Logo Gadero
service

Mukulungu vlonderplanken

Mukulungu wordt ook wel Afrikulu genoemd. Deze hardhoutsoort is nog vrij onbekend in Nederland. Toch ontdekken steeds meer mensen de voordelen van de Mukulungu vlonderplank. De houtsoort is geschikt voor verschillende buitentoepassingen. Ook is de prijs zeer aantrekkelijk in vergelijking met andere hardhoutsoorten. Ontdek onze 145 mm brede vlonderplank en de speciale plank voor onzichtbare clips montage.

Wat is Mukulungu?

Mukulungu komt uit West-Afrika en wordt ook wel Afrikulu genoemd. Deze hardhoutsoort heeft duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat de terrasplanken een levensduur van 25 jaar of meer hebben. Een goed gemonteerde en onderhouden vlonder van deze hardhoutsoort gaat doorgaans nog langer mee. Deze houtsoort valt op door de roodbruine kleur, mooie tekening en de bijna zijdeachtige glans die de planken lijken te hebben. Door weersinvloeden zal een vlonder van Mukulungu uiteindelijk prachtig vergrijzen.

Mukulungu is een vrij zware houtsoort, maar dat maakt hem ook zeer stabiel en sterk. Daarnaast is het een dichte houtsoort, waardoor het weinig vocht en vuil opneemt. Dit zorgt ervoor dat uw vlonder van Mukulungu niet snel glad wordt. Door de hardheid is een terras van deze houtsoort zeer slijtvast. Ook kent Mukulungu weinig werking, wat het zeer geschikt maakt voor B-fix montage.

Mukulungu hardhout vs Bankirai hardhout

Mukulungu is kwalitatief nog beter dan Bankirai hardhout. De kleur van Mukulungu lijkt een beetje op de kleur van Padouk, maar Padouk is kwalitatief wat beter. Bankirai heeft meer een gele tot lichtbruine kleur.

Mukulungu is net als Bankirai erg geschikt voor veel verschillende binnen- en buitentoepassingen. Naast vlonderplanken worden er ook meubels en hekwerken van deze twee houtsoorten gemaakt.

Vlonder inspiratie