Logo Gadero
service

Populaire oprit bestrating

Zoekt u een steen of klinker voor uw oprit? Bij Gadero hebben wij een enorm assortiment sierbestrating met daarin veel soorten oprit bestrating. Sierbestrating is geschikt voor een oprit vanaf een dikte van minstens 6cm. Om de keuze voor u gemakkelijker te maken hebben wij in deze categorie de meest verkochte artikelen op een rij gezet. Kies uit getrommelde bestrating, ongetrommelde bestrating,waaltjes of klinkers geschikt voor een oprit.

Om het hele assortiment bestrating, geschikt voor de oprit, te bekijken, kunt u de categorie oprit bestrating bekijken.

Tip

Als u kiest voor beton, raden wij u aan om te kiezen voor GeoKlinkers. Dit zijn qua prijs-kwaliteitverhouding hele goede betonklinkers die dankzij een speciale beschermlaag heel weinig onderhoud nodig hebben en erg duurzaam zijn. 

Oprit bestrating leggen

Oprit bestrating moet minimaal 6cm dik zijn. Belangrijk is het aanleggen van een goede ondergrond. Deze moet bestaan uit een puinlaag van minimaal 20cm met daarop een zandbed van minimaal 10cm. Sluit uw bestrating goed op met opsluitbanden van minimaal 8cm breed zodat uw oprit stevig op zijn plek blijft liggen. 

Wanneer u de stenen of tegels gaat aanleggen is het van belang om deze te mixen. Hiermee zorgt u voor een juiste kleurnuancering. Het invoegen dient u bij stenen of klinkers met brekerzand te doen. Bij tegels raden wij aan om Gator Voegmiddel te gebruiken. In beide gevallen is het belangrijk om na het invoegen uw bestrating schoon te spoelen met water. Zo voorkomt u dat het inveegzand of voegmortel vlekken achterlaat. 

Betonsteen kan kalkuitbloei vertonen wanneer het nat wordt en vervolgens in aanraking komt met zuurstof. Dek uw stenen hierom altijd direct af na levering!

Bekijk onze klustip voor het aanleggen van een oprit voor meer informatie.