Logo Gadero
service

Sedumdak Sempergreen Bees en Butterflies Sedummat 60 x 200 cm

Productnummer
SG9400
Milieubewust
Positieve bijdrage aan voortbestaan van bijen en vlinders
Subsidie mogelijk
bbmat
Per stuk

40,95

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Diepte
200 cm
Breedte
60 cm
Hoogte
3 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Voor zowel platte daken als daken met een lichte helling

 • Draagt bij aan vermindering CO2 en fijnstof

 • Levert een positieve bijdrage aan een betere biodiversiteit

 • Zuivert regenwater en ontlast het rioleringssysteem

 • Alleen bij extreme droogte bewateren

 • Stevig / stabiel dak noodzakelijk

 • Sedummatten zijn minder duurzaam en stevig dan sedumcassettes

 • Minimale afname 5 stuks

Specificaties

Materiaal
Sedum
Breedte
60 cm
Diepte
200 cm
Hoogte
3 cm

Sedumdak Sempergreen Bees en Butterflies Sedummat 60 x 200 cm

Wilt u een positieve bijdrage leveren aan het voortbestaan van de bijen en vlinders op een milieubewuste manier? Bekleed dan uw huis, overkapping of tuinhuis met plat dak met deze Bees en Butterflies sedummat van het merk Sempergreen. Deze zogenaamde groene dakbedekking wordt beplant met vier soorten Sedum, vijf tot zeven soorten siergrassen en een mix van ruim veertig vaste planten en kruiden. Verder zit in elke mat minimaal 60% van deze mix plantjes. Deze sedummatten hebben een afmeting van 200 cm lang, 60 cm breed en 3-5 cm dik. De verschillende planten groeien op een biologisch afbreekbare kokosvezelmat. Sempergreen® vegetatiematten worden geproduceerd conform FLL richtlijnen.

Om te bepalen hoeveel u moet bestellen vermenigvuldigt u het aantal m2 wat u nodig heeft met 0.83. Dus stel u heeft 16 m2 nodig om uw dak te bedekken. Dan is de som: 16x0.83= 13.28. Dit rondt u af naar boven, zodat u zeker genoeg heeft. U bestelt dus 14 van deze sedummatten. Let op, minimale afname 5 stuks.

Daksubstraat

Om te achterhalen hoeveel daksubstraat u nodig heeft, dan vermenigvuldigt u de lengte x breedte x hoogte x 1.15 (inklink 15%) = het aantal m3 dat omgerekend wordt naar kuub. Stel u heeft een dak van 2 bij 3 meter dan is de som 2x3x0.15 (15cm)x1.15 (inklink 15%)= 1.04 m3 dat gelijk is aan 1040 liter. U heeft dus 1 bigbag van 1000 liter en 2 zakken van 20 liter nodig.

Installatie en onderhoud

Deze onderhoudsarme sedum dakbedekking verkopen wij per m2. Bij levering is de groene dakbedekking voor minimaal 95% begroeid en heeft een grote variëteit aan waard- en nectarplanten met diverse bloeiperiodes van het vroege voorjaar tot het late najaar. Dit maakt deze sedumdak matten zeer geschikt voor bijen en vlinders.

Deze Bees en Butterflies sedummat is toepasbaar opdaken tot maximaal 10 graden en het onderhoud is afhankelijk van de systeemopbouw. Wij raden aan om 1 tot 3 keer per jaar uw sedumdak te bemesten met langwerkende meststof. Na de installatie van deze groene dakbedekking dient u de mat volledig te verzadigen met water en is het gewicht 20-25 kilogram per vierkante meter. Als de installatie plaatsvindt in een droog voorjaar of in de zomer moet u de mat goed irrigeren.

Even opgelet: Gebruik bij een Lichtgewicht dak de substraatrol S20 of S40 en de drainage type C20 en bij een Traditioneel Groendak met deze sedummatten drainage type 20R en daktuinsubstraat (niet op rol).

Sedummatten van Sempergreen installeren

Bij deze matten begint met u een beschermfolie voor uw dak (indien u dak niet wortelwerend is). Vervolgels legt u een laag drainage type 20R haaks over de folie. Daar bovenop legt u bij deze kruiden sedummat een laag daktuinsubstraat (dus NIET de substraatrol!) extensief 4 cm haaks op de drainage. Tot slot leg je de sedummatten weer haaks op uw daksubstraat. Voor meer installatie tips verwijzen we naar onze klustips voor Sempergreen Sedumdak matten.

De voordelen van groene dakbedekking

Een sedumdak is goed voor het milieu omdat het CO2 opneemt, fijnstof vermindert, zorgt voor een goede zuivering van regenwater en het rioleringssysteem ontlast. Verder levert u een positieve bijdrage aan een betere biodiversiteit en het voortbestaan van bijen en vlinders omdat deze mat geheel vrij is van pesticiden. Naast dat een groen dak erg milieubewust is zorgt het ook voor een betere warmtewering en geluidsisolatie en ziet het er buitengewoon mooi uit.

Sedumdak van matten of cassettes?

Let op, deze sedummatten zijn goedkoper dan trays. Het voordeel van trays/cassettes is wel dat deze eenvoudig in elkaar klikken tot een massief en duurzamer geheel.

Wist u dat veel gemeentes subsidie geven op groene daken? Raadpleeg de website van uw gemeente voor meer informatie.