Logo Gadero
service

Eiken tafels

Houten tafels passen in vrijwel elk interieur en onze luxe eiken tafels zijn echte pronkstukken. Eikenhout is een razend populair materiaal omdat het een warme uitstraling heeft. Een eiken eettafel is niet meer weg te denken uit uw keuken of eetkamer. Of u nu gaat voor een landelijke stijl, rustiek, modern of industrieel, een eikenhouten tafelblad zal zorgen voor een bijzonder accent in uw huis. Deze tafelbladen van hoogwaardig eikenhout kunt u zelf combineren met stalen poten, welke u ook op onze website vindt. Wij bieden verschillende tafelbladen aan in diverse formaten en diktes. Omdat deze houten tafels uit eigen voorraad leverbaar zijn bezorgen wij deze binnen circa 5 werkdagen en dat voor een scherpe prijs. Meer weten over eikenhout? Bekijk dan onze blog over eikenhout.

Kies uw eigen tafel

Bij onze losse eiken tafelbladen heeft u de mogelijkheid om zelf uw onderstel te kiezen uit ons assortiment. De combinatie van de rustieke eiken tafel met een stalen onderstel zorgt ervoor dat u eenvoudig industriële tafels bouwt.

Eiken tafelbladen

Wij verkopen eiken tafels gemaakt van Europees eikenhout. Eikenhout is een hardhout en valt onder duurzaamheidsklasse 2, wat betekent dat u er circa 15-25 jaar van kunt genieten. Door zogenoemde looistoffen in het hout zal het amper gaan rotten en kan het dus langer bewaard blijven. Omdat eiken een hardhout is, zijn ons eikenhouten tafelbladen zijn erg sterk en duurzaam. Het kan prima een stootje verdragen, trekt nauwelijks krom en blijft jaren mooi zonder te slijten. De werking van een eiken tafel is dan ook matig. Eikenhout staat er echter wel bekend om dat het snel kan gaan scheuren, voornamelijk bij droog en kwam weer. Bij vochtig weer trekken deze scheuren vaak wel iets dicht. Wel hebben eiken tafels het nadeel dat ze vrij zwaar zijn. Wij raden u aan om deze eiken tafelbladen met minstens 2 personen te tillen. Wilt u meer weten over eikenhout? Lees dan onze blog over eikenhout.

Onze eiken tafelbladen opgeschuurd en geolied. Dit zorgt ervoor dat de levensduur verlengt wordt en dat het hout minder snel andere vloeistoffen opneemt. Geen paniek dus wanneer u uw drankje per ongeluk omgooit over uw prachtige eiken tafel. De eiken tafels zien er stoer uit met noesten en een rustieke look. De kleur van eikenhout is erg karakteristiek en past bij vrijwel elk interieur. Let wel op: het oliën van een eikenhouten tafelblad kan als gevolg hebben dat het overtijd donkerder zal kleuren. Neem dit mee in uw overweging een eiken tafel aan te schaffen.

Eiken tafelblad

Montage tips voor eiken tafelbladen

Onder de eiken tafelbladen dient u zelf nog een onderstel te monteren. Wij raden u de volgende lengte schroeven aan: 25 mm voor het 3,3 cm dik blad, 35 mm voor het 4,4 cm dikke blad en 50 mm voor het 5,7 cm dikke blad. Het monteren van de tafelpoten is een eenvoudig klusje met de volgende stappenplan:

  1. Leg het tafelblad ondersteboven.

  2. Bepaal de afstand van de rand waar u de tafelpoten wilt monteren.

  3. Boor de gaten voor, circa 1-2 mm kleiner dan de schroefdikte en tot op circa ¾ van de schroeflengte.

  4. U kunt nu het onderstel vastschroeven aan het eiken tafelblad. Doe dit niet te vast.

Tip! Eiken tafels zijn relatief zwaar . Wij raden u aan eiken tafels altijd met (minimaal) twee man te tillen.

Eiken tafels

Eiken tafels koopt u bij Gadero

Ziet u uw nieuwe eiken eettafel al in uw eetkamer staan? Vergeet niet om het onderstel mee te bestellen. Onze eikenhouten tafels en onderstellen zijn uit voorraad leverbaar dus u hoeft nooit lang te wachten. Is een eiken tafel niet wat u in gedachte had? Bekijk dan ook eens onze andere tafelbladen. Wij bieden diverse afmetingen en afwerkingen aan zodat u altijd de eiken tafel vind die het beste bij u past. Bent u op zoek naar een tuintafel? Ook hiervan hebben wij een ruime keuze.