitstekend functioneert onder diverse weersomstandigheden? Dan is deze onderhoudsarme Sedummixmat van het merk Sempergreen een goede optie voor u. Deze matten zijn 60 cm breed en 200 cm lang. De mat verkopen wij per m2 en wordt beplant met acht tot twaalf verschillende soorten Sedum, het is dus een uniek product wat uitsluitend uit sedumplantjes bestaat. Bij levering is de mat altijd minimaal 95% begroeid en de planten groeien op een biologisch afbreekbare kokosvezelmat en een speciaal ontwikkeld substraat.

Om te bepalen hoeveel u moet bestellen vermenigvuldigt u het aantal m2 wat u nodig heeft met 0.83. Dus stel u heeft 16 m2 nodig om uw dak te bedekken. Dan is de som: 16x0.83= 13.28. Dit rondt u af naar boven, zodat u zeker genoeg heeft. U bestelt dus 14 sedum dakbedekking matten. U dient overigens minimaal 5 stuks af te nemen!

Daksubstraat

Om te achterhalen hoeveel daksubstraat u nodig heeft, dan vermenigvuldigt u de lengte x breedte x hoogte x 1.15 (inklink 15%) = het aantal m3 dat omgerekend wordt naar kuub. Stel u heeft een dak van 2 bij 3 meter dan is de som 2x3x0.045 (4.5cm)x1.15 (inklink 15%)= 0.31 m3 dat gelijk is aan 310 liter. U heeft dus 16 zakken van 20 liter nodig (310/20=15.5).

Even opgelet: Gebruik bij een Lichtgewicht dak de substraatrol S20 of S40 en de drainage type C20 en bij een Traditioneel Groendak met deze sedummatten drainage type 20R en daktuinsubstraat (niet op rol).

De voordelen van een groen dak

Een >sedumdak absorbeert regenwater, zorgt voor een schonere lucht en zorgt voor meer omgevingsrust omdat het zowel binnen als buiten omgevingsgeluid vermindert. Verder verlaagt het de omgevingstemperatuur omdat planten zonlicht absorberen waardoor het rendement van zonnepanelen groter wordt en uw energiekosten lager worden. Deze dakbedekking verhoogt ook nog eens de biodiversiteit in de stad omdat vogels, bijen en andere insecten een groene plek hebben om te rusten en eten te vinden.

De installatie van een sedumdak met deze sedummatten

Deze Sedummixmat is toepasbaar tot maximaal 25 graden en het onderhoud is afhankelijk van de systeemopbouw. Wij raden aan om 1 tot 3 keer per jaar uw groene dak te bemesten voor het beste resultaat. Deze groene dakbedekking is eenvoudig aan te brengen en geschikt voor zowel platte daken als daken met een lichte helling. De aanleginstructie die u erbij krijgt als u deze matten besteld is geschikt voor daken met een maximale dakhelling van 20 graden. Lees ook hier >handige tips voor het aanleggen van Sempergreen sedummatten (hoofdstuk 2).

Zijn alle voordelen van een sedumdak u nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan >deze blog op onze website.