Logo Gadero
service

Sedumdak Sempergreen Sedumtray Click 'n Go per 0.54 x0.54 cm (0.22) m2

Productnummer
SG9403
Kant-en-klare tray die rechtstreeks op het dak geplaatst kan worden
Uitsluitend sedumplanten
Subsidie mogelijk
sempergreen_click_n_go_sedumtray
systeemopbouw_sempergreen_click_n_go
Per stuk

20,75

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Diepte
54 cm
Breedte
49,5 cm
Hoogte
8,5 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Deze tray kan worden toegepast op platte en licht hellende daken met een hellingshoek tot 15 graden

 • Zuivert regenwater, ontlast het rioleringssysteem en zorgt voor een schonere lucht

 • Veel voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak + eenvoudig en snel te leggen (Dus weinig installatie kosten)

 • De trays/cassettes kunnen aan elkaar geklikt worden en zijn onderhoudsarm

 • Alleen bij extreme droogte bewateren

 • Stevig / stabiel dak noodzakelijk

 • Een sedumdak van kant en klaar cassettes is relatief duur (sommige gemeentes geven subsidie en minder montage-uren)

 • Minimale afname 20 stuks

Specificaties

Materiaal
Sedum
Breedte
49,5 cm
Diepte
54 cm
Hoogte
8,5 cm
Te bezichtigen in
Breukelen

Sedumdak Sempergreen Sedumtray Click 'n Go per 0.54 x0.54 cm (0.22) m2

Bent u op zoek naar kant-en-klare Sedumtrays Click 'n Go om uw dak te bekleden op een milieubewuste manier? Dan zijn deze kant en klare Sedumtrays van 45 cm lang, 49.5 cm breed en 8.5 cm hoog een goede optie voor u. Deze Sempergreen sedum tray, ook wel cassette genoemd, bestaat uit tien tot twaalf verschillende soorten Sedum vetplanten en is bij levering altijd voor minimaal 95% begroeid. Het voordeel van dit product is dat u de trays in elkaar kunt klikken, het is dus erg eenvoudig te monteren op uw dak. Ter bescherming van uw dakbedekking raden wij aan om een beschermdoek onder de trays te leggen, deze kunt u ook vinden in ons assortiment. Let op, minimale afname 20 stuks.

Hoeveel heeft u nodig, bereken aantal Click 'n Go trays

Deze kant en klare Sedumtray van het A-merk Sempergreen verkopen wij per 0.29 m2 en kan rechtstreeks op het dak worden geplaatst. We raden aan enkele extra te bestellen als u nog enkele verzaagd om goed uit te komen op de uiteinden. Let op, bij nat weer loopt het gewicht op naar 80kg per m2, let hier op bij het berekenen van de draagkracht van uw dak.

Waar kunt u de Click 'n Go Sedumtrays op monteren?

De dakcassettes kan worden toegepast op platte en licht hellende daken met een hellingshoek tot 15 graden. Deze onderhoudsarme sedumplantjes kunnen uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden omdat ze goed in staat zijn om water in het blad op te slaan. Een sedumdak is geschikt voor alle soorten dakbedekking en beschermt de onderliggende dakbedekking waardoor deze wel twee keer langer meegaat. Bovendien houdt deze groene dakbedekking de temperatuur van uw dak laag, zo tast warmte uw dakbedekking niet aan.

Weinig installatie kosten met kant en klare trays

Het voordeel van deze kant en klare trays is dat u met een beschermfolie (300 gram) uitrollen over uw dak en deze trays plaatsen als klaar bent. De aanschafprijs van trays ligt iets hoger dan matten, maar de kosten voor aanleg liggen een stuk lager.

Bekijk ook onze klustips voor het installeren van kant en klare sedumtrays van Sempergreen (hoofdstuk 1). U heeft hier alleen beschermdoek bij nodig. Dat maken deze sedum dakcassettes supersnel te installeren op uw platte dak. Leg de cassettes altijd 20-30 cm van uw dakrand. Bestel ook dakgrind mee om deze 20-30 cm op te vullen tot 8,5 cm hoogte.

De voordelen van groene dakbedekking

Een sedumdak is een erg milieubewuste keuze omdat het regenwater absorbeert, de afvoer naar het riool vertraagt, het regenwater zuivert en zorgt voor verdamping door de plantjes. Verder filteren deze planten fijnstof en zetten CO2 om in zuurstof, u draagt dus bij aan luchtzuivering. Een groen dak kent veel voordelen op ecologisch- en maatschappelijk vlak, maar ook op economisch gebied. De omgevingstemperatuur absorbeert zonlicht waardoor het rendement van uw zonnepanelen groter wordt en de energiekosten lager worden. Verder creëeren sedumplanten een brandwerende laag en waardevermeerdering van uw pand.

Let op: Veel gemeentes geven subsidie om meer mensen aan te moedigen om voor een groen dak te kiezen, maar dit is per gemeente verschillend. Op de website van uw gemeente staat meer informatie.

Wilt u meer informatie over de 10 voordelen van een groen dak? Bekijk dan deze blog op onze website.