Logo Gadero
service
Klustip

Tuinontwerp Achtertuin

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst07-03-2018

Heeft u een kleine of middelgrote achtertuin? En wilt u de ruimte optimaal benutten, laat dan van uw achtertuin een op maat 3D tuinontwerp maken. Hieronder vindt u enkele detail afbeeldingen van een moderne en onderhoudsvriendelijke tuinontwerp van een middelgrote achtertuin. 

betonpaal laag hoog

De materialen die in deze kindvriendelijk en praktische tuin gebruikt zijn:

 • Gebakken rode straatsteen in waalformaat

 • Betontegels Antraciet zwart 60x60x4cm opgesloten door stapelblokken.

 • Gazon in een speelse vorm

 • Op vier punten paaltjes verlichting

 • Zandbak met Speelzand

 • Houten Vlonder van vlak geschaafde (dus zonder groeven) Lariks, hardhout of geïmpregneerde vlonderplanken

 • Pergola van bezaagde palen 10x10cm groen of grijs geïmpregneerd

 • Schutting van geïmpregneerd naaldhout

 • Vaste planten als, Hosta plantaginea 'Aphrodite', Lythrum 'Dropmore Purple', Nepeta sibirica en Persicaria bistorta 'Superba'. Klimplant tegen de pergola, Campsis radicans. Boom, Carpinus betulus. 

Tussenwoning zijaanzicht

Op dit aanzicht van schuinboven is goed te zien dat de hele tuin omsloten is door een schutting. 

Tussenwoning boven

Vanaf boven is de indeling van de tuin te zien.

Tussenwoning detail

Door het plaatsen van wat lichtpunten in de tuin is de tuin ook 's avonds vanuit huis te beleven. 

Tuin ontwerp laten maken

Wilt u een Maatwerk ontwerp voor een achtertuin laten maken? Schakel dan onze deskundige tuinontwerpers in voor een 3D ontwerp, 100% op maat gemaakt.

Bent u net verhuisd en weet u niet zo goed wat u met uw nieuwe achtertuin aanmoet? Of kijkt u al jaren tegen dezelfde achtertuin aan en bent u toe aan verandering? Laat u dan inspireren door dit 3D tuinontwerp. Het ontwerp is speciaal gemaakt voor een middelgrote achtertuin en is ideaal voor iedereen die een moderne en onderhoudsvriendelijke tuin wil hebben. Als u de onderstaande blauwdruk voor het ontwerp van de tuin volgt heeft u straks een tuin waar u met trots vrienden en familie uitnodigt of waar u met uw gezin zonnige zomerdagen doorbrengt.

Afwisselde bestrating

Bij deze tuin is gekozen voor verschillende soorten bestrating. De gebakken rode straatsteen in waalformaat hebben een diepe en warme kleur. Ze zijn daarnaast ook kleurvast en onderhoudsarm. Dit maakt dat deze stenen zo goed passen in een onderhoudsvriendelijke tuin. Door het ouderwetse ontwerp en rode kleur zijn de klinkers een aanrader voor een stevig en stijlvol looppad in de tuin.

Een terras creëert u met de Betontegels Antraciet zwart 60x60x4cm. In kleinere tuinen kunt u beter voor grotere tegels kiezen, omdat dit er rustiger uitziet in uw tuin. Daarnaast geven de antraciete tegels met stapelblokken uw tuin een moderne uitstraling. De stenen zijn zo behandeld dat ze zijdezacht aanvoelen, wel zo fijn als u 's ochtends op blote voeten naar buiten loopt om op het terras van uw ontbijt te genieten.

Om afwisseling aan te brengen in uw tuin kunt u voor het tuinhuisje een houten vlonderterras aanleggen. U hebt hierbij de keuze uit veel verschillende soorten vlonders. In het geval van dit tuinontwerp is gekozen voor een houten vlonder van vlak geschaafde (dus zonder groeven) Lariks, hardhout of geïmpregneerde vlonderplanken.

Speelse vormen

De strakke lijnen van de tuin kunt u doorbreken door in het midden van de tuin een gazon met een speelse vorm aan te leggen. Daarnaast kunt u rond het gazon en op andere plekken in de tuin verlichting plaatsen, zodat u als het donker is ook de tuin in kunt kijken en op mooie zomeravonden niet in het donker komt te zitten.

Het gazon is ook leuk om op te spelen voor kinderen. Zo kunnen kinderen er een balletje trappen of ravotten zonder dat ze zich daarbij pijn doen aan stenen. Een zandbak maakt deze tuin nog kindvriendelijker. Zo kunnen de kleintjes zich eindeloos vermaken in de bak gevuld met speelzand. Terwijl uw kroost zandkastelen bouwt met vriendjes kunt u van uw tuin genieten.

Kleurrijke beplanting

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder planten. In dit tuinontwerp geven wij een aantal suggesties, maar u weet zelf het beste van welke planten u houdt. Vul daarom onze suggesties aan met eigen ideeën of vervang wat van de voorgestelde planten voor planten die u liever in uw tuin heeft. Ook een boom is een leuke toevoeging om meer leven in uw tuin te brengen. Zeker het bloeien in de lente en verkleuren in de herfst maakt een boom de moeite waard. 

De pergola staat niet alleen heel leuk in de tuin, maar geeft u ook de mogelijkheid om een aantal klimplanten in de tuin te plaatsen. Uiteindelijk kunnen de planten helemaal over het hout heen groeien en loopt u in de zomer onder een groene haag door. U kunt verschillende soorten planten gebruiken, zo doen druiven en klimrozen het goed. Maar ook blauwe regen of de trompetklimmer zijn een optie. Als u kiest voor planten met verschillende bloeitijden heeft u van de lente tot de herfst plezier van uw pergola.

Omheining

Om niet te veel in het zicht van de buren te zitten is het handig om een schutting om de tuin heen te zetten. Schuttingen hebben minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een heg en zijn makkelijk op te leuken met verschillende accessoires, zoals een tuinposter. Met een schutting van geïmpregneerd naaldhout heeft u voldoende privacy in uw tuin, daarnaast heeft geïmpregneerd hout ook nog een lange levensduur.

Boodschappenlijstje:

Bestrating:

 • Gebakken rode straatsteen in waalformaat

 • Betontegels Antraciet zwart 60x60x4cm opgesloten door stapelblokken.

Elektronica:

 • Paaltjes verlichting 4x

Hout:

 • Pergola van bezaagde palen 10x10cm groen of grijs geïmpregneerd

 • Schutting van geïmpregneerd naaldhout

 • Zandbak met Speelzand

 • Houten Vlonder van vlak geschaafde (dus zonder groeven) Lariks, hardhout of geïmpregneerde vlonderplanken 

Groen:

 • Vaste planten: Hosta plantaginea 'Aphrodite', Lythrum 'Dropmore Purple', Nepeta sibirica en Persicaria bistorta 'Superba'.

 • Klimplanten: zoals Campsis radicans

 • Boom: Carpinus betulus.

 • Gazon in een speelse vorm

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!