Borderplan Carlijn - Heesters borderpakket - Hortensia Annabelle, lavendel & Ilex - Halfschaduw & Zon

Productnummer: YR78201 Borderpakket Hortensia, lavendel en Ilex   |   Halfschaduw!

€ 52,50 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Carlijn - Heesters borderpakket - Hortensia Annabelle, lavendel & Ilex - Halfschaduw & Zon

 • Grote omvang bloemen van de hortensia
 • Optimale geurbeleving van de lavendel
 • Groenblijvende planten die voor het hele jaar door voor kleur zorgen
 • De planten komen wat minder tot hun recht tegen haagplanten

Borderplan Carlijn - Heesters borderpakket - Hortensia Annabelle, lavendel & Ilex - Halfschaduw & Zon

De sierlijke Hortensia in dit borderpakket straalt eruit! Dit eenvoudige, kant-en-klare, maar mooie borderpakket bestaat uit drie prachtige plantsoorten. Qua onderhoud valt het dus mee bij dit borderpakket. Als wij u een tip mogen geven? Plant de rijkbloeiende Hortensia met haar enorme bloemen van maar liefst 30 cm in het midden van uw border. Eromheen plant u vervolgens de heerlijk ruikende Lavendel en om het af te maken de groenblijvende Ilex als een soort van haag om de Lavendel en de Hortensia heen. Dit geeft een wauw-effect in uw tuin!

Let op!! Dit Pakket is bestemd voor tuinen en borders die tussen de 4 en 6 uren aan zon pakken op een dag! Bij het planten van dit borderpakket wordt u afgeraden om tijdens vorst of in de volle zon te gaan. Gebruik daarnaast goede aanplant grond, eventueel wat hortensia voeding en een ruime hoeveelheid water! Zo komt de prachtige Hortensia het beste tot zijn recht in dit mooie borderpakket. 

Stapelblokken

Om dit mooie borderpakket in uw tuin te presenteren, raden wij aan om stapelblokken te gebruiken. Dit geeft uw tuin een moderne en trendy uitstraling en daarnaast accentueert het uw borderpakket heel mooi. Gaat u voor een mooie verouderde look? Dan maken deze getrommelde stapelblokken het totaalplaatje helemaal af! Of kiest u toch voor een chiquere uitstraling? Dan zijn onze strakke antraciet zwarte stapelblokken wellicht de beste keuze voor u! Bekijk ons volledige assortiment op het gebied van stapelblokken, borderranden en muurelementen hier.

Samenstelling borderpakket

Dit borderpakket bestaat uit de volgende tuinplanten

 • 2 stuks Hortensia - Hydrangea Arborescens 'Stong Annabelle' (C3,5 potmaat, volwassen hoogte 150 cm)
 • 3 stuks Gewone Lavendel - Lavandula Angustifolia 'Hidcote' (P17 potmaat, volwassen hoogte 40 cm)
 • 5 stuks Japanse Hulst - Ilex Crenata 'Stokes' (P9 potmaat, volwassen hoogte 200 cm)

Bloeiperiode Borderpakket

De bloeiperiode van dit prachtige borderpakket is in de volgende maanden: juni, juli, augustus en september. De Lavendel bloeit als eerst, ca. juni tot en met juli en de Hortensia volgt tot en met september. De uitgebloeide bloemen van de Hortensia geven daarna een erg mooi winterbeeld.

Bodem voor de planten

Dit borderpakket staat graag op een plek in de halfschaduw of volle zon. Alle tuinplanten vragen een gemiddelde bodem. Lavendel groeit van nature op een drogere zandgrond. Deze hoeft u dus weinig water te geven. Strooi ieder jaar wat kalk. De Hortensia is een meer zuurminnende tuinplan en vraagt jaarlijks een beetje tuinturf.

De verzorging van dit tuinplanten pakket is als volgt

 1. Hortensia: Snoei rond maart de uitgebloeide bloemen weg. Doe dit vlak boven de gezonde knop. Voorkom het snoeien van deze plant in het voorjaar. Tijdens de nachtvorst van mei kan de Hortensia schade oplopen. Bescherm de wortels en takken goed tijdens deze periode.
 2. Lavendel: Snoei de Lavendel in maart en augustus terug. Tijdig terugsnoeien voorkomt het verhouten van deze plant. De hoofdsnoei doet u na de winter, rond maart. Haal na de bloei de bloemen/aren helemaal weg. Let er wel op dat u niet tijdens de vorst gaat snoeien. Lavendel kan niet zo goed tegen bemesten.
 3. Ilex: Deze plant is te snoeien in de maanden mei of juni. Wacht dan wel op een bewolkte week om te voorkomen dat de kleine bladeren direct in het zonlicht verbranden. De Ilex laat zich erg gemakkelijk snoeien. Des te vaker u snoeit, hoe dichter de groei. Het is aan te raden om de plant minimaal 2 keer per jaar te snoeien van mei tot september.

Beplantingsplan

Dit pakket staat mooi in voortuinen en achtertuinen (bijvoorbeeld: 1 meter bij 5 meter). De planten staan erg mooi tegen uw schutting of muur. Dit pakket is samengesteld voor de volgende toepassingen: 

 • Borders 
 • Voortuinen
 • Volle grond
 • Achtertuinen
 • Langs de oprit

Wij adviseren om dit pakket niet tegen een haag aan te planten. Dan komt de hortensia niet mooi tot haar recht.

Bezorging van dit borderpakket 

Voor het bezorgen van de beplanting geldt altijd een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekent dit automatisch. De levertijd voor beplanting is 5 werkdagen. U ontvangt na de bestelling een E-mail of een telefoontje over de verwachte leverdag en het tijdstip. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Prachtig borderpakket Hortensia Borderplan Carlijn - Heesters borderpakket - Hortensia Annabelle, lavendel & Ilex - Halfschaduw & Zon Borderpakket Hortensia, lavendel en Ilex   |   Halfschaduw! Op voorraad
€ 52,50 Per m2 incl. BTW