Blokhut Castlecomer 1640 x 490 x 290 cm Wanddikte 70 mm

Productnummer: DE11486   |   Uit te breiden met diverse extra opties   |   Wanddikte 70

€ 42.573,25 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren (impregneren levertijd 6-8 weken)
Dakgootset
Kit voor dakbedekking
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Deuren & Ramen Pakket
Samenstelling Sluiten
 • € 42.573,25 Standaardproduct Blokhut Castlecomer 1640 x 490 x 290 cm Wanddikte 70 mm
 • € 0,00 Extra opties bekijk opties
 • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Castlecomer 1640 x 490 x 290 cm Wanddikte 70 mm

 • Wanddikte 70 mm
 • Inclusief Houten Vloer (28mm) & Fundering
 • Deuren en ramen van woonhuis kwaliteit (Dubbel Glas)
 • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)
 • Starterset niet inbegrepen

Blokhut Castlecomer 1640 x 490 x 290 cm Wanddikte 70 mm

Blokhut Castlecomer doet met zijn breedte van maar liefst ca. 16.5 meter zijn naam eer aan en mag met recht bijna een kasteel worden genoemd. Wanneer u op zoek bent naar een mega grote blokhut die u wilt gebruiken als houten tuinkantoor, mantelzorgwoning of vakantiewoning voldoet Blokhut Castlecomer volledig aan uw wensen. Blokhut Castecomer mag met zijn afmetingen van ca. 16 x 5 meter, indeling met 5 aparte kamers, wanddikte van 70 mm, veranda en maar liefst 14 grote vaste ramen en enkele deur van woonkwaliteit met dubbele beglazing met recht een houten woning worden genoemd. Castlecomer wordt standaard geleverd inclusief Houten vloer 28mm en fundering en met dakplanken van 28mm. Hierdoor is deze houten woning erg geschikt voor verdere isolatie, waardoor u het hele jaar gebruik kan maken van blokhut Castlecomer. Deze prefab houten woning Castlecomer is in totaal 1640 cm breed, 490 cm diep en heeft een nokhoogte van 290 cm. 

Met 5 aparte ruimtes

Blokhut Castlecomer is met name uniek door zijn praktische indeling met 5 aparte interne kamers en biedt aan de voorkant een overdekte veranda, waardoor u ook een heerlijke beschutte plek heeft om buiten te genieten van het zowel het uitzicht als het buitenleven. Daarnaast beschikt Castlecomer over maar liefst 14 grote vaste ramen zonder roedes en met veel glas, waardoor u in het gehele tuinhuis veel lichtinval heeft. 

Via een enkele deur, onder de verande aan de voorkant, komt u in de hal die zowel toegang biedt aan alle 4 de interne kamers als de algemene hoofdkamer. De hoofdkamer bevindt zich rechts van deze grote houten woning en biedt met zijn afmetingen van ca. 718 cm breed en 388 cm diep veel mogelijkheden voor het plaatsen van bijvoorbeeld een loungehoek en eettafel. Zowel aan de voorkant, de zijkant als aan de achterkant bevinden zich in totaal 7 vaste grote ramen waardoor u aan lichtinval geen gebrek heeft in de royale hoofkamer. Rechts van Blokhut Castlecomer betreet u via hal de 4 andere aparte kamers. Deze ruimtes zijn volledig afgesloten middels enkel dichte deuren voor de benodigde privacy.

Direct rechts van de ingang bevindt zich een kleine kamer die ingericht kan worden als extra berging of voor het plaatsen van bijvoorbeeld een wasmachine. Tegenover de ingang bevindt zich de tweede aparte kamer die met met afmeting van 217 cm breed en 157 cm diep gebruikt kan worden als toilet of douche. Deze kleine kamer beschikt tevens over een klein vast raam. Naast de kleine kamer aan de voorkant van de blokhut bevindt zich een royale kamer van ca. 251 x 312 cm die ruim plaats biedt voor o.a. een bed en zo dienst kan doen als slaapvertrek. Deze kamer beschikt aan de voorkant over twee grote vaste ramen die zorgen voor veel lichtinval. Via de hal bereikt u de grote laatste kamer, helemaal links van Blokhut Castlecomer. Deze grote kamer biedt met zijn afmetingen van ca. 297 cm breed en 490 cm diep uitstekende mogelijkheden als grote slaapkamer. Deze kamer beschikt aan de voorkant, alswel aan de zijkant over twee grote ramen. De veranda biedt met afmetingen van maar liefst 935 cm breed en 82 cm diepte ruimte voor tuinstoelen of bankjes. 

Door het ontwerp met vijf verschillende kamers met interne scheidingswanden van 70mm dikte op volledige hoogte, is blokhut Castlecomer geschikt als houten vakantiewoning, gastenverblijf of tuinkantoor.

Blokhut Castlecomer - wanddikte 70 mm en dubbel glas

Blokhut Castlecomer is gemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vuren met een wanddikte van 70 mm. Houten tuinkantoor Castlecomer wordt geleverd met een enkele deur met glas, 4 stuks enkele dichte deuren en maar liefst over 14 stuks vast grote ramen. Zowel de ramen als enkele deur met glas worden geleverd van woonkwaliteit met dubbele beglazing. 

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 1640x490 cm 
Funderingsmaat 1620x470 cm
Nokhoogte 290 cm
Ramen 14 vast 
Deuren 1 Enkele Deur met glas (85x198) & 4 Enkel dicht (85x198) 
Beglazing Dubbel Glas
Daksoort Puntdak
Dakbedekking Inclusief Dakshingles Recht (99m2)
Dakoppervlak 88.3 m²
Inhoud 182.5 m³
Oppervlakte (m²) 67.6 m² + 8.5 m²
Gespiegeld op te bouwen? Nee
Inclusief Hang-en sluitwerk en montagehandleiding

Starterset (extra optie)

Voor de blokhut Castlecomer kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiële onderdelen voor deze vakantiewoning. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op: Dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Ventilatie

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand. Zo creëert u een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur van uw tuinhuis zorgt. Een stormankerset zorgt voor extra stevigheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

Op aanvraag is het mogelijk om deze blokhut te laten impregneren. Neem voor de opties en kosten hiervan contact met ons op. 

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 2 andere opties.

1. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Leg uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg ook voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

2. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 22 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

Fundering

Deze houten woning Castlecomer is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van betontegels of bij voorkeur een gestorte betonvloer). Blokhut Castlecomer wordt standaard geleverd inclusief houten vloer (28mm) en onderbalken voor de houten vloer. Omdat de blokhut wordt opgebouwd op de meegeleverde houten vloer hoeft u geen gebruik te maken van funderingsbalken.  

Dakbedekking

Blokhut Castlecomer wordt standaard geleverd inclusief Dakshingles Recht Zwart (99m2). U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakhingles in diverse andere kleuren en patronen (kleine meerprijs). Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Blauw, Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. 

Let op: De dakshingles worden geleverd zonder montagekit. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van kit voor dakbedekking / dakshingles. Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen via de extra opties. 

Dakgootsets

Voor het afvoeren van hemelwater kunt u tevens via de extra opties complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een vuurverzonken dakgootset van 125mm breed of kunststof dakgootset van 100mm in de kleur antractie. De dakgootsets worden gecompleet als set geleverd met bevestigingsmateriaal en zijn eenvoudig op maat te maken en te plaatsen.

Afmetingen Blokhut Castlecomer

 • Totale Afmeting: 1640 cm x 490 cm
 • Funderingsmaat: 1620 cm x 470 cm 
 • Nokhoogte: 290 cm
 • Hoogte zijkant dak: 243 cm
 • Hoogte Enkele Deur met dubbel glas: 198 cm (inclusief kozijn)
 • Hoogte Enkele Deuren dicht (4 stuks): 198 cm (inclusief kozijn)
 • Kamer 1 afmeting: 718 cm x 388 cm
 • Kamer 2 afmeting: 124 cm x 137 cm
 • Kamer 3 afmeting: 217 cm x 157 cm
 • Kamer 4 afmeting: 251 cm x 312 cm
 • Kamer 5 afmeting: 297 cm x 490 cm
 • Veranda afmeting: 935 cm x 82 cm

Ramen en Deuren Pakket

Blokhut Castlecomer wordt standaard geleverd met een Luxe Ramen en Deuren pakket. Dit luxe ramen en deuren pakket bestaat uit:

 • Houtsoort: Gelamineerd grenen 54mm
 • Raamkozijn Dikte: 54mm
 • Deurkozijn Dikte: 54mm
 • Dubbelglas Ramen: 4/14/4mm
 • Dubbelglas Deuren: 4/14/4mm
 • Raamwatergoot: Aluminium
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (1-hand systeem)
 • Deur slot: 3-punts slot

Blokhut Castlecomer kan tevens voor een -min prijs worden geleverd met een Ramen en Deuren pakket van Kunststof (Wit). Kijk bij de extra opties wanneer u Castlecomer wenst te bestellen met een PVC Ramen en Deuren pakket. Het Ramen en Deuren pakket van Kunststof bestaat uit:

 • Materiaal: PVC
 • Raamkozijn Dikte: 74x64mm
 • Deurkozijn Dikte: 74x64mm
 • Dubbelglas Ramen: 4/16/4mm
 • Dubbelglas Deuren: 4/16/4mm
 • Kleur: Wit (RAL9016)
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (1-hand systeem)
 • Deur slot: 3-punts slot
 • U-waarde: 1.33W(m2k)
 • Afdichting: Dubbel rubber
 • Hang en sluitwerk: Siegenia Titan AF (WIT)

Vergelijkbare modellen

Zie alternatieve producten voor diverse vergelijkbare modellen. Wilt u ditzelfde model, maar dan in rechthoekig model van ca. 1400 x 490 cm met ? Kies dan voor Blokhut Letterkenny. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 1400 x 490 cm, met 4 kamers en 1 veranda? Kies dan voor blokhut Slane. Blokhut Big Ben is een goede optie als u een blokhut inclusief overkapping wil, maar een slag kleiner. 

Bestel ca. 16x5 meter blokhut Castlecomer nu met service en gunstige Thuiswinkel voorwaarden bij Gadero.

Montage Service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit er een meerprijs verbonden. Wat zit inbegrepen in de montage service? Dat is het plaatsen van de blokhut op funderingsbalken, het monteren van dakgoten, en alle soorten dakbedekking. (m.u.v. aquapan en dakpanplaten)

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van een fundering op piketpalen dient u op te vragen via www.gadero.nl/montage.

Wilt u liever zelf een blokhut op maat maken? Bekijk onze blokhutplanken voor doe het zelf tuinkantoor bouwen!

Wilt u meer informatie? Lees hier alle details en vragen over blokhutten.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Blokhut Castlecomer Blokhut Castlecomer 1640 x 490 x 290 cm Wanddikte 70 mm   |   Uit te breiden met diverse extra opties   |   Wanddikte 70 Op voorraad
€ 42.573,25 Per stuk incl. BTW