Mukulungu vlonderplanken

De hardhoutsoort Mukulungu is in Nederland nog niet heel bekend. Maar daar komt veranderen in, want steeds meer mensen ontdekken de voordelen van dit prachtige hardhout. En terecht. Mukulungu heeft een opvallende roodbruine kleur en mooie tekening. Daarnaast heeft het een hele aantrekkelijke prijs, zeker in vergelijking met andere hardhoutsoorten. De duurzaamheidsklasse is de hoogste in zijn soort: klasse 1. Ontdek onze 25x190 mm brede vlonderplanken of de speciale terrasdekdelen voor onzichtbare clips montage.

Let op, Mukulungu kan behoorlijk werken, zorg altijd voor kunstmatig gedroogd (KD) planken of neem een hoogwaardiger alternatief zoals Bankirai of Ipé.

Duurzaam hardhout

Mukulungu komt uit West-Afrika en staat ook wel bekend als Afrikulu. Deze hardhoutsoort heeft duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat terrasplanken van Mukulungu een levensduur van 25 jaar of meer hebben. Een goed gemonteerde en onderhouden vlonder van deze hardhoutsoort gaat doorgaans nog langer mee. Daarnaast valt Mukulungu op door de rood tot roodbruine kleur en de bijna zijdeachtige glans die de planken lijken te hebben. Door weersinvloeden zal een vlonder van Mukulungu uiteindelijk prachtig vergrijzen.

Perfect voor een terras

Mukulungu is zeer geschikt om te gebruiken voor een vlonder. Het is een vrij zware houtsoort, maar dat maakt hem ook zeer stabiel en sterk. Daarnaast is het een dichte houtsoort, waardoor het weinig vocht en vuil opneemt. Dit zorgt ervoor dat uw vlonder van Mukulungu niet snel glad wordt. Door de hardheid is een terras van deze houtsoort zeer slijtvast. Ook kent Mukulungu weinig werking, wat het zeer geschikt maakt voor montage met clips.

Mukulungu is de ideale hardhoutsoort voor de prijsbewuste klant, door de gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Zeker in vergelijking met andere hardhoutsoorten heeft Mukulungu een hele aantrekkelijke prijs. Houthandel Gadero levert Mukulungu hardhout overal in Nederland, Vlaanderen en in Duitsland (Roergebied).

 

 

 

 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode