Logo Gadero
service

Klimplanten

Wilt u klimplanten kopen om uw tuin een stukje groener te maken? Bij Gadero vindt u de mooiste klimplanten voor uw pergola, trellis of schutting. Kies hieronder uit diverse langbloeiende klimplanten, wintergroene klimplanten en onze andere prachtige klimmers.

Wat zijn de beste klimplanten?

Bij Gadero verkopen we verschillende klimplanten met een goede kwaliteit. Hieronder is ons uitgebreide aanbod opgesomd.

  • Klimroos - Rosa 'Red Climber'. Deze klimplant is waarschijnlijk de bekendste klimplant die bij ons te verkrijgen is door zijn dieprode rozenkleur.

  • Witte druif - Vitus 'Vroege van der laan'. Geniet aan het einde van de zomer van heerlijke witte druiven uit eigen tuin!

  • Kiwi - Actinidia deliciosa ‘Jenny’. Plant deze kiwi plant op een zonnige standplaats en geniet na een aantal jaar van de lekkerste kiwi's uit eigen tuin.

  • Toscaanse jasmijn - trachelospermum jasminoides. Deze heerlijk ruikende bloeiende klimplant is het hele jaar door eenvoudig te onderhouden en behoort tot de rankende klimmers.

  • Passiebloem - Passiflora caerulea. Deze klimplant heeft gekleurde en mooie bloemen. De plant is de eerste jaren wel vorstgevoelig. Pas na een aantal jaar zal de klimplant winterhard zijn.

  • Blauwe druif - Vitus 'Boskoopse glorie'. Ook aan deze klimplant groeien druiven. Geniet in het voorjaar, in mei, van heerlijke blauwe druiven uit eigen tuin!

  • Ierse klimop - Hedera hibernica. Wanneer u van groen houdt, is dit een van de mooiste klimplanten. Het hele jaar door kunt u genieten van de groene kleur.

  • Bosrank - Clematis armandii 'Apple Blossom'. Deze groenblijvende klimplant valt in de categorie van rankende klimplanten. De plant is opzoek naar steun en dus is het verstandig om deze plant tegen een muur of schutting aan te plaatsen.

  • Blauwe regen - Wisteria sinensis 'Prolific'. Deze prachtige klimmer heeft grote lila blauwe bloemtrossen en kan tweemaal per jaar bloeien.

Wat is het verschil tussen zelfhechtende klimplanten en rankende klimplanten?

De meeste klimplanten klimmen uit zich zelf, maar niet alle. Er zijn zelfhechtende klimmers en rankende klimmers. Zelfhechtende klimplanten hebben geen klimsteun nodig. Ze hechten zich vast aan de ondergrond, waardoor ze goed omhoog kunnen klimmen tegen schuttingen en muren.

Rankende klimmers zijn al snel op zoek naar steun. Ze hechten zich liever aan een oppervlak. Het is bij deze soort klimplanten belangrijk om ze goed vast te zetten aan bijvoorbeeld gaas zodat ze ergens omheen kunnen draaien.

Het is mogelijk om de beide soort klimplanten te combineren. Ze klimmen dan samen omhoog.

Wat is de snelst groeiende klimplant?

De verschillende soorten hedera vallen onder de snelstgroeiende klimplanten. De hedera wordt ook wel de klimop genoemd. Deze klimplanten komen heel veel voor en groeien vaak tegen muren, schuttingen, pergola's en zelfs tegen bomen. Bij Gadero verkopen we de Ierse klimop Hedera hibernica.

Wanneer de klimplant niet wintergroen is, kunt u er zelf voor kiezen om klimplanten in huis te laten groeien. Verder is het ook mogelijk om de verschillende klimplanten met elkaar te mixen. De Blauwe regen en de Blauwe druif mixen zijn bijvoorbeeld een populaire combinatie.

Wilt u uw tuin afmaken met klimplanten? Bestel dan de mooiste klimplanten bij Gadero! Voor advies en vragen kunt u contact opnemen met de Klantenservice.