Drainagebuis PP 65mm voor in de tuin - Prijs per 1 meter

Productnummer: NKI9057 Tuin Drainageslang met PP omhulsul

€ 6,26 Prijs per 100 cm incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt
Vanaf 25 stuks, 4% korting
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Drainagebuis PP 65mm voor in de tuin - Prijs per 1 meter

  • Eenvoudig aan te leggen in de tuin
  • Hoogwaardig materiaal Geperforeerd PVC met hergebruikt omhulsel
  • In vezel mantel zonder grond niet snel in uw slang spoelt
  • Hier te koop per 100 cm, nooit te veel bestellen

Drainagebuis PP 65mm voor in de tuin - Prijs per 1 meter

Deze drainageslang van PP is een must voor afwatering van uw tuin, terras of onder uw vlonder. Deze drainagebuis heeft een dikte van 65 mm. Kijk op onze website voor een handige montagetekening voor aanleg van drainage in uw tuin. Onze deskundigen staan u graag te woord met tips over drainage aanleggen.

Normaal bestaat een rol uit 25 of 50 meter, maar bij Gadero kunt u uw drainageslang gewoon per meter (100 cm) bestellen. Deze drainagebuis is 65 mm dik en gemaakt van kunststof met een PP laag. PP slang is gemaakt van gemalen poetsdoeken (hergebruik!) en gaat daardoor zeer lang mee en zorgt dat grond bijna geen kans krijgt om in u geperforeerde drainage slang te komen. 

Benodigdheden

- Slang: reken met banen om de circa 1,5 meter

- Zakgoed: schelpen 17L of grind 25 kilo zak:  ca1,5 zak per 100 cm

- bigbag 5-8 mm rivier grind 800kg voor circa 21 meter

Wij kennen naast PP drainagebuis ook met kokos omhulsel. Let op, kokos is minder geschikt voor bepaalde grondsoorten zoals klei, PP drainageslangen zijn vooral grondsoorten geschikt.

Tips montage aanleggen

Deze 50 meter PP drainagebuis is gemaakt van hoge kwaliteit kunststof en PP kunststof als omhulsel.  Plaats uw drainagebuis bij voorkeur in grofkorrelig zand, schelpen of grind (riviergrind 5-8mm) een laag van 45 cm. Gebruik een smalle steekschep.

Plaats vervolgens uw drainage in de tuin op circa 70 cm diepte in uw tuin en zorg dat elk punt van uw tuin maximaal 2 meter (aanbevolen circa 1,5 meter) van de drainageslang ligt. Leg deze drainageslang op afschot. Vul onder en bovenop met grind. Zo voorkomt u dat grond in deze drainagebuis spoelt. Hanteer een laag schelpen of grind van minimaal 7 cm rondom uw drainageslang. 

Laat de drainageslang eindigen op de hemelwaterafvoer (riool) of (bij voorkeur!) regenwaterafvoer (in sommige gemeentes/straten is hier een aparte afvoer voor) , onder een vlonder of in de sloot. Het einde aftapen. Het beginpunt bij voorkeur in bijvoorbeeld een border boven de grond laten uitkomen. Zo kunt u uw drainageslang doorspoelen!

Lage bezorgkosten

Wilt u deze drainageslang los bestellen met schelpen, grind en/of teelaarde? Dan geldt ons lage pallettarief van 39 euro. 


Vragen & antwoorden over dit product

Is de totale dikte incl doek 65mm? Ik wil het namelijk verticaal aanleggen in mijn tuin en moet weten welke dikte gaten ik dan moet boren. En geldt dit ook voor een buis van 80mm? Met vriendelijke groet Bernd

Het is de diameter van de buis. Het vilt is niet meegerekend, maar dit stelt ook niet veel voor. Het vilt bestaat uit een paar milimeter. 

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Populair Drainagebuis PP 65mm voor in de tuin - Prijs per 1 meter Drainagebuis PP 65mm voor in de tuin - Prijs per 1 meter Tuin Drainageslang met PP omhulsul Op voorraad
€ 6,26 Prijs per 100 cm incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt