Logo Gadero
service

Zweeds Rabat Siberisch Lariks 1.1-1.8 x 19 cm Extra Breed Fijnbezaagd

Productnummer
LDS14518-11-18-190-3000
Duurzaam Russisch hout
Voor uw gevel of luxe schutting
model_gadero_siberisch_rabat_smal_1
model_gadero_siberisch_rabat_smal_2
model_gadero_siberisch_rabat_smal_4
model_gadero_siberisch_rabat_smal_3
Aanbieding
Per stuk,vanaf
26,25

23,62

incl. BTW

44,99 per ㎡

2 varianten op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Lengte
300 cm
Breedte
19 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
158 stuks
26,2523,62
1 - 5 dagen
69 stuks
36,4532,80
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Voor horizontale gevelbekleding op woningen en luxe schuttingen

  • Duurzaam Russisch hout met kleine noesten

  • Lichtgele kleur, vergrijst mooi lichtgrijs en goed overschilderbaar

  • Extra brede potdekselplanken

  • Hogere prijsklasse dan Lariks Douglas, maar een stuk duurzamer

  • Iets minder duurzaam en stabiel dan Red Cedar hout

Specificaties

Materiaal
Hout
Houtsoort
Siberisch lariks
Kleur
Geel
Breedte
19 cm
Dikte
1,8 cm
Benodigde per m2
1.9048

Zweeds Rabat Siberisch Lariks 1.1-1.8 x 19 cm Extra Breed Fijnbezaagd

Zoekt u duurzame Zweeds rabatdelen met een authentieke uitstraling? Deze potdekselplanken van Siberisch Lariks zijn fijnbezaagd en extra breed (190 mm). De kopmaat van deze horizontale potdeksel planken is 1.1-1.8 x 19 cm. U kunt deze rabatdelen gebruiken om een schutting mee te maken of om de gevel van uw woning, overkapping of schuur te bekleden. Zweeds rabat van Siberisch Lariks is van goede kwaliteit en daarom zelfs geschikt voor woningen. Het laat zich goed verven. De planken gaan tot wel 20-30 jaar mee! Regelmatig behandelen verlengt de levensduur.

Eigenschappen Siberisch Lariks

Even opgelet, Siberisch Lariks uit Siberië is niet te vergelijken met Europees Lariks Douglas. Siberisch hout is namelijk veel compacter. Dit komt omdat de bomen in Siberië vanwege het koude klimaat maar langzaam groeien. De jaarringen zitten dan ook dicht op elkaar en het hout heeft relatief kleine noesten. Siberisch Lariks is de zwaarste naaldhoutsoort die er is en valt in duurzaamheidsklasse 3. Verder is deze houtsoort te herkennen aan de mooie, duidelijke vlamtekening en de lichtgele kleur. Na verloop van tijd zal het hout verkleuren tot lichtgrijs. Ook is deze bezaagde plank heel goed te verven met onze Woodstain beitsen.

Zweeds Rabat planken van Siberisch Lariks

Deze fijnbezaagde potdekselplanken van Siberisch Lariks zijn met een breedte van 19 cm extra groot. De werkende breedte van deze rabatdelen is 17.5 cm. De dikte van de planken loopt op van 1.1 tot 1.8 cm en u kunt kiezen uit een lengte van 300 of 400 cm. Deze potdekselplanken van Siberisch Lariks werken weinig, echter nooit strap opelkaar stapelen, altijd 1-2 mm ruimte tussen de profielen laten voor werking van het hout. Deze siberisch lariks potdekselprofielen kunnen boven de grond onbehandeld gebruikt worden. Om de levensduur van de planken verder te verlengen kunt u ze behandelen met beits die geschikt is voor Siberisch Lariks.

Tips montage potdekselplanken

Wilt u uw gevel bekleden met Zweeds Rabat van Siberisch Lariks? Monteer dan eerst verticaal rachels waar u de potdekselplanken horizontaal op kunt bevestigen. Zorg ervoor dat u de planken om de 40-50 cm vast kunt zetten met schroeven. Begin met de onderste plank en plaats deze met de dikste zijde naar beneden. Vervolgens kunt u verder naar boven stapelen. Zorg voor 1-2 mm tussenruimte tussen de delen. Dus nooit strak opelkaar stapelen, een veel gemaakte fout. Wanneer u deze rabatdelen wilt gebruiken voor een schutting is het belangrijk dat u een extra stevige constructie maakt, bijvoorbeeld met palen van hardhout om de 50 cm. Op die manier is een dichte schutting goed bestand tegen zware windstoten. Begin bij het monteren een paar centimeter boven het maaiveld, schroef de plank steeds twee keer vast en stapel vervolgens naar boven.

Is dit toch niet de potdekselplank die u zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment Zweeds rabat voor planken van andere houtsoorten en andere afmetingen. Zoekt u een ander soort plank van Siberisch Lariks? Kijkt u dan eens bij onze andere soorten gevelbekleding van Siberisch Lariks.

Vergelijkbare producten