Logo Gadero
service

Borderplan Dries - Vaste planten borderpakket - Paars, Wit & Geel - Halfschaduw/Zon

Productnummer
YR78231
Prachtig winterbeeld
Onderhoudsvriendelijk en weinig onderhoud
dries_compleet_prairietuin_borderpakket
rudbeckiaenzonnehoed
verbena_ijzerhard_borderplant_1
groepsbeplanting_allium_sphaerocephalon_1
vlindertuin_vlinderplanten_vaste_planten_1
stipa_ponytails_1
20200826_124026_4
product_55_src_1
vetkruid_sedum_floriferum_weihenstephaner_gold
play video

Plus- en minpunten

 • Prachtig winterbeeld omdat u tuin meeleeft met het seizoen

 • De planten zijn onderhoudsvriendelijk en vragen weinig verzorging

 • Gemakkelijk aan te planten en in willekeurige volgorde voor een natuurlijke uitstraling

 • Te bestellen vanaf 5 m2

Specificaties

Materiaal
Planten
Product type
Kant-en-klare Borderpakketten
Kleur
Geel

Borderplan Dries - Vaste planten borderpakket - Paars, Wit & Geel - Halfschaduw/Zon

Dit kant-en-klare borderpakket Dries van A-merk Yarinde bestaat uit 9 soorten vaste planten en 2 soorten siergrassen. De tuinplanten zijn onderhoudsvriendelijk en kennen daardoor weinig onderhoud. Doordat de planten het hele seizoen meeleven, heeft u een prachtig winterbeeld.

Stapelblokken

Wilt u dit borderpakket nou echt naar voren laten komen in uw tuin raden wij stapelblokken aan. stapelblokken zorgen ervoor dat uw borderpakket in het middelpunt staan. Kiest u voor een chiquere uitstraling? Style uw borderpakket dan met onze strakke antraciet zwarte stapelblokken ! Bekijk ons volledige assortiment op het gebied van stapelblokken, borderranden en muurelementen hier.

Samenstelling vaste planten borderpakket paars/wit/geel - halfschaduw/ zon

Dit borderpakket bestaat uit de volgende tuinplanten:

Per 5 vierkante meter ontvangt u:

Vaste planten

Siergrassen

Bloeiperiode Borderpakket

De bloeiperiode van dit borderpakket is vanaf juni tot oktober, doordat u verschillende bloemen in de tuin heeft. Het borderpakket kent een prachtig winterbeeld, omdat de planten meeleven met het seizoen. Dit zorgt ook voor een natuurlijke uitstraling. U kunt dit borderpakket combineren met andere borderpakketen om zo nog een langere bloei in uw tuin te creëren.

Bodem voor de planten

Detuinplanten uit dit borderpakket staan graag op een plek in de halfschaduw of in de volle zon. Zij hebben dus ook zo'n 3-6 uur per dag zonlicht nodig om te groeien en te bloeien. In de volle zon bloeien ze uitbundiger dan in de halfschaduw.

Alle tuinplanten uit dit borderpakket staan het liefst op gemiddelde grond. Zoals bijvoorbeeld bemeste tuinaarde. De planten hebben 2x per jaar voedingstoffen nodig. Ze vragen een voedselrijke tuingrond. Het is belangrijk goede aanplantgrond te gebruiken. Dit bevat 100 dagen voedingstoffen én stimuleert het bodemleven in de tuin. Geef de planten in de warme zomermaanden regelmatig water, ze vragen enkel korte periodes van droogte.

De verzorging van dit tuinplanten pakket is als volgt

 1. Vedergras: Knip enkel de bloemaren weg rond maart. Vraagt verder weinig onderhoud. Dit siergras houdt het prima uit in droge omstandigheden.

 2. Struisriet: Knip in het voorjaar de uitgebloeide stengels terug tot ongeveer 10-20 cm boven de grond. Geef direct na het snoeien een kleine hoeveelheid voedingstoffen.

 3. Achillea: Snoei deze hele plant in augustus helemaal terug. Hierdoor kan deze in september weer opnieuw bloeien. In het voorjaar kunt u afgestorven resten wegknippen.

 4. Kogellook: Deze planten sterven in de winter boven de grond af, waarna ze in het voorjaar weer zullen uitlopen. Haal de oude bladen weg voordat ze beginnen met uitlopen.

 5. Aster: Deze tuinplant hoeft niet gesnoeid te worden. Ze vraagt korte periodes van droogte en staat prima op een schaduwrijke plek. Strooi jaarlijks een beetje kalk voor een goede bloei.

 6. Echinops: Snoei deze plant in het voorjaar terug tot 15 cm. Zorg bij harde wind voor ondersteuning, anders knakt deze tuinplant.

 7. Phlomis: Snoei na de bloei tot ongeveer 10-20 cm alles weg. Zo wordt de groei bevorderd en blijft het Brandkruid mooi in model.

 8. Rudbeckia: Tijdens het bloeiseizoen de uitgebloeide bloemen wegknippen. Hiermee verlengt u de bloeiperiode van deze plant.

 9. Vetkruid: Deze planten zijn onderhoudsvriendelijk en hoeven niet gesnoeid te worden. Geef ze wel jaarlijks organische meststoffen om de bloei te bevorderen.

 10. Ijzerhard: Laat de bloemen hangen en snoei ze niet weg. Hierdoor zaaien deze planten zich makkelijk uit. Snoei wel de oude stengels in maart terug tot aan de grond. Na de snoei voeden met organische meststoffen. En rondom het hart van de plant kunnen droge bladeren of mulch worden gestrooid om de planten in de winter te beschermen.

 11. Rode Zonnehoed: Uitgebloeide bloemen kunnen worden weggehaald. Voeg aan het einde van het tuinseizoen wat compost of andere voeding toe.

Bezorging van dit borderpakket

Voor het bezorgen van de beplanting geldt altijd een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekent dit automatisch. De levertijd voor beplanting is 5 werkdagen en wordt geheel verzorgd door Yarinde. U ontvangt na de bestelling een E-mail of een telefoontje over de verwachte leverdag en het tijdstip.

De minimale bestelhoeveelheid van dit product bedraagt 5 stuks.