Logo Gadero
service

Borderplan Machiel - Compleet borderpakket - Wit, Paars & Roze - (Half) Schaduw

Productnummer
YR78232
Tuinplanten voor in de schaduw
Geschikt in de schaduw én volle zon
borderpakket_machiel
beplantingsplan_machiel_3
japanse_regenboogvaren_athyrium_niponicum_pictum_1
spierstruik_astilbe_weisse_gloria_tuinplant_schaduw_halfschaduw_wit_1
hartlelie
helleborus
camelia_camellia_japonica_snow_white_tuinplanten_heesters_schaduw
eikenbladhortensia_foto_blad_en_bloei_1
Per stuk

30,95

incl. BTW

Verkocht per 4 stuks á € 123,80

Niet op voorraad
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

 • Tuinplanten die geschikt zijn voor de schaduw

 • Geschikt voor vochtige tuinborders en tuinen

 • Borderpakket bestaat uit vaste planten - struiken en heester op stam

 • Minimale bestelhoeveelheid van 4 stuks

Specificaties

Materiaal
Planten
Product type
Kant-en-klare Borderpakketten
Kleur
Roze

Borderplan Machiel - Compleet borderpakket - Wit, Paars & Roze - (Half) Schaduw

Dit kant-en-klare borderpakket Machiel van A-merk Yarinde bestaat uit tuinplanten die geschikt zijn om in de schaduw te plaatsen. Geniet vanaf januari tot aan september van verschillende bloemen in de tuin. Dit pakket bestaat uit 24 vaste planten en 2 struiken.

Stapelblokken

Wilt u dit borderpakket nou echt naar voren laten komen in uw tuin, dan raden wij >stapelblokken aan. Stapelblokken zorgen ervoor dat uw borderpakket in het middelpunt staan. Gaat u voor een mooie verouderde look? Dan maken deze >getrommelde stapelblokken het totaalplaatje helemaal af! Of kiest u toch voor een chiquere uitstraling? Style uw borderpakket dan met onze >strakke antraciet zwarte stapelblokken ! Bekijk ons volledige assortiment op het gebied van stapelblokken, borderranden en muurelementen >hier.

Samenstelling vaste planten borderpakket paars/wit/roze - (Half)schaduw

Dit borderpakket bestaat uit de volgende tuinplanten:

Per 4 vierkante meter ontvangt u:

Vaste planten

 • 4 stuks Japanse regenboogvaren - Athyrium niponicum 'Pictum' (P9 potmaat, volwassenhoogte 50 cm)

 • 4 stuks Spierstruik - Astilbe 'Mainz' (P9 potmaat, volwassenhoogte 40 cm)

 • 4stuks Spierstruik - Astilbe 'Weisse Gloria' (P9 potmaat, volwassenhoogte 60 cm)

 • 4 stuks Purperklokje - Heucherella alba 'Bridget Bloom' (P9 potmaat, volwassenhoogte 30 cm)

 • 4 stuks Hartlelie - Hosta 'Undulata Albomarginata' (P9 potmaat, volwassenhoogte 100 cm)

 • 4 stuks Kerstroos - helleborus niger (P9 potmaat, volwassenhoogte 30 cm)

Heesters:

 • Één Camelia - Camellia japonica 'White' (P15 potmaat, volwassenhoogte 300 cm)

 • Één Eikenbladhortensia - Hydrangea quercifolia (C3.5 potmaat, volwassenhoogte 150 cm)

Bloeiperiode Borderpakket

De bloeiperiode voor dit borderpakket is van januari tot september. Van de vaste planten zal de Kerstroos als eerste tuinplant gaan bloeien, namelijk van januari tot en met april. De Purperklokjes bloeien van mei tot aan september. En de Spierstruiken bloeien in de zomer, rond juni, juli en augustus.

Van de Heesters bloeit de Camelia in de maanden februari, maart en april naast de witte bloemen van de Sneeuwbal. De Eikenbladhortensia is een zomerbloeier, die bloeit in juli & augustus.

Bodem voor de planten

Borderpakket Machiel is samengesteld uit tuinplanten die schaduw goed kunnen verdragen. Echter kunnen de planten ook in de zon worden aangeplant, maar dan dient u te zorgen voor een blijvende vochtige bodem. In de warme zomermaanden is het verstandig de planten 2-3 keer per week regelmatig water te geven.

De verzorging van dit tuinplanten pakket is als volgt

 1. Japanse regenboogvaren: Haal na de winter lelijke en dode bladeren weg. Voor de varen is het beter plantenresten achter te laten om zo de humuslaag te behouden. Dit zorgt voor voldoende voedingstoffen.

 2. Spierstruik: Zorg voor een vochtige en voedselrijke tuingrond. De plant kan in de volle zon, maar ook schaduw wordt verdragen. Geef deze Spierstruik in het voorjaar compost. Snoeien is niet nodig.

 3. Purperklokje: Knip in maart het oude blad en afgestorven delen af. Vergeet ook niet rond deze tijd de bloemstengels weg te knippen.

 4. Hartlelie: Een plant met weinig onderhoud. Bij extreme droogte kunt u deze plant een beetje water geven. Strooi één keer per jaar compost rond het blad.

 5. Kerstroos: Deze plant heeft behoefte aan een vochtige bodem. De jonge planten zijn minder bestand tegen langdurige droogte. Voorzie de tuingrond jaarlijks van compost, dit bevat voedingstoffen en houdt water vast. De plant hoeft niet gesnoeid te worden.

 6. Camelia: Gebruik de juiste aanplantgrond bij het aanplanten van deze heester. Dit is namelijk een zuurminnende plant. Snoeien is bij deze tuinplant niet noodzakelijk en wanneer u de plant water geeft, zorg dan dat u regenwater gebruikt.

 7. Eikenbladhortensia: Deze Hortensia soort hoeft niet gesnoeid te worden. Wilt u het in een andere vorm snoeien? Doe dit dan in maart. Knip alleen vervelende of overhangende takken terug. Zorg er voor dat u de goede aanplantgrond gebruikt en houdt de grond in warme zomermaanden goed vochtig.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Machiel? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de planten die hoger zijn meer naar achter in uw tuin en de lagere planten naar voren. Wissel het pakket af met meerder vierkante meters naast elkaar of zet de plantensoorten door elkaar heen voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging van dit borderpakket

Voor het bezorgen van de beplanting geldt altijd een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekent dit automatisch. De levertijd voor beplanting is 5 werkdagen en wordt geheel verzorgd door Yarinde. U ontvangt na de bestelling een E-mail of een telefoontje over de verwachte leverdag en het tijdstip.

De minimale bestelhoeveelheid van dit product bedraagt 4 stuks.