Logo Gadero
service

Sauna Karibu

Bij de aanschaf van uw sauna doet u er goed aan de producten van hetzelfde merk te bestellen. Zo weet u zeker dat de producten met elkaar gematcht worden en dat de levering geen vertraging oploopt. Karibu sauna zijn saunahuisjes of saunabarrels die u buitenplaatst. Karibu heeft de mogelijkheid saunahuisjes gecoat te leveren. Houd dan wel rekening met een langere levertijd van uw sauna.

Voor u een saunahuisje aanschaft zijn er een aantal zaken waar u rekening mee houdt. 

  • Hoeveel ruimte heeft u nodig voor de sauna

  • Hoe gaat u gebruik maken van de sauna

  • Welke kachel heeft u nodig

Heeft u veel ruimte in uw tuin? Dan voelt het logisch om een grote sauna te plaatsen. Maar houd er rekening mee dat een grote saunaruimte meer energie kost om te verwarmen. Wij helpen u bij de keuze voor een passende saunakachel voor uw saunahuisje. 

Gaat u regelmatig een saunabad nemen?

Die vraag, en met hoeveel personen u een saunabad neemt is nodig om te bepalen hoe groot de sauna moet zijn, maar ook hoe krachtig de kachel moet wezen. Een saunakachel met meer kW heeft meer kracht en zal de ruimte sneller verwarmen. Wanneer u regelmatig een saunabad neemt is dit prettig, u heeft weinig opwarmtijd nodig. 

Wanneer u met meerdere mensen tegelijkertijd in de sauna stapt, zal de deur vaker open en dicht gaat en is het verstandig een krachtige saunakachel te nemen, u heeft dan zo min mogelijk warmte verlies. 

Welke kachel heeft u nodig?

Hier boven hebben we al een aantal richtlijnen aangegeven waar u over na kunt denken voor de aanschaf van uw saunakachel. Verder is het belangrijk te kiezen tussen een elektrische of houtgestookte saunakachel. Een elektrische kachel moet in de meeste gevallen aangesloten worden op krachtstroom, door een erkende monteur. Een houtkachel is duur in aanschaf en kan overlast bij uw buren veroorzaken. Wel heeft u met de houtgestookte kachel een ultieme sauna ervaring.

Naast sauna's van Karibu verkoopt Gadero ook tonsauna's van Tuindeco of saunahuisjes van Interflex.

Sauna inspiratie