Logo Gadero
service

Hongaarse punt vlonderplanken

Vindt u een horizontale of verticale montage een beetje saai worden? Dan hebben wij een oplossing voor u gevonden! Een Hongaarse punt terras valt op in uw tuin en is de ideale vloer voor een moderne en chique uitstraling. De planken liggen in een hoek van 30 tot 60 graden en sluiten aan de bovenzijde aan. Bekijk hieronder ons assortiment!

Hoe moet u een Hongaarse punt vloer leggen?

Het leggen van een Hongaarse punt vloer lijkt veel op het leggen van een andere houten vloer, namelijk de visgraat vloer. Het verschil zit hem in het legpatroon. Bij een visgraat vloer worden de linkse en rechtse delen onder een hoek van 90 graden gelegd, waarbij de kopse kant tegen de lange zijde van de andere plank aan gelegd wordt. Bij een Hongaarse punt komen de planken aan de kopse kant juist tegen elkaar aan. Hierdoor ontstaat een soort ‘sergeantstreep’. Dit opvallende legpatroon zorgt ervoor dat de vlonder een echte blikvanger in uw tuin is.

Het leggen van een Hongaars punt terras kan wat moeilijker zijn dan bij een gewone vlonder. Dit komt natuurlijke door het specifiek patroon van de Hongaarse punt. U moet nauwkeurig te werk gaan bij het leggen van dit soort vlonders. Wanneer u moeite heeft met het leggen van de vlonder is het een verstandige beslissing om vakmensen in te schakelen.

Door middel van een afwerking of behandeling kunt u uw Hongaarse punt vloer geheel naar smaak aanpassen. Zo kunt u de geselecteerde variant donkerder of juist lichter maken.

Bij Gadero bestelt u de Hongaarse punt vlonder per vierkante meter. De planken zijn al in de juiste hoek gezaagd. U kunt ook kiezen om de hoek iets groter of kleiner te maken. Gebruik daarvoor onze Hongaarse punt rekentool. Met onze andere houtsoorten kunt u ook een punt terras maken. Echter moet u hier wel de planken zelf op maat zagen.

Wat is het verschil tussen een Hongaarse punt vloer en een visgraat vloer?

Beide houten vloeren maken uw tuin of kamer ruimer en zijn geschikt voor in de kleine ruimtes. Het grootste verschil zit hem natuurlijk in het feit dat de Hongaarse punt vloer bestemd is voor buiten en de visgraat pvc vloer binnen worden gebruikt.

Visgraat vs hongaarsepunt

De Hongaarse punt is een vloer die rustiger oogt dan een visgraat patroon. Dit heeft te maken met het aantal graden waarin de planken gelegd worden. Normaal is dit 45 graden bij een Hongaarse punt, maar het is ook mogelijk om de planken op 30 graden te laten zagen. Hiermee creëert u een minder scherpe hoek in het patroon, wat het geheel een nog rustigere uitstraling geeft. Hieronder ziet u het verschil tussen een visgraatvloer en Hongaarse punt. Deze Hongaarse punt is onder een hoek van 45 graden gelegd.

Heeft u interesse in een Hongaarse punt of wilt u onze andere vloerdelen bewonderen? Wij hebben een ruime keuze aan verschillende vlonders en pvc vloeren met of zonder het visgraatpatroon. Neem een kijkje op onze vlonders of vloeren pagina of kom langs in onze showroom in Breukelen. Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Meest gestelde vragen over Hongaarse punt vlonderplanken