Logo Gadero
service

Sauna Interflex

U gaat een sauna kopen, dan is het verstandig alle benodigdheden van hetzelfde merk te kopen. Bij de sauna's van Interflex weet u zeker dat u een hoogwaardige kwaliteit sauna aanschaft. De wanddiktes zijn 50 of 70 mm dikte, dit is goed voor het behouden van de warmte in de sauna. De sauna's van Interflex zijn geschikt voor regelmatig gebruik, stem daar ook de soort kachel bij af. 

Waar op letten bij de aanschaf van een sauna? Voor u een sauna koopt is het goed na te denken over de benodigde ruimte, de grote van de sauna en de kachel die u kiest.

Benodigde ruimte sauna

Voor een sauna voor 2 personen heeft u al gauw een ruimte nodig van 2 bij 2 meter. Let ook op de banken aan de binnenzijde. Bij sommige sauna's zijn de banken smal en alleen geschikt om op te zitten. Bij een saunabarrel is het interieur altijd uitgerust met 2 banken waar u op kunt liggen. Een saunahuisje is in de meeste gevallen uitgerust met een bank om op te liggen en bankje om op te zitten.

Hoe groot mag uw sauna zijn

Kiest u bij een saunahuisje een huisje met voorruimte dan heeft u in uw tuin extra ruimte nodig om deze te kunnen plaatsen. Maar wij kunnen dit alleen maar aanbevelen. Heeft u weinig ruimte, dan adviseren wij u te kijken naar een saunabarrel. Een unieke ruimte waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte die er is. 

Keuze saunakachel

De kachel die u kiest is afhankelijk van de sauna. Heeft u een grote binnenruimte bij de sauna dan heeft u een krachtigere kachel nodig. Een elektrische kachel moet in de meeste gevallen door een elektricien worden aangesloten op krachtstroom. Een houtkachel geeft het traditionele gevoel van een saunabad, maar u kunt buren hinderen met een houtgestookte kachel. Houd hier rekening mee.  

Naast sauna's van Interflex verkoopt Gadero ook tonsauna's van Tuindeco en saunhuisjes van Karibu.

Sauna inspiratie