Logo Gadero
service

Borderplan Willemijn - Borderpakket onderhoudsarm tuinplanten voor vogels, vlinders & bijen - Halfschaduw & Zon - Paars, Blauw & Roz

Productnummer
YR78206
Onderhoudsvrije borderpakket voor vogels, vlinders & bijen
Verhoogt de biodiversiteit
borderpakket_willemijn
beplantingsplan_willemijn_1
flox_phlox_atropurpurea_in_bloei
sierappel_malus_golden_hornet
vetkruid_sedum_herbstfreude_in_bloei_1
thymus_vaste_planten_bodembedekkend
salie_salvia_x_sylvestris_mainacht
Per stuk

26,45

incl. BTW

Verkocht per 5 stuks á € 132,25

Op voorraad
1 tot 2 weken
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Dit borderpakket vraagt weinig onderhoud

 • Geschikt voor mensen zonder groene vingers

 • Verhoogt de biodiversiteit

 • Goed voor de vogels, vlinders en de bijen

 • Afname vanaf 5m2

Specificaties

Materiaal
Planten
Product type
Kant-en-klare Borderpakketten
Kleur
Meerdere kleuren

Borderplan Willemijn - Borderpakket onderhoudsarm tuinplanten voor vogels, vlinders & bijen - Halfschaduw & Zon - Paars, Blauw & Roz

Geen groene vingers? Geen probleem. Met dit borderpakket plant u gemakkelijk zelf uw tuinborder!

Creëer leven in de tuin! Altijd al uw steentje bij willen dragen aan het ecosysteem, dan zit u met dit borderpakket goed. Dit tuinplanten pakket zorgt voor een diervriendelijke tuin waar veel vlinders, bijen en vogels en andere insecten soorten van genieten. Een fantastisch zomerpakket kunt u dit wel noemen, met veel verschillende tuinplanten die mooi tot hun recht komen wanneer deze gecombineerd worden. Dit pakket is geschikt voor een zonnige border in bijvoorbeeld 'tuinen op het zuiden'. De vorm van uw border maakt in dit geval niet uit, wij adviseren een borderformaat en / of tuin van ongeveer 5 m2.

Stapelblokken

Wilt u dit borderpakket nou echt naar voren laten komen in uw tuin raden wij >stapelblokken aan. stapelblokken zorgen ervoor dat uw borderpakket in het middelpunt staan. Gaat u voor een mooie verouderde look? Dan maken deze >getrommelde stapelblokken het totaalplaatje helemaal af! Of kiest u toch voor een chiquere uitstraling? Style uw borderpakket dan met onze >strakke antraciet zwarte stapelblokken ! Bekijk ons volledige assortiment op het gebied van stapelblokken, borderranden en muurelementen >hier.

Samenstelling borderpakket met o.a sedum, tijm en salie

Dit borderpakket van 5 m2 bestaat uit de volgende tuinplanten:

Bomen:

 • 1 stuk Sierappel - Malus 'Golden Hornet' (C2 potmaat, volwassen hoogte 400 cm)

Vaste planten:

 • 8 stuks Salie - Salvia Nemorosa 'Sensation Blue' (P9 potmaat, volwassen hoogte 60 cm)

 • 8 stuks Flox - Phlox 'Alpha' (P9 potmaat, volwassen hoogte 15 cm)

 • 8 stuks Vetkruid - Sedum 'Bertram Anderson' (P9 potmaat, volwassen hoogte 50 cm)

 • 8 stuks Kruiptijm - Thymus Praecox 'Minor' (P9 potmaat, volwassen hoogte 5 cm)

Borderpakket Willemijn wordt standaard geleverd inclusief beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender voor de meterkast.

Bloeiperiode borderpakket

De Kweepeer en Sierappel bloeien in mei en juni. In het najaar verschijnen de appels en peren. De Flox bloeit ook in mei en de Salie en Kruiptijm in de maanden juni, juli en augustus. De Sedum planten zullen als laatste bloeien in augustus en september. Deze tuinplanten hebben na hun een bloei een prachtig winterbeeld.

Bodem voor de planten

De tuinplanten staan graag op een plek in de volle zon of halfschaduw. Dit houdt in dat de planten circa 3-6 uur zonlicht per dag nodig hebben. De Kweepeer en Sierappel kunt u in de zon aanplanten. De vaste planten staan liever in de halfschaduw van deze bomen. Het borderpakket is geschikt voor een gemiddelde tuingrond. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is zodat er niet langdurig water blijft staan. Let wel op dat de planten niet te lang droog blijven staan in de zomer. De tuinplanten vragen een redelijk voedselrijke bodem en hebben jaarlijks voedingstoffen nodig.

De verzorging van dit borderpakket is als volgt

 1. Sierappel: Deze boom vraagt weinig onderhoud. Staat de Sierappel op de juiste plek, dan heeft deze weinig onderhoud nodig. Haal enkel de lelijke, dode of kruisende takken weg.

 2. Salie: Stimuleer een tweede bloei door na de eerste bloei de pluimen weg te knippen. Verder vraagt de Salie weinig onderhoud. Gebruik hydrokorrels bij het aanplanten in een pot of bak. Zo kan overtollig water weg spoelen. Besproei de plant bij langdurige droogte rondom het hart.

 3. Vlambloem: Snoei de Vlambloem direct na de bloei om een tweede bloei te stimuleren. Let wel op, dit is geen zekerheid de tweede bloei kan iets minder uitbundig zijn.

 4. Vetkruid: Deze plant heeft geen onderhoud nodig bij de juiste standplaats. Ideaal dus voor als u geen groene vingers heeft.

 5. Kruiptijm: Knip enkel in het voorjaar de dode takjes weg. Bij extreme en langdurige vorst is het aan te raden om de Kruiptijm af te dekken met een laag mulch.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Willemijn? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de bomen achteraan en de lage vaste planten meer naar voren en onder de bomen. Wissel het pakket af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de plantensoorten door elkaar heen voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging van dit pakket

Voor het bezorgen van de beplanting geldt een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekend dit automatisch. De levertijd voor het tuinplanten pakket is 5 werkdagen. Na de bestelling ontvangt u een E-mail of een telefoontje over de verwachte leverdag en het tijdstip.

De minimale bestelhoeveelheid van dit product is 5 stuks.