Logo Gadero
service

Borderplan Ilse - Vaste planten & siergras borderpakket - vanaf 3 m2 - Rood & Geel - Veengrond - Halfschaduw & Zon

Productnummer
YR78208
Langbloeiend halfschaduw borderpakket
Kant en klaar tuinpakket
borderpakket_ilse
beplantingsplan_ilse_yarinde
rudbeckia_rudbeckia_fulgida
spierstruik_spireaastilberood
pijpestrootje
prachtriet
coreopsis_grandiflora_sunray_tuinplanten
daglelie_hemerocallis_geel_borderpakket
spierstruik_astilbe_fanal_in_bloei
Per stuk

24,95

incl. BTW

Verkocht per 2 stuks á € 49,90

Niet op voorraad
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

 • Lange bloeiperiode

 • Prachtige rode blauwe en witte kleuren

 • Meerdere mogelijkheden om dit pakket toe te passen

 • Te bestellen vanaf 2 m2

Specificaties

Materiaal
Planten
Product type
Kant-en-klare Borderpakketten
Kleur
Meerdere kleuren

Borderplan Ilse - Vaste planten & siergras borderpakket - vanaf 3 m2 - Rood & Geel - Veengrond - Halfschaduw & Zon

Dit borderpakket bestaat uit verschillende soorten Siergras & vaste planten en kunt u bestellen voor tuinen en borders vanaf 1 m2. Alle tuinplanten in dit border pakket doet het goed op een vochtige en voedselrijke Veengrond. Naast dat u zult genieten van dit borderpakket, draagt u met deze vlinder-, bij- en vogelvriendelijke tuinplanten bij aan de biodiversiteit.

Bij 1 m2 ontvangt u 7 tuinplanten, die vanaf juni tot en met oktober bloeien in de kleuren Rood & Geel. U ontvangt 4 siergrassen en 10 vaste planten. Bij 2 m2 of meer ontvangt u deze tuinplanten dus in meervoud, zodat u altijd genoeg krijgt om uw nieuwe tuin- of border mee te beplanten. Hieronder leest u tips over het opmeten van uw plantenvak.

Deze warme Rode & gele bloeikleuren zorgen voor een levendig en dynamische uitstraling van uw tuin- of tuinborder. De kleuren knallen eruit en vallen direct op! Alle tuinplanten verschillen in bloeivorm, volwassen hoogte én bladstructuur, waardoor deze tuinplanten prachtig met elkaar combineren.

Samenstelling vaste planten en siergras borderpakket

Siergrassen:

 • 1x Pijpestrootje - Molinia caerulea 'Heidebraut' (P9 potmaat, volwassen hoogte 100 cm)

 • 1x Prachtriet - Miscanthus sinensis 'Gracillimus' (P9 potmaat, volwassen hoogte 150 cm)

Vaste planten:

 • 1x Daglelie - Hemerocallis 'Stella de Oro' (P9 potmaat, volwassen hoogte 50 cm)

 • 1x Rudbeckia - Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' (P9 potmaat, volwassen hoogte 60 cm)

 • 1x Meisjesogen - Coreopsis verticillata 'Grandiflora' (P9 potmaat, volwassen hoogte 60 cm)

 • 1x Duizendknoop - Persicaria affinis 'Darjeeling Red' (P9 potmaat, volwassen hoogte 25 cm)

 • 1x Spierstruik - Astilbe 'Fanal' (P9 potmaat, volwassen hoogte 60 cm)

Borderpakket Ilse wordt standaard geleverd inclusief beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender voor de meterkast.

Tuin- of border groter dan 2 m2

U kunt dit borderpakket ook in meervoud bestellen. Voorbeeld: U heeft een tuinborder van 7 m2 en wilt graag dit borderpakket aanplanten in uw tuin. Bestel dit borderpakket dan in 7 m2. U ontvangt dan het aantal tuinplanten dat u nodig heeft voor uw oppervlakte. U kunt natuurlijk ook de borderpakketten met elkaar combineren. Heeft u specifieke wensen, of ziet u graag een specifieke soort vaker terug in uw border? Neem dan na uw bestelling contact met ons op.

Bloeiperiode borderpakket

De Daglelie, Spierstruik en het Duizendknoop zullen in juni als eerste gaan bloeien. De andere planten volgen in die maanden. De Duizendknoop en Rudbeckia bloeien door tot en met oktober. Hierdoor geniet u een lange tijd van de prachtige gele en rode bloeikleur in uw tuin of border.

Bodem voor de planten

De planten in dit tuinplanten pakket staan graag op een plekje in de volle zon of halfschaduw. De Hemerocalis en de Astible verdragen ook iets langer schaduw. Deze tuinplanten doen het goed op een veengrond. Dit houdt in dat ze voldoende water en voedingstoffen nodig hebben. Geef jaarlijks, rond maart, wat voeding mee voor het aankomende tuinseizoen.

Snoeien en verzorging:

 1. Pijpestrootje: Snoei deze plant in het voorjaar, voordat de nieuwe grashalmen gaan uitlopen terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Het is ook mogelijk om het Pijpestrootje na het tuinseizoen te snoeien. Dit gaat wel ten koste van het winterbeeld.

 2. Prachtriet: In de wintermaanden sterven deze planten boven de grond af. Na de laatste dagen van vorst, rond maart, kunt u de tuinplant tot helemaal boven de grond wegsnoeien. Geeft de plant een goede hoeveelheid voeding mee, zodat deze weer kan uitlopen.

 3. Daglelie: Deze tuinplant vraagt weinig onderhoud. De plant sterft in de winter bovengronds af en zal in het voorjaar weer opkomen. Bemest de Daglelie twee keer per jaar met een beetje compost. Doe dit in het voorjaar om de groei te stimuleren en in het najaar de plant de winter door te laten komen. Na ongeveer 3 jaar, zal u het meest genieten van de prachtige bloei van deze tuinplant.

 4. Rudbeckia: Haal de uitgebloeide bloemen, hele stengels weg om de doorbloei te stimuleren. Snoei de tuinplant vervolgens eind september, half oktober in het geheel terug. Het is mogelijk om de bloemen in de wintermaanden te laten zitten, vogels zijn namelijk dol op de zaadhoofden.

 5. Meisjesogen: Deze plant vraagt geen speciaal onderhoud en hoeft niet gesnoeid te worden. Bij extreme warmte en droogte is het aan te raden om de Meisjesogen vaker water te geven.

 6. Duizendknoop: Snoei eventueel de aren na het bloeien weg. Haal lelijke bladeren aan het begin van de bloei weg.

 7. Spierstruik: Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, voornamelijk tijdens warme zomerdagen. Met veengrond gaat dit al een stuk makkelijker en hoeft u minder vaak te sproeien. Het is mogelijk om de bloemen na de bloei te laten zitten. Geef de Spierstruik in het voorjaar, na de laatste vorst wat voeding in de vorm van compost of mest.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Ise? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de hogere planten meer naar achteren en de lagere naar voren in uw tuin. Wissel het pakket af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de plantensoorten door elkaar heen voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging van dit borderpakket

Voor het bezorgen van de beplanting geldt een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekend dit automatisch. De levertijd voor dit borderpakket is 5 werkdagen en wordt geheel verzorgt door Yarinde. Na bestelling ontvangt u een E-mail of telefoontje over de verwachte leverdag en tijdstip.