Logo Gadero
service

Innovaties

Gadero hout zit niet stil. Steeds meer architecten, bouwbedrijven en hoveniers ontdekken onze innovaties uit eigen koker. Dit zijn door ons zelf of in combinatie met partners ontwikkelde, innovatieve producten. Bekijk onze meest recente nieuwe artikelen op deze pagina. Wilt u de voordelen van zakelijke klant worden ontdekken zoals 5% korting? Bekijk dan de pagina Gadero zakelijk. Uitsluitend voor groen-, hout- en bouwbedrijven. Wij streven bovenal naar duurzame producten. Wilt u ook met uw eigen tuin bijdragen aan een beter milieu? Lees dan onze tips.

Volg ons ook via Facebook, Pinterest en Youtube om zo op de hoogte te blijven van de laatste tuinhout, sierbestrating en vloeren trends!

Wist u dat Houthandel Gadero de uitvinder is van Deens Rabat en scheepsdekprofiel vlonderplanken? Ook zijn we trots op de term Europees hardhout die wij in Nederland op de kaart hebben gezet als alternatief voor tropisch hardhout. 

Red class wood alternatief voor Lariks Douglas

Red Class Wood heeft de uitstraling van Lariks Douglas zonder dat het hout de nadelen van Lariks heeft (harsig en uitvallende noesten bij dunne profielen). Bovendien is Red Class Wood nog goedkoper en duurzamer ook! Het Red Class hout is kunstmatig gedroogd wat het hout vormvast maakt. Kies uit diverse soorten balken en staanders of rabatdelen en tuinplanken van Red Class Wood.

Duurzame alternatieven voor tropisch hardhouten vlonders

Ontdek ons duurzaam hout uit Europa. Hieronder vallen houtsoorten als thermisch Essen, Siberisch Lariks, Accoya, Robinia en Nobifix behandeld hout. Thermisch gemodificeerd Essen vlonders doen niet onder qua duurzaamheid en look en feel van tropisch hardhout. Vlonderplanken van Europees hardhout zijn duurzame alternatieven voor tropisch hardhout.

Ontdek hierin ook onze innovaties uit Europa

Thermisch essen, Accoya, Siberisch Lariks, thermisch Frake, thermisch Ayous zijn een uitstekende alternatief voor het steeds duurder en schaarser wordende Red Cedar uit Canada of tropische hardhoutsoorten (eigenlijk ook te zwaar als gevelbekleding). Bovendien wordt er bij thermische behandeling alleen stoomdruk gebruikt, dus geen chemische middelen. Ook nog eens een zeer verantwoorde keuze!