Logo Gadero
service

Borderplan Lennart - Langbloeiend borderpakket complete tuin! - Halfschaduw & Zon

Productnummer
YR78200
Direct een groene tuin
Meer dan 70 tuinplanten
borderpakket_lennart
beplantingsplan_lennart_1
12_m2_borderpakket_lennart
borderpakket_lennart_12_m2jpg
gebroken_hartje_dicentra
15_m2_borderpakket_lennart
rudbeckia
primula
weigelia
delphinium
Per stuk

25,25

incl. BTW

Verkocht per 8 stuks á € 202,-

Niet op voorraad
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Kant-en-klaar langbloeiend borderpakket

 • Met verschillende hoogtes en bloeiperiode is er elk seizoen wel iets te zien in uw border

 • Draagt bij aan behoud van biodiversiteit

 • Minimale afname 8 m2

 • Niet allemaal wintergroen

Specificaties

Materiaal
Planten
Kleur
Meerdere kleuren

Borderplan Lennart - Langbloeiend borderpakket complete tuin! - Halfschaduw & Zon

Zoekt u een kant-en-klaar borderpakket met veel variatie? Kies dan voor dit langbloeiend 3 seizoenen borderpakket. Met meer dan 70 tuinplanten is geen plant of struik hetzelfde. Dit pakket staat wel 6 maanden in bloei, zodat u lang geniet van dit prachtige borderpakket. Van mei tot oktober geniet u van prachtige planten en bloemen in bloei. Doordat dit pakket uit zoveel verschillende plantsoorten bestaat, heeft dit borderpakket andere bloeivormen, bloeiwijzen en verschillende de tuinplanten in hoogte. Zo heeft u elk seizoen iets anders om naar te kijken.

Dit borderpakket bevat tuinplanten voor 8 m2 aan tuin. Ideaal als u uw border opnieuw gaat beplanten en geen beplantingsplan op maat wil maken. Met dit kant-en-klare borderpakket bent u in 1x klaar!

Stapelblokken

Om dit mooie borderpakket in uw tuin te presenteren, raden wij aan om >stapelblokken te gebruiken. Dit geeft uw tuin een moderne en trendy uitstraling en daarnaast accentueert het uw borderpakket heel mooi. Gaat u voor een mooie verouderde look? Dan maken deze >getrommelde stapelblokken het totaalplaatje helemaal af! Of kiest u toch voor een chiquere uitstraling? Dan zijn onze >strakke antraciet zwarte stapelblokken wellicht de beste keuze voor u! Bekijk ons volledige assortiment op het gebied van stapelblokken, borderranden en >muurelementen.

Samenstelling borderpakket

Schitterend tuinplanten pakket met meer dan 70 tuinplanten! Goed voor een tuin of borderbak van 8 m2.

 • 1 stuks Weigelia - Weigela 'Nana Variegata' (C2 potmaat, volwassenhoogte 125 cm)

 • 5 stuks Knolzijdeplant - Asclepias tuberosa (P9 potmaat, volwassenhoogte 60 cm)

 • 7 stuks Daglelie - Hemerocallis 'Autumn Red' (P15 potmaat, volwassenhoogte 70 cm)

 • 9 stuks Rudbeckia - Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' (P9 potmaat, volwassenhoogte 60 cm)

 • 1 stuks Kardinaalsmuts - Euonymus alatus (C5 potmaat, volwassenhoogte 180 cm)

 • 7 stuks Ridderspoor - Delphinium Black Knight Group (potmaat P9, volwassenhoogte 200 cm)

 • 7 stuks Orchideeprimula - Primula vialii (P12 potmaat, volwassenhoogte 40 cm)

 • 5 stuks Duifkruid - Scabiosa columbaria 'Butterfly Blue' (P9 potmaat, volwassenhoogte 40 cm)

 • 9 stuks Gebroken hartje - Dicentra spectabilis 'Alba' (P9 potmaat, volwassenhoogte 50 cm)

 • 1 stuks Hortensia - Hydrangea macrophylla 'Endless summer pink' (C3 potmaat, volwassenhoogte 130 cm)

Borderpakket Lennart wordt standaard geleverd inclusief beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender voor de meterkast.

Bloeiperiode Borderpakket

De bloeiperiode van dit prachtige borderpakket is in de volgende maanden: mei, juni, juli, augustus, september en oktober. De Weigelia, Primula en Dicentra zijn de eerste planten die zullen bloeien. Rond mei verschijnen de bloemen van deze planten. De andere planten volgen in juni tot en met oktober. U geniet lang van verschillende bloemen in de bloeikleur rood, roze, paars en geel.

Bodem voor de planten

Het pakket is geschikt voor een gemiddelde standplaats die niet te droog of te nat is. Dit wordt ook wel droog-vochthoudend genoemd. Zorg er in de zomer voor dat de planten niet uitdrogen, in de winter is een goede afwatering belangrijk. Dit doet u door de bodem luchtig te houden door middel van DCM-Bentoniet (zandgrond verbeteraar) of DCM-Lavakorrels (kleigrond verbeteraar).

De verzorging van dit tuinplanten pakket:

 1. Weigelia: Snoei deze plant aan het einde van de bloei. Doe dit door de uitgebloeide takken tot aan de scheut in te korten. Te lange scheuten snoeit u eenvoudig terug zodat de struik in vorm blijft. Bij de oudere planten is het ook mogelijk om verjongingsnoei toe te passen. Knip dan de 3 jaar oude takken helemaal weg. Let wel op dat u dit niet te veel doet, de plant groeit namelijk op takken van het jaar ervoor.

 2. Knolzijdeplant: Knip na de bloei de bloemen weg om eventueel een tweede bloei te stimuleren. Dit is echter niet noodzakelijk.

 3. Daglelie: Deze plant vraagt weinig onderhoud. Bemest twee keer per jaar met een beetje compost. Doe dit in het voorjaar om de bloei te stimuleren en in het najaar om de lelie de winter door te helpen. De vaste plant sterft in de winter bovengronds af en komt in het voorjaar weer op.

 4. Rudbeckia: Deze plant sterft in de winterperiode af. Laat de bloemen van de Rudbeckia staan zodat deze zich kunnen uitzaaien.

 5. Kardinaalsmuts: Deze plant heeft veel voedingsstoffen nodig. Haal in het voorjaar de dode of beschadigde takken weg. Strooi elk jaar een laag compost rondom het hart van de plant. Bij langdurige droogte is het aan te raden om de jonge plant extra water te geven. Houdt de aarde vochtig met versnipperde boomschors.

 6. Ridderspoor: Hoge stelen met bloemen kunnen door de wint omknakken. Gebruik bamboe stokken ter ondersteuning. Plantenringen of plantensteunen werken ook prima.

 7. Orchideeprimula: Haal altijd de dode bladeren weg en snoei de plant eventueel na de bloei bij om een tweede bloei te stimuleren.

 8. Duifkruid: Knip de uitgebloeide bloemen af, zodat de plant netjes blijft en nieuwe knoppen kan vormen. Geef de plant bij droge dagen water. Zorg er altijd voor dat het water gemakkelijk weg kan lopen. Bemest de Scabiosa direct na het planten om de bloei van bloemen te stimuleren.

 9. Gebroken hartje: Snoei na de bloei de plant tot ongeveer de helft weg. Zo stimuleert u de groei van nieuwe bladeren. Voeg bij het aanplanten een klein beetje compost toe en een ruime hoeveelheid water.

 10. Hortensia: Haal rond maart de uitgebloeide bloemen weg. Doe dit vlak boven de gezonde knop. Voorkom het snoeien van de plant in het voorjaar. Dit kan de groei van de Hortensia verwarren. Bescherm de plant tegen de nachtvorst in de maand mei.

Toepassingen

Dit pakket staat mooi in voortuinen en achtertuinen. De planten staan erg mooi tegen uw schutting of muur. Dit pakket is samengesteld voor de volgende toepassingen:

 • Borders

 • Voortuinen

 • Volle grond

 • Achtertuinen

 • Langs de oprit

Wij adviseren om dit pakket niet tegen een haag aan te planten. Dan komt de hortensia niet mooi tot haar recht.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Lennart? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de planten die hoger zijn meer naar achter in uw tuin en de lagere planten naar voren. Wissel het pakket af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de planten door elkaar voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging van dit borderpakket

Voor het bezorgen van de beplanting geldt altijd een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekent dit automatisch. De levertijd voor beplanting is 5 werkdagen. U ontvangt na de bestelling een E-mail of een telefoontje over de verwachte leverdag en het tijdstip.

De minimale bestelhoeveelheid van dit product is 8 stuks.