Borderplan Henk jan - Compleet borderpakket vanaf 3 m2 - Siergras en vaste planten - Paars & Wit - Zon

Productnummer: YR78213 Staat leuk in iedere type tuin   |   Prachtige kleuren

€ 30,45 Per m2 incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Henk jan - Compleet borderpakket vanaf 3 m2 - Siergras en vaste planten - Paars & Wit - Zon

  • Prachtige paarse & witte bloeikleuren
  • A-Merk Yarinde
  • Waardplanten voor bijen en vlinders
  • Te bestellen vanaf 3 m2

Borderplan Henk jan - Compleet borderpakket vanaf 3 m2 - Siergras en vaste planten - Paars & Wit - Zon

Dit kant-en-klare borderpakket bestaat uit verschillende siergrassen en vaste planten in de bloeikleuren paars en wit. De bijzondere bloeivormen en bladstructuren ogen samen erg mooi, waardoor er overal wat te zien is in uw tuin- of border. De tuinplanten verschillen allemaal in hoogte voor een mooi golvend effect. 

Dit borderpakket bestaat uit 2 verschillende siergrassen én 6 verschillende vaste planten in de bloeikleur wit en paars. Bij 3 montvangt u 26 tuinplanten. Heeft u een grotere tuin- of tuinborder? Voeg het aantal m2 toe aan uw bestelling en krijg binnen enkele werkdagen precies het aantal tuinplanten dat u nodig heeft om uw tuin- of tuinborder mee te beplanten.

Vanaf 3 m2 ontvangt u:

Siergras:

5 x Vedergras - Stipa (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 20cm hoog)

3 x Lampenpoetsergras - Pennisetum (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 25cm hoog)

Vaste planten:

1 x Aar ereprijs - Veronica (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 25cm hoog)

1 x Witte Zonnehoed - Echinacea (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 20cm hoog)

1 x Herfstanemoon - Anemone (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 20cm hoog)

1 x Ijzerhard - Verbena (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 15cm hoog)

1 x Salie - Salvia (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 15cm hoog)

1 x Maagdenpalm - Vinca (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 5cm hoog)

Alle tuinplanten worden geleverd in P9 (9x9cm) pot. Bovenstaande hoogtes bij levering zijn afhankelijk van de maand waarin u bestelt. Alle tuinplanten hebben altijd een goed ontwikkeld wortelsysteem. Al uw nieuwe tuinplanten worden op de dag van levering opgehaald bij de kweker en zijn dus altijd vers! Bovenstaande aantallen zijn goed vanaf 3 m2. Reken eerst uw plantenvak uit (lengte x breedte). U ontvangt dus altijd het aantal tuinplanten dat u nodig heeft om uw tuin of border op te vullen!  

Tuin- of border groter dan 3 m2

U kunt dit borderpakket ook in meervoud bestellen. Voorbeeld: U heeft een tuinborder van 7 m2 en wilt graag dit borderpakket aanplanten in uw tuin. Bestel dit borderpakket dan in 7 m2. U ontvangt dan het aantal tuinplanten dat u nodig heeft voor uw oppervlakte. U kunt natuurlijk ook de  borderpakketten van Yarinde met elkaar combineren. Heeft u specifieke wensen, of ziet u graag een specifieke soort terug in uw border? Neem dan na uw bestelling contact met ons op. 

Bloeimaanden:

De eerste tuinplanten die zullen bloeien is het Longkruid - Pulmonaria. Deze bloeien vanaf de maart door tot aan mei. Alle andere tuinplanten zullen dan volgen en door bloeien tot aan oktober. U geniet dus 8 maanden lang van bloemen in de tuin. Een langbloeiend borderpakket dus!

De planten staan graag in de:

Alle planten in dit borderpakket staan graag op een plekje in de zon, maar halfschaduw wordt ook verdragen. 

Op een bodem die:

Droog - Droog tot vochthoudend - Vochtig

Snoeien en verzorging:

Vedergras: Knip enkel de bloemaren weg. Doe dit medio maart. Vraagt verder weinig onderhoud. Het zijn siergrassen die prima uithouden op drogere plekken. 

Lampenpoetsergras: Knip na de winter, de hele plant tot zo'n 10 centimeter boven de grond af. Het gras zal dan direct gaan uitlopen met frisse groene bladeren. Als ze dan weer is volgroeit verschijnen rond augustus de pollen. Geef bij extreme droogte water. Vraagt wel enige bescherming tegen langdurige vorst. Dit voorkomt u door een juiste afwatering. 

Aar ereprijs: Arme gronden worden prima verdragen maar een klein beetje organische bemesting wordt wel gewaardeerd. Snoei in het voorjaar afgestorven plantdelen / bladeren weg. Verder vraagt deze vaste plant weinig onderhoud. 

Zonnehoed: U kunt uitgebloeide bloemen weghalen om een langere bloei te stimuleren. Helaas gaat dit dan wel ten koste van het winterbeeld. De zaadhoofden geven in de winter namelijk een prachtig beeld in uw tuin. Voeg aan het einde van het tuinseizoen wat compost of andere voeding toe. 

Herfstanemoon: U kunt de uitgebloeide bloemen wegknippen om een mooie groene basis in uw border te behouden. Wilt u liever alles mooi strak en kaal? Snoei dan alles tot zo'n 15 cm boven de grond weg. Het overgebleven hout is wordt dan gebruik als bescherming in de winter. 

Verbena: Knip uitgebloeide bloemen weg om een doorbloei te stimuleren. Laat deze vervolgens wel staan. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid zullen ze overgaan tot zaadzetting. Doordat deze zaden zich kunnen uitzaaien geniet u langer van deze tuinplanten. U kunt erook voor kiezen om de planten in de winter af te dekken met mulch en/of bladeren om ze tegen de winter te beschermen. Geef de planten in het voorjaar voedingstoffen. 

Salie: Na de bloei kunt u de prachtige pluimen wegknippen om zo een tweede bloei te stimuluren. Deze planten vragen verder weinig onderhoud. Aanplanten in potten of bakken? Gebruik dan hydrokorrels zodat het overtollige water weg kan spoelen. Bij langdurige droogte een beetje bijsproeien rondom het hart van de plant.

Longkruid: Geef de planten in het voorjaar wat voedingstoffen om de bloei te stimuleren. Snoei dan eerst het lelijke blad weg. De planten zullen dan direct gaan uitlopen. 

Het aanplanten:

Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van de planten. Meng vervolgens de opgegraven aarde met aanplantgrond (dit maakt een aarde mengsel). Sproei wat water in het plantengat en plaats de kluit (zonder plastic container) in het plantgat. De kluit en de bodem moeten even hoog zijn, zo plant u de planten niet te diep én niet te ondiep. Vul het gat aan met het aarde mengsel en druk het geheel goed aan. Geef na het aanplanten direct een ruime hoeveelheid water. Tip: plant uw nieuwe planten vroeg op de dag óf later in de avond aan, zo verdampt het water niet voordat het de wortels bereikt. 

Overige vragen:

Voor overige vragen over het verzorgen én aanplanten van uw tuinplanten kunt u contact opnemen met Yarinde.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
borderpakket henk jan yarinde Borderpakket Henk-jan Vaste planten borderpakket - Bloeikleur roze & geel Vlindertuin Staat leuk in iedere type tuin   |   Prachtige kleuren Op voorraad
€ 30,45 Per m2 incl. BTW