Logo Gadero
service

48 uurs assortiment opsluitbanden

Let op! Enkel bovenstaande opsluitbanden zijn binnen 48 uur te leveren. Ben u toch op zoek naar een ander formaat of kleur? Bekijk ons gehele aanbod opsluitbanden. Wij streven ernaar deze binnen 7 werkdagen bij u thuis af te leveren. U heeft keuze uit een ruim assortiment van top leveranciers zoals MBI, Excluton en Gardenlux

Wat zijn opsluitbanden

Een opsluitband is een essentieel onderdeel van uw bestrating, maar er wordt vaak weinig aandacht aan besteed. Met de juiste kleur kunt u de opsluitbanden een mooi contrast creëren of juist een mooi geheel maken. Bij ons vindt u verschillende formaten betonbanden. Welke u nodig heeft hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het doel. Gaat u de opsluitbanden gebruiken voor een oprit? Dan raden wij een dikte van 8 cm aan. Voor minder zware belasting, zoals looppaden, kunt u opsluitbanden met een dikte van 6 cm gebruiken. Voor decoratieve perkjes volstaan 5 cm dikke kantopsluitingen. Wilt u meer weten over opsluitbanden? Lees dan eens onze blog Waarom opsluitbanden.

Opsluitbanden plaatsen

Opsluitbanden plaatst u eenvoudig en snel met het volgende stappenplan: 

  1. Maak vooraf een duidelijk ontwerp van uw tuinproject. Deze zet u vervolgens uit met paaltjes en een touw. Houd bij het aanleggen van uw bestrating altijd rekening met het afschot. 

  2. Graaf nu een geul en plaats de opsluitband hierin. Wij raden u aan de opsluitband 2 cm onder uw nieuwe bestrating te plaatsen. Deze zal namelijk nog een beetje verzakken en zal op deze manier op dezelfde hoogte komen liggen als de kantopsluitingen. 

  3. U kunt nu beginnen met het aanleggen van uw bestrating. Voor een uitgebreide uitleg hiervan verwijzen wij u naar onze klustip

    Terrastegels leggen.