Filters:

 • Behandeling
 • Houtsoort / Materiaal
 • Lengte
 • Breedte
 • Dikte
 • Merk

Houtschaverij

In de houtschaverij van houthandel Gadero schaven wij graag ruw hout in een speciaal profiel of glad geschaafde plank. Wij bieden voor het schaven van hout een aantal standaard houtsoorten zoals

Op deze pagina vindt u diverse ruw hout producten die wij kunnen schaven. Voor overige houtsoorten en andere kopmaten dient u contact met onze zakelijke afdeling opnemen.

Geef voor wensen voor hout op maat schaven de volgende zaken door

 • het aantal stuks (minimaal 250m1) dat u wilt schaven
 • de gewenste lengte (beperk dit tot 1 of 2 lengtes is ons advies)
 • het gewenste profiel (stuur bij voorkeur een profielschets mee of verwijs naar een link op onze site) geef de kopmaat in mm aan en beschrijf details als afgeronde hoekjes.
 • de houtsoort, eventueel een alternatief
 • gewenste levertijd, bij op maat schaven is dit minimaal 3 weken, voor snelle levering bekijk o.a. ons spoed of voorraad assortiment houten gevelbekleding uit eigen voorraad.
 • overige details, haaks afgekort ja/nee, overlengtes toestaan ja/nee

Let op, op maat schaven dient altijd vooraf betaald te worden. 

Wij schaven zowel hardhout als naaldhout. Kies bij schaverij Gadero uit rondom glad schaven met rechte of afgeronde hoekjes in allerlei plankmaten of kies uit diverse profielen. Denk hierbij aan channel siding, halfhouts, rhombus (ook dubbel en triple of trapezium), Zweeds rabat (potdekselplank) of Deens rabat blokprofiel. 

De levertijd voor het schaven bedraagt minimaal 3 weken. We vragen minimaal 250 strekkende meter zonder dat we instelkosten rekenen. Bij schaven is er altijd uitval. Dit zijn planken die minder goed te gebruiken zijn. Bestel daarom altijd 10-20% extra planken mee. Het schaven betreft maatwerk en kan niet geruild worden. 

In onze houtschaverij schaven wij naast planken voor gevelbekleding ook palen met of zonder v-groef. Ook kunnen wij voor luxe houtbouw projecten Lariks Douglas of Eiken houten balken op maat schaven.

Tevens kunnen wij uitsluitend voor bedrijven met een Gadero Zakelijke account beperkt Azobe of Angelim Vermelho palen en balken op maat schaven voor beschoeiing en steiger projecten. Ook Ipe, Padouk, Cumaru en Bankirai is mogelijk. Ook hier geldt minimale afname 250m1. Daarbij is het mogelijk dat u qua gewenste afmetingen concessies moet doen.

Inkepen

Naast het schaven in profielen kunnen wij bijvoorbeeld Lariks Douglas blokhutprofielen inkepen en Eiken houten van 15x15 of 20x20 staanders inkepen zodat dakgordingen hier precies invallen. Tot slot schaven wij ook beperkt geïmpregneerd hout op maat, dit kan alleen als het gedroogd is.

Hout schaven op maat

Voor het machinaal schaven hebben wij minimaal 4 milimeter dikte (bij voorkeur iets meer) nodig. Dus van een 22x150 mm ruwe balk kunnen wij bijvoorbeeld een 18x145 mm profiel schaven. En bijvoorbeeld van een 26x80 mm kunnen wij een 20x68 mm lat schaven. 

Wat ook vaak voorkomt is van een 32x155 mm een 28x145 mm profiel schaven. Ook kunnen wij 100x200 met een lintzaag eerst doorzagen en vervolgens hier 2 palen van 9x9 cm dikte uithalen.

Op maat laten schaven en laten bezorgen

Wij bezorgen op maat geschaafd hout overal in Nederland en Belgie, van Amsterdam tot Groningen en van Nijmegen tot Antwerpen. Voor bouwbedrijven, hoveniers en timmerbedrijven raden we een zakelijk account aanmaken bij Gadero aan.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode