Natuurlijk leveren wij een groot aanbod verantwoord hardhout uit verre landen zoals bijvoorbeeld Indonesië en Brazilië. Dit is verantwoord hardhout uit tropische oorden met EUTR keurmerk of soortgelijk keurmerk voor legaal gekapt hout. Echter nog mooier is natuurlijk verantwoord gekapt hout uit Nederland of elders in Europa. Dit kan met onbehandeld lariks douglas hout voor overkappingen, vlonders en schuttingen. Met blank vuren hout uit Scandinavie voor bouwhout projecten. En met Robinia hout voor bijvoorbeeld walbeschoeiingen. Ook thermisch gemodificeerd hout is aantrekkelijk (vaak als gevelbekleding), hier wordt onder slechts hoge stoomdruk (dus zonder chemische middelen) het hout verduurzaamd. Voor afrasteringen is tot slot onbehandeld kastanjehout een prima oplossing. Kastanjehout komt uit Frankrijk of Engeland, en valt dus ook onder "wood from the hood". 

Lage transportvervuiling

De transportvervuiling bij hout van dichtbij is minimaal. Wist u dat de 16 grootste containerschepen ter wereld net zo vervuilend zijn als alle auto's in de wereld bij elkaar genomen? Daarom is verantwoord hout uit Nederland of elders dichtbij in Europa een betere optie dan tropisch hardhout van ver weg. Wel zorgen voor een duurzame montage natuurlijk. Zie onze klustips en gaderoTV hiervoor. Bekijk ook onze top 5 duurzame houtsoort uit de buurt.

Herplanting

Hout is een product van de toekomst, het groeit immers vanzelf en is bij juiste herplanting nooit op. In Europa is herplanting simpelweg meer gegarandeerd dan in politiek instabiele, verre landen. Bekijk daarom op deze pagina ons bijzondere aanbod onbehandeld lariks douglas hout, blank geschaafd vuren, kastanjehout en Europees hardhout van dichtbij uit landen als Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk en Hongarije. Uiteraard met EUTR, PEFC of EUTR keurmerk. We focussen ons in deze bijzondere rubriek op verantwoord hout uit Europa dat onbehandeld binnen en buiten te gebruiken is zonder impregneren of beits behandeling. Deze behandelingen kosten immers ook een hoop energie en bevatten soms chemische stoffen. Onze droom is dat ieder continent hout van zijn eigen continent verantwoord (dus met herplant) gebruikt.

Hout langer gebruiken dan de Groeitijd

De kunst is dat we hout langer gebruiken dan de groeitijd van een boom. Dit is bij het juist behandelen van Lariks Douglas hout en juist gebruik van thermisch gemodificeerd hout mogelijk. Helpt u mee deze duurzame gedachte waar te maken? Bestel nu onderstaand extra verantwoord hout van dichtbij! 

Bij EUTR hout, van waar ook ter wereld, worden uitsluitend oude bomen gekapt zodat jongere bomen meer ruimte hebben om door te groeien. Wij juichen dit keurmerk voor verantwoord hout toe. EUTR hout heeft een meerprijs ten opzichte van non-EUTR. Deze extra bijdrage moeten we bereid zijn te betalen om zo onze bossen te behouden. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot, behoud van leefruimte voor onze dieren en voorkomt erosie.

Hout heeft de toekomst. Hout is een natuurproduct en groeit eenvoudig, dus is in die zin oneindig. Hout is goed recyclebaar, hetgeen bij kunststof composiet vaak een probleem is. Daarbij wordt composiet altijd in een fabriek gemaakt en dit zorgt voor extra uitstoot, transport en vaak gebruik van chemische materialen.

Wij hebben als droom dat elk continent zijn eigen hout gebruikt met herplant plicht. Zo neemt de transportvervuiling af en zullen lokale bewoners hun eigen houtsoorten ook nog meer op waarde schatten en het belang van behoud nog meer inzien. 

Montagevideo Siberisch Lariks (hout uit Rusland)

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

MEGA Karibu actie: 10% korting!

Nog dagen uren en minuten!