Gebruikte Dakpan Rood - Prijs per m2 - Populaire oude pannen

Productnummer: LD92010

€ 22,95 Prijs per m2 incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt
Vanaf 22 stuks, 4% korting
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Gebruikte Dakpan Rood - Prijs per m2 - Populaire oude pannen

  • Sfeervolle, gebruikte dakpan
  • Duurzaam hergebruik van Hollandse dakpannen
  • Bestel nokvorsten meteen mee
  • Uit Nederland
  • Relatief zwaar dakmateriaal, zorg voor een sterke constructie

Gebruikte Dakpan Rood - Prijs per m2 - Populaire oude pannen

Wilt u uw houten overkapping of schuur bekleden met een sfeervolle, gebruikte dakpan in de kleur rood? Deze gebruikte, rode dakpannen staan mooi op uw kapschuur van Lariks Douglas of Red Class wood. Ook staan deze oude pannen prachtig op uw houten schuur met zadeldak of wolfskapdak.

De verbeterde Hollandse pan, zoals dit type dakpan heet, is te herkennen aan de streep van de zijsluiting, die u na het monteren als een richel op de aansluiting tussen 2 dakpannen ziet. Het voordeel van de verbeterde hollandse pan, ook wel verbeterde holle pan of holle pan met sluitingen genoemd, is de betere kop- en zijsluiting. Hierdoor worden veel lekkages voorkomen.

Deze oude dakpannen zijn met de hand geselecteerd op kwaliteit, dus uitstekend bruikbaar. Bestel bij deze rode, tweedehands dakpannen bijbehorende nokvorsten.

Combineer deze gebruikte dakpannen bijvoorbeeld met onze robuuste en reeds volledig voorgezaagde modellen Kapschuur Bergen of Hamar.

Tips voor het zelf leggen van dakpannen:

Zelf dakpannen leggen is voor een klusser goed te doen. Wel dient u goed voorbereid te werk te gaan om vervelende lekkages te voorkomen.

Voor het zelf leggen van dakpannen heeft u naast de dakpannenset nog enkele andere materialen en gereedschappen nodig. Naast deze gebruikte dakpannen raden wij aan ook de onderstaande materialen en gereedschappen te huren en/of te kopen:

  • Ladder (tot 2.5 mter hoogte) / Steiger (professioneel materiaal als hoogwerkers en pannenliften zijn ook mogelijk)
  • Spijkers en Schroeven voor de panlatten en golfplaatschroeven voor het vastschroeven van de nokvorsten
  • Accuboormachine
  • Geïmpregneerde of vuren Panlatten

Verder adviseren we uw constructie zwaar uit te voeren met dikke balken en staanders. Dakpannen zijn immers relatief zwaar. Wij leveren bijbehorende nokvorsten, zie verwante producten.

Werk verder altijd met boeiplanken aan de bovenzijde voor het afwerken van zijkanten, wij leveren namelijk GEEN zogenaamde gevelpannen. Dit is echter ook niet nodig als u werkt met boeidelen aan de zijkanten en bovenkant van uw schuine dak.

Gebruikte dakpannen kopen online

Let op, minimale afname van deze gebruikte dakpannen is 10m2. Wij rekenen 15 euro voor de speciale kratpallet waarin deze dakpannen geleverd worden. Dit is een wegwerppallet die niet retour gehaald kan worden. De webshop berekent dit automatisch. 

Overige tips

Wilt u een dakpan op maat slijpen? Let de dakpan dan vast in het zand, begin dan pas met slijpen. Zo heeft u minimale kans op breuk. Bestel altijd 10% extra. De dakpannen zijn gebruikt. Pannen die op een schaduwplek hebben gelegen kunnen nog vies zijn, met een hogedrukreiniger kunt u de oude dakpannen doorgaans prima schoonspuiten.


Vragen & antwoorden over dit product

Hoe groot is één dakpan?

ca 38 cm lang en ca. 25 cm breed

Hoe worden de zijkanten(randen) afgewerkt, is daar een speciale dakpan voor nodig?

Hier is geen speciale dakpan voor nodig. U kan gebruik maken van 2 boeidelen(planken) waarmee u de rand afwerkt. U plaatst een plank aan de zijkant van constructie tegen de dakpan. De tweede plank legt u op een deel van de buitenste rij dakpannen. De twee boeidelen verbind u middels schroeven aan het andere boeideel. Hiermee heeft u een hoekprofiel gecreëerd en de zijkanten mooi afgewerkt en beschermd tegen regen. 

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Dakpannen rood tweedehands Gebruikte Dakpan Rood - Prijs per m2 - Populaire oude pannen Op voorraad
€ 22,95 Prijs per m2 incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt