Logo Gadero
service

48 uurs assortiment afwatering

Ervaart u regelmatig wateroverlast in uw tuin? Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een oplossing voor. Bij ons vindt u verschillende manieren van afwatering die wij binnen 48 uur bij u thuis bezorgen. Of u nu gaat voor watergoten, hydroblobs, grind of split, bij Gadero vindt u altijd een oplossing die bij uw wensen en situatie past. 

48 uurs assortiment afwatering

Wanneer men begint met het ontwerpen van een nieuw terras of een nieuwe oprit worden vaak eerst de mooie tegels of stenen uitgezocht. Aan de hand daarvan wordt erover nagedacht welke fundering hiervoor nodig is en welke toebehoren er nodig zijn. Maar een goed drainagesysteem wordt vaak nog over het hoofd gezien. Terwijl dit ontzettend belangrijk is.

Er zijn verschillende redenen om na te denken over de afwatering in uw tuin. Zo is het de afgelopen jaren de trend geweest om de tuin volledig te betegelen. De moderne tuin had weinig ruimte voor groen en voor iedereen die geen groene vingers heeft was dit een uitstekende uitkomst. Maar door de tuin dicht te maken kan het regenwater geen kant op. Dit probleem wordt vergroot door het veranderende klimaat en hevige regenval waar Nederland steeds vaker mee te maken krijgt. Een gedateerde manier om hiermee om te gaan is het hemelwater laten weglopen door het riool. Dit is echter inmiddels op veel plekken verboden om het riool te ontlasten.

Watergoten

Een van de meest bekende manier om hemelwater af te voeren zijn de watergoten. Deze zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar zodat er altijd een tussen zit die in uw tuin past. Niet alleen hebben we de welbekende aluminium watergoten, maar ook varianten in het zwart en zelfs cortenstaal. Vindt u een watergoot een doorn in het oog in uw mooie, nieuwe terras? Kies dan voor onze watergoten met een smalle afwateringsgleuf van slechts 55 mm breed. Er is dus altijd een geschikte oplossing voor u.

Hydroblob

De hydroblob is een onzichtbare kracht tegen overlast van hemelwater. U begraaft deze namelijk in uw tuin waar ze hun werk doen. Wanneer er dusdanig veel regen valt dat de grond het niet meer kan opnemen, zal de hydroblob het overtollige regenwater opvangen. Dit regenwater zal weer in de grond worden geïnfiltreerd bij droge perioden. Zo blijft de waterhuishouding in uw tuin altijd op peil!

Drainagebuis

Een andere oplossing voor onder de grond is een drainagebuis. Deze geperforeerde buizen hebben een omhulling van polypropyleen, die ervoor zorgt dat het overtollige hemelwater in de afvoerslang terecht komt terwijl het zand en klei er niet doorheen komen. Bij ons besteld u de drainagebuis per meter ipv per rol. Zo blijft u niet zitten met meterslange buizen. Eenmaal geplaatst heeft u er vrijwel geen omkijk meer naar, deze drainagebuizen hebben namelijk een levensduur van maarliefst 50 jaar! Wij raden u aan de buis op 5-8mm grind of schelpen te leggen. 

Waterdoorlatende bestrating en grastegels

Waterdoorlatende bestrating en gras tegels zijn tegels waar gras en bodembedekkers doorheen kunnen groeien. U geniet van het gemak van verharding, maar daarnaast draagt het ook bij aan de waterhuishouding in uw tuin. Hemelwater loopt er namelijk makkelijk doorheen Ook brengt u met deze tegels meer groen in uw tuin. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze blog ‘Waterdoorlatende grastegels: een mooie oplossing voor een groot waterprobleem’.

Alles voor een complete bestelling

Bij Gadero vindt u alles voor uw nieuwe terras of oprit. Bekijk ons uitgebreide assortiment betontegels of onze luxe keramische tegels. Zoekt u de kwaliteit van keramiek, maar voor de prijs van betontegels? Dan is de GeoProArte lijn van MBI iets voor u. Ook voor alle toebehoren zoals zand, voegmortel/voegmiddel en opsluitbanden bestelt u bij Gadero. Hier vindt u alles voor een compleet pakket!