Blokhut Freshford 800 x 1250 x 338 cm + Luifel 165 cm Wanddikte 70 mm

Productnummer: DE11489   |   Ruime tiny house met praktische indeling (5 aparte kamers)   |   Uit te breiden met diverse opties

1 stuks op voorraad Vaste bezorgdag per postcode

€ 54.815,75 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Dakbedekking Puntdak
Dakgootset
Kit voor dakbedekking
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Deuren & Ramen Pakket
Samenstelling Sluiten
 • € 54.815,75 Standaardproduct Blokhut Freshford 800 x 1250 x 338 cm + Luifel 165 cm Wanddikte 70 mm
 • € 0,00 Extra opties bekijk opties
 • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Freshford 800 x 1250 x 338 cm + Luifel 165 cm Wanddikte 70 mm

 • Wanddikte 70 mm
 • Inclusief Houten Vloer (28mm) & Fundering
 • Deuren en ramen van woonhuis kwaliteit (Dubbel Glas)
 • Inclusief Dakshingles Recht (132m2)
 • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)
 • Starterset niet inbegrepen

Blokhut Freshford 800 x 1250 x 338 cm + Luifel 165 cm Wanddikte 70 mm

Op zoek naar een tiny house met alle comfort van een (gewoon) huis en praktische indeling waardoor elke vierkante centimeter slim is benut? Dan is Blokhut Freshford helemaal wat u zoekt. Blokhut Freshford mag met zijn totale afmetingen van ca. 8 x 14 meter, indeling met 5 aparte kamers, wanddikte van 70 mm, royale veranda, 10 grote vaste ramen en dubbele en enkele deur van woonkwaliteit met dubbele beglazing met recht een houten woning of tiny house worden genoemd. 

Blokhut Freshford is maar liefst 800 cm breed, 1250 cm diep en heeft een nokhoogte van ca. 338 cm. Aan de voorkant bevindt zich nog een luifel + veranda met een diepte van ca. 165 cm, waardoor de totale diepte uitkomt op ca. 1425 cm. Blokhut Feshford voldoet dus aan al uw wensen wanneer u op zoek bent naar een mega grote blokhut die u wilt gebruiken als houten tuinkantoor, mantelzorgwoning, vakantiewoning of tiny house.

Prefab houten woning Freshford wordt standaard geleverd inclusief Houten vloer 28mm en fundering en met dakplanken van 28mm. Hierdoor is deze houten woning erg geschikt voor verdere isolatie, waardoor u het hele jaar gebruik kan maken van blokhut Freshford.

Met 5 aparte ruimtes

Blokhut Freshford is met name uniek door zijn praktische indeling met 5 aparte interne kamers en biedt aan de voorkant een overdekte veranda, waardoor u ook een heerlijke beschutte plek heeft om buiten te genieten van het zowel het uitzicht als het buitenleven. Daarnaast beschikt Freshford over maar liefst 10 grote vaste ramen, waardoor u in de gehele tuinhuis aan lichtinval geen gebrek heeft. 

Via een dubbele deur met glas, onder de verande aan de voorkant van de blokhut, komt u in algemene hoofdkamer. Deze royale kamer bestaat uit twee ruimtes waarbij het voorste gedeelte van ca. 800 cm breed en 463 cm diep vollop ruimte biedt voor het plaatsen van bijvoorbeeld een loungehoek en eettafel. De ruime voorkamer beschikt aan de voorkant en over beide zijkanten over twee brede vaste ramen die zorgen voor de benodigde lichtinval. Het achterste gedeelte dient als centrale hal, die tevens links aan de zijkant van de blokhut direct vanaf buiten te betreden is via een enkele deur met glas.

Vanuit de centrale hal, gesitueerd in het midden van blokhut Freshford, bereikt u via enkele dichte deuren de 4 andere interne kamers. Direct links van de linker zij-ingang van deze tuinhuis bevindt zich de kleinste kamer van ca. 262 cm diep en ca. 230 cm breed. De kleine kamer beschikt aan de zijkant over een breed vast raam voor de benodigde lichtinval en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als toilet / badkamer. Via de hoofdkamer en centrale bereikt u via enkele dichte deuren twee identieke royale kamers die aan de achterkant van de blokhut Freshford gesitueerd zitten. Beide kamers zijn ca. 379 cm breed en 345 cm diep en beschikken over zowel aan de achterkant als aan de zijkant over twee vaste ramen. Beide kamers zijn door de royale afmetingen bijvoorbeeld te gebruiken als slaapvertrek of als kantoorruimte.

Via de hoofdkamer en centrale bereikt u via een enkele dichte deur de middenkamer dit rechts van de blokhut gesitueerd zit. Deze royale kamer is ca. 262 cm breed en 394 cm diep en beschikt aan de zijkant over een breed vast raam voor de benodigde lichtinval. Aan de voorkant van blokhut Freshford bevindt zich onder de luifel van 165 cm diepte waar de veranda zich bevindt. De overdekte veranda is ca. 800 cm breed en 168 cm diep en biedt vollop ruimte voor tuinstoelen of bankjes. De verande wordt tevens geleverd met hekwerk voor de benodige privacy. 

Door het ontwerp met vijf verschillende kamers met interne scheidingswanden van 70mm dikte op volledige hoogte, is blokhut Freshford uitermate geschikt als houten vakantiewoning, extra gastenverblijf, mantelzorgwoning, tiny house of tuinkantoor.

Blokhut Freshford - wanddikte 70 mm en dubbel glas

Blokhut Freshford is gemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vuren met een wanddikte van 70 mm. Tiny house Freshford wordt geleverd met een enkele deur met glas, dubbele deur met glas, 4 stuks enkele dichte deuren en maar liefst over 10 stuks vast grote ramen. Zowel de ramen als de dubbele en enkele deur met glas worden geleverd van woonkwaliteit met dubbele beglazing. 

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 800x1250 cm + Luifel 165 cm 
Funderingsmaat 780x1405 cm
Nokhoogte 338 cm
Ramen 10 vast 
Deuren 1 Dubbel met glas (150x193) & 1 Enkel met glas (87x193) 
Beglazing Dubbel Glas
Daksoort Zadeldak
Dakbedekking Dakshingles
Dakoppervlak 123.1 m²
Inhoud 268.5 m³
Oppervlakte (m²) 95.9 m² + 16.3 m²
Gespiegeld op te bouwen? Nee
Inclusief Hang-en sluitwerk en montagehandleiding

Starterset (extra optie)

Voor de blokhut Freshford kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiële onderdelen voor deze vakantiewoning. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op: Dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Ventilatie

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand. Zo creëert u een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur van uw tuinhuis zorgt. Een stormankerset zorgt voor extra stevigheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

Op aanvraag is het mogelijk om deze blokhut te laten impregneren. Neem voor de opties en kosten hiervan contact met ons op. 

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 2 andere opties.

1. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen blauw en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Leg uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg ook voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

2. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 22 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

Fundering

Deze houten woning Freshford is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van betontegels of bij voorkeur een gestorte betonvloer). Deze blokhut wordt standaard geleverd inclusief houten vloer (28mm) en onderbalken voor de houten vloer. Omdat de blokhut wordt opgebouwd op de meegeleverde houten vloer hoeft u geen gebruik te maken van funderingsbalken.  

Dakbedekking

Blokhut Freshford wordt standaard geleverd zonder dakbedekking. U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakhingles in diverse kleuren en patronen. Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Blauw, Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. 

Let op: De dakshingles worden geleverd zonder montagekit. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van kit voor dakbedekking / dakshingles. Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen via de extra opties. 

Dakgootsets

Voor het afvoeren van hemelwater kunt u tevens via de extra opties complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een vuurverzonken dakgootset van 125mm breed of kunststof dakgootset van 100mm in de kleur antraciet. De dakgootsets worden gecompleet als set geleverd met bevestigingsmateriaal en zijn eenvoudig op maat te maken en te plaatsen.

Afmetingen Blokhut Freshford

 • Totale Afmeting: 800 cm x 1425 cm (1250 cm + Luifel ca. 165 cm)
 • Funderingsmaat: 780 cm x 1405 cm 
 • Nokhoogte: 338 cm
 • Hoogte zijkant dak: 230 cm
 • Hoogte Dubbele Deur met dubbel glas: 193 cm (inclusief kozijn)
 • Hoogte Enkele Deur met dubbel glas: 193 cm (inclusief kozijn)
 • Hoogte Enkele Deuren dicht (4 stuks): 199 cm (inclusief kozijn)
 • Kamer 1 afmeting: 800 x 463 cm
 • Kamer 2 afmeting: 262 x 230 cm
 • Kamer 3 afmeting: 379 x 345 cm
 • Kamer 4 afmeting: 379 x 345 cm
 • Kamer 5 afmeting: 262 x 394 cm
 • Veranda afmeting: 800 x 168 cm

Ramen en Deuren Pakket

Blokhut Freshford wordt standaard geleverd met een Luxe Ramen en Deuren pakket. Dit luxe ramen en deuren pakket bestaat uit:

 • Houtsoort: Gelamineerd grenen 54mm
 • Raamkozijn Dikte: 54mm
 • Deurkozijn Dikte: 54mm
 • Dubbelglas Ramen: 4/14/4mm
 • Dubbelglas Deuren: 4/14/4mm
 • Raamwatergoot: Aluminium
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (1-hand systeem)
 • Deur slot: 3-punts slot

Blokhut Freshford kan tevens voor dezelfde prijs worden geleverd met een Ramen en Deuren pakket van Kunststof (Wit). Kijk bij de extra opties wanneer u Freshford wenst te bestellen met een PVC Ramen en Deuren pakket. Het Ramen en Deuren pakket van Kunststof bestaat uit:

 • Materiaal: PVC
 • Raamkozijn Dikte: 74x64mm
 • Deurkozijn Dikte: 74x64mm
 • Dubbelglas Ramen: 4/16/4mm
 • Dubbelglas Deuren: 4/16/4mm
 • Kleur: Wit (RAL9016)
 • Raamopeningssysteem: Draai-kiep (1-hand systeem)
 • Deur slot: 3-punts slot
 • U-waarde: 1.33W(m2k)
 • Afdichting: Dubbel rubber
 • Hang en sluitwerk: Siegenia Titan AF (WIT)

Vergelijkbare modellen

Zie alternatieve producten voor diverse vergelijkbare modellen. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 1600 x 598 met een veranda aan de voor- en achterkant? Kies dan voor Blokhut Cashel. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 1640 x 490 cm, met veranda aan de zijkant? Kies dan voor Blokhut Castlecomer. Blokhut Azores is hetzelfde type blokhut, maar dan in een andere afmeting. Wilt u liever een erg lange veranda? Kies dan voor blokhut Letterkenny. 

Bestel ca. 8 x 14 meter blokhut Freshford nu met service en gunstige Thuiswinkel voorwaarden bij Gadero.

Montage Service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit er een meerprijs verbonden. Wat zit inbegrepen in de montage service? Dat is het plaatsen van de blokhut op funderingsbalken, het monteren van dakgoten, en alle soorten dakbedekking. (m.u.v. aquapan en dakpanplaten)

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van een fundering op piketpalen dient u op te vragen via www.gadero.nl/montage.

Wilt u liever zelf een blokhut op maat maken? Bekijk onze blokhutplanken voor doe het zelf tuinkantoor bouwen!

Wilt u meer informatie? Lees hier alle details en vragen over blokhutten.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Met 5 kamers & Veranda Blokhut Freshford Blokhut Freshford 800 x 1250 x 338 cm + Luifel 165 cm Wanddikte 70 mm   |   Ruime tiny house met praktische indeling (5 aparte kamers)   |   Uit te breiden met diverse opties Op voorraad
€ 54.815,75 Per stuk incl. BTW