Logo Gadero
service

Tuinkas Premium

Tuinkas kopen van topkwaliteit? Gadero levert diverse top kwaliteit aluminium tuinkassen met glas uit de Premium serie. De Premium ACD hobbykassen zijn leverbaar in diverse afmetingen en uitvoeringen en kenmerken zich door het gebruik van hoogwaardige materialen. Alle Premium ACD kassen van Gadero worden standaard geleverd met 4mm helder professioneel veiligheidsglas en een doordachte, sterke aluminium constructie met o.a. gesloten en buisvormige nokbalken, brede en hoge condensgoten, extra hoek- en nok verstevigingsplaten, stevige windverbanden en inox bouten en moeren. 

Bekijk hier tuinkassen uit de Premium ACD collectie van Gadero van ca. 2 x 3 meter tot 3 x 6 meter, met rechte glazen wanden en schuine wanden. De collectie Premium ACD tuinkassen zijn leverbaar in blank aluminium of zwart gecoat in de moderne kleur RAL 9005. Of u nu op zoek bent naar een top kwaliteit blanke of zwarte tuinkas of een kas met schuine wand, u vindt het hier bij Gadero. 

Tuinkas Premium ACD Gadero

Gadero biedt diverse maten top kwaliteit tuinkassen uit de Premium ACD collectie. Waarom een tuinkas Premium kopen? Onze aluminium Premium tuinkassen in blank aluminium en zwart gecoat in RAL 9005 worden standaard geleverd van hoogwaardige materialen en een doordachte sterke aluminium constructie. Door de hoge kwaliteit worden deze Gadero Premium tuinkassen geleverd met een garantie van maar liefst 12 jaar.

Premium ACD tuinkassen van Gadero worden standaard geleverd met:

 • 4mm helder professioneel veiligheidsglas

 • 4mm professioneel gehamerd glas in het dak

 • grote dakramen met stormbeveiliging

 • gesloten en buisvormige nokbalken

 • brede en hoge condensgoten

 • extra hoek- en nok verstevigingsplaten

 • stevige windverbanden

Tuinkassen uit de Premium collectie van Gadero zijn leverbaar in blank aluminium en zwart gecoat RAL 9005 in de onderstaande maatvoeringen:

 • Tuinkas Premium ACD 24:

   233 x 299 cm - 4 Ruits diep - Oppervlakte 6,97m² -  1 dakraam

 • Tuinkas Premium ACD 105:

  306 x 371 cm - 5 Ruits diep - Oppervlakte 11,35m² - 1 dakraam

 • Tuinkas Premium ACD 36:

  307 x 446 cm - 6 Ruits diep - Oppervlakte 13,69m² - 2 dakramen

 • Tuinkas Premium ACD 38:

   307 x 594 cm - 8 Ruits diep - Oppervlakte 18,24² - 4 dakramen

Fundering Premium ACD Tuinkassen

De fundering is van uitermate belang, want het beschermt uw tuinkas tegen alle mogelijke druk vanuit de grond. Vorst in de winter zorgt ervoor dat het grondwater op ongelijkmatige manier de fundering de hoogte induwt. In de zomer zorgt het wegtrekken van het grondwater voor verzakkingen. Een zelfdragende aluminiumfundering zorgt voor een ideale bescherming die deze seizoensgebonden druk kan opvangen.

De Gadero Premium ACD tuinkassen worden geleverd met een zelfdragend profiel mét dubbele koker. Het plaatsen van deze fundering is ook tijdbesparend in vergelijking met andere funderingen. De fundering wordt steeds geleverd met voldoende grondankers. Een ander voordeel van de zelfdragende aluminiumfundering is dat de grond in de serre niet afgesloten is van de grond buiten de serre. Dit laat toe de serre op een makkelijke manier te spoelen (serre onder water zetten in de winter – zouten en zuren kunnen makkelijker weggeleid worden) Hierdoor hoef je ook de grond niet te vernieuwen in de serre. Indien u grond te veel afloopt of bestaat uit een te zachte bodem is het wel aan te raden om de kas te plaatsen op een beton fundering.

Tuinkas met schuine wanden

Naast onze rechte tuinkassen uit onze Premium serie bieden wij met Tuinkas Premium ACD 105 van Gadero ook een kas in blank aluminium en zwarte gecoat met schuine wanden. Een serre met schuine zijwanden heeft een aantal voordelen ten opzicht van tuinkassen met rechte glaswanden aan de zijkant. Een schuine-wand tuinkas biedt naast extra ruimte (door het schuin aflopen van het glas naar beneden) ook extra stevigheid. Door de unieke vorm en constructie van een schuine tuinkas staat deze veel steviger op de grond en vangt de serre ook veel minder wind.

Waar tuinkas plaatsen?

Bent u van plan een tuinkas te kopen en bent u benieuwd waar u deze kas het beste kan plaatsen in uw tuin? De meeste hobbykwekers kiezen voor een tuinkas voor het kweken van bijvoorbeeld groenten, fruit en planten. Een tuinkas biedt optimale omstandigheden om planten op te kweken en te laten overwinteren. Ideale warme omstandigheden kan je het beste creëren door de kas te voorzien van zoveel mogelijk zonlicht en zonuren. Kies dus altijd een plek in uw tuin waar de tuinkas het meeste en langste zonuren vangt. Houdt bij de plek waar u de tuinkas plaatst ook rekening met eventuele schaduwplekken die worden veroorzaakt door objecten in de directe omgeving zoals bijvoorbeeld bomen.

Een tuinkas plaatsen in Nederland betekent ook dat deze extra gevoelig is voor de Hollandse weersomstandigheden zoals wind, zeker wanneer u een tuinkas met rechte glaswanden plaatst in uw tuin. Houdt dus ook rekening met wind bij het plaatsen van een tuinkas in een open veld en kies bij voorkeur een beschutte plek. Heeft u weinig plaats voor het plaatsen van een tuinkas op een beschutte plek, kies dan bij voorkeur voor een tuinkas met schuine wanden. Tuinkassen met schuine wanden, zoals Tuinkas Premium ACD 105 van Gadero, zijn minder gevoelig voor wind en bieden de perfecte oplossing voor het plaatsen op plekken waar veel wind kan voorkomen.

Voor het kweken van gewassen in uw tuinkas heeft u in veel gevallen ook water nodig. Houdt dus ook rekening met eventuele watertoevoer richting de plaats van uw tuinkas in de tuin. 

Premium ACD Tuinkassen van Gadero zijn te plaatsen op de volle grond. Indien de grond in uw tuin te veel afloopt of bestaat uit een te zachte bodem is het wel aan te raden om de kas te plaatsen op een 100% waterpas beton fundering.