Logo Gadero
service

Sedumdak Sempergreen Substraatrol S20 (20mm) onderlaag

Productnummer
SG9408
Waterabsorberende onderlaag
Lichtgewicht
substraatrol_sempergreen
Per stuk

14,95

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Diepte
100 cm
Breedte
100 cm
Hoogte
2 cm
Materiaalsoort
Steenwol
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Een goede onderlaag voor groene daken

  • Gemaakt uit steenwol vervaardigd materiaal

  • Lichtgewicht, goed waterabsorberend product

  • Kan als lichtgewicht plaatsvervanger dienen voor daktuinsubstraat

  • Afname per 1 m2

Specificaties

Materiaalsoort
Steenwol
Materiaal
Steenwol
Breedte
100 cm
Diepte
100 cm
Hoogte
2 cm

Sedumdak Sempergreen Substraatrol S20 (20mm) onderlaag

Bent u op zoek naar een waterabsorberende onderlaag voor een sedumdak? Dan is deze Substraatrol van circa 20 mm dik een goede optie voor u. Dit product is speciaal ontwikkeld uit steenwol vervaardigd materiaal, en dat zorgt voor een compact en dimensionaal stabiel vilt. Dit product is zo ontworpen dat het fysiek watermoleculen aantrekt. Deze voordelen zorgen ervoor dat de substraatrol na uitdroging makkelijk opnieuw water absorbeert, zelfs tot 8 keer zijn eigen gewicht. Ook verkrijgbaar in 40 mm dik.

U koopt deze onderlaag per 1 m2.

Verschil S20 en S40 Substraatrol

S40 is altijd beter omdat u langer water vasthoudt. S20 kan heel goed in het nederlandse klimaat maar zeker als u zuidelijker gaat is s40 altijd beter. Deze S20 rol wordt veelal toegepast als de constructie niet teveel gewicht toelaat. Het verzadigde gewicht van de s20 is ca. 35 kg/m2 en die van de S40 zit rond de 48 kg/m2.

Installatie Substraatrol S20

Deze Substraatrol S20 is circa 1 meter lang en 1 meter breed, het gewicht van een droge rol is circa 2.2 kilogram per vierkante meter. U kunt dit product ook gebruiken als lichtgewicht vervanger van daktuinsubstraat. Bij het monteren dient u deze substraatrol haaks uit te rollen over de drainage, daarna kunt u de rollen dicht tegen elkaar aan plaatsen. Indien nodig kunt u de rol zelf op maat maken door het te knippen. Bij Gadero kunt u alle onderdelen die u nodig heeft kopen om een sedumdak aan te leggen op uw tuinhuis, carport of overkapping.

Let op, bij sedumtrays heeft u NOOIT substraat nodig + alleen te bestellen in combinatie met andere Sempergreen producten.