Logo Gadero
service

Overkapping Bastenaken Geimpregneerd 400 x 300 cm DHZ Pakket

Productnummer
DE12093
Doe-het-zelf pakket inclusief schroeven en tekening
Met geimpregneerde wanden (potdekselplanken)
Uit te breiden met diverse opties
schermafbeelding_2019_02_13_om_084909
overkapping_bastenaken_geimpregneerd
schermafbeelding_2019_02_13_om_085447
type_bastenaken
vuren_overkapping_bastenaken
geimpregneerd_vuren_overkapping
detail_overkapping_bastenaken
dichte_wand_overkapping_vuren
Per stuk,vanaf

1.379,25

incl. BTW

 • Of 3 termijnen 459,75 met 0% renteInstallments-Klarna
 • Of 32,81 per maandInstallments-SprayPay
Op voorraad
3 tot 4 weken
Details
Diepte
300 cm
Breedte
400 cm
Hoogte
262 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Betonpoeren
1.379,25incl. BTW
3 tot 4 weken
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

 • Keteldruk geïmpregneerd, dus duurzamer dan onbehandeld Lariks Douglas

 • Mooi glad geschaafd vurenhout

 • Aantrekkelijke prijs, wel alles zelf op maat zagen

 • Kost meer klustijd omdat alles nog zelf gezaagd moet worden

 • Prijs exclusief dakbedekking en fundering

Specificaties

Afwerking hout
Geschaafd
Materiaal
Hout
Houtsoort
Scandinavisch vuren
Kleur
Groen
Breedte
400 cm
Diepte
300 cm
Hoogte
262 cm
Te bezichtigen in
Breukelen

Overkapping Bastenaken Geimpregneerd 400 x 300 cm DHZ Pakket

U bent niet vies van een beetje klussen? Deze overkapping 4x3 meter koopt u hier voor een lage prijs, wel dient u alle balken en planken nog zelf op maat te zagen. Deze doe het zelf overkapping Bastenaken met plat dak is gemaakt van ketelgeïmpregneerd, gedroogd en geschaafd vuren hout.

Deze terrasoverkapping is in totaal 4 meter breed, 300 cm diep en 2.62 meter hoog. Deze overkapping heeft aan de voorkant nog een overstek van 50 cm en schuine schoren in alle hoeken. De schuine schoren, houtdraadbouten en boeidelen zitten bij de prijs inbegrepen. De fundering en dakbedekking dient u zelf toe te voegen. Denk hierbij ook aan de andere extra opties om uw overkapping compleet te maken zoals een dakdoorvoer en daktrimmen.

Duurzamer dan Lariks Douglas hout

Wist u dan keteldruk geïmpregneerd Scandinavisch vuren circa 40% langer meegaat dan onbehandeld Lariks Douglas hout? Daarom kiezen steeds meer mensen voor deze duurzame overkapping 4x3 met plat dak. Ook is bij ketelimpregnatie het hout tot in de kern behandeld, veel duurzamer dan dompelimpregneren. Dat maakt deze doe het zelf bouw overkapping zo aantrekkelijk. Duurzaam, kant en klaar geleverd en een aantrekkelijke prijs! Zorg wel voor enige kluservaring en goed gereedschap bij dit doe het zelf pakket. De dakbalken dient u bijvoorbeeld zelf in te kepen.

Glad geschaafd hout

Deze DHZ overkapping Bastenaken met plat dak is van gladgeschaafd en keteldruk geïmpregneerd Scandinavisch vurenhout gemaakt. De stapelbare, potdeksel wanden en ijzerwaren worden meegeleverd binnen de prijs. Wilt u uw overkapping een kleurtje geven? Laat het hout dan eerst enkele weken drogen in de buitenlucht. Daarna is hout geschikt voor beits.

Inbegrepen bij overkapping Bastenaken

De geïmpregneerde houtbouw materialen bestaan uit:

 • 195 mm breedte potdekselplanken met regelwerk. Standaard houtkleurig, ook mogelijk met zwarte wanden.

 • boeidelen voor afwerking van het dak

 • staanders glad geschaafd met licht afgeronde hoekjes 138x138 mm

 • dakbalken en schoren 45x145 mm

 • rabat mes en groef 18 mm als dakbeschot

 • materiaal lijst met standaard lengtes die u zelf op maat maakt

 • opbouwbeschrijving

 • schroevenpakket

Dakbedekking

Doe-het-zelf Overkapping Bastenaken met plat dak van Tuindeco wordt standaard geleverd zonder dakbedekking. Als dakbedekking kunt u kiezen, via de extra opties, voor Easy-roofing (zelf eenvoudig aan te brengen) of EPDM rubber (zeer duurzaam). Zorg voor een 100% waterpas en stevige ondergrond. Plaats de 138 x 138 mm staanders uiterst haaks. Let op: bestel voor elke 5m2 EPDM, een extra bus spuitlijm mee!

Fundering

Deze houten overkapping type Bastenaken is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw overkapping opbouwen op 8x20 cm dikte betonbanden welke u tussen de betonpoeren waterpas kan aanbrengen. Let erop dat u de opsluitbanden voor ongeveer de helft in de grond plaatst. Of werk bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 5x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw potdekselplanken.

Ook gaaf in combinatie met een vloer van hardhouten planken, bijvoorbeeld van Bankirai, Garapa of het luxe Ipé hardhout. Bekijk de pagina hardhouten terrasplanken voor een volledig overzicht. Dit breekt mooi met de kleuren van het Noord-Europese geïmpregneerd hout. Of maak van betontegels een terrasvloer in uw overkapping.

Tips

Monteer de 4 overkappingstaanders op betonpoeren en vul deze poeren aan met snelbeton (aanbevolen). Betonpoeren zijn ook als extra opties hier bij te bestellen. Voor het plaatsen van wanden tussen de staanders adviseren wij om een recht model betonpoer te gebruiken i.v.m het goed aansluiten van de betonbanden waarop u de dichte wanden plaatst. Kies ook uit hoogteverstellingen in RVS of Verzinkt in combinatie met de diverse beschikbare betonpoeren.

Vergelijkbare modellen

Ditzelfde model is ook verkrijgbaar in lariks/douglas hout, namelijk de Ommen. Een ander vergelijkbaar model is de Monne, deze kapschuur in onbehandeld.

Dit Tuindeco buitenverblijf type Bastenaken is aan de achterkant en aan beide zijkanten helemaal dicht. Aangezien u alles zelf op maat dient te zagen, zou u er ook voor kunnen kiezen om de wanden voor 2/3e op te bouwen. Zo krijgt u wel zonlicht in de overkapping maar blijft u alsnog lekker uit de wind.

Bij dit doe het zelf pakket dient u rekening te houden met extra klustijd. U dient alles zelf op maat te zagen en voor te boren. Een bouwtekening, alle schroeven en andere bevestigingsmaterialen worden meegeleverd.

Dit product valt onder de categorie: Overkapping 4x3, Blokhut 4x3

Liever een maatwerk overkapping plaatsen? Bekijk onze klustips overkapping bouwen met stappenplannen en 3d-tekeningen.

Bijbehorend bij dit product