Nu online te bestellen bij Gadero, GeoCeramica van MBI. Het beste van twee werelden innovatief bijeengebracht in een product. De tegel waar keramiek en beton samen komen tot een perfecte tegel die lang mee gaat, weinig onderhoud kent, waterdoorlatend is en zeer eenvoudig is te leggen. GeoCeramica tegels zijn 4 cm ik, waarvan 3 cm beton en 1 cm keramiek. U kunt deze leggen op een gestabiliseerd zandbed. 

Wij verzenden MBI GeoCeramica keramische tegels voor buiten door heel het land, zelfs tot in België. Daarbij bent u zeker van gunstige Thuiswinkel Waarborg servicegaranties. Naast deze keramische Geo Ceramica tuintegels van MBI vindt u op de pagina keramische terrastegels ook andere merken.

Innovatieve Technologieën

Deze GeoCeramica keramische tegels hebben een ondergrond van beton, dit beton is niet zomaar een beton, maar Stabikorn beton. Stabikorn is een innovatie van MBI de steenmeesters en heeft als eigenschap dat deze water doorlatend is. Door de verschillende eigenschappen van beton en keramiek was het voorheen onmogelijk om deze twee materialen samen te voegen. Doordat er water tussen de tegel en het hechtingsmateriaal kwam, knapte tijdens vorst de keramische tegel los van de betonnen onderlaag. MBI heeft daar een speciale lijm voor ontwikkeld die in combinatie met water alleen maar steviger wordt. Deze innovatie genaamd Aquaferm is een vochtige pasta die tussen de tuintegel en de Stabikorn onderlaag wordt aangebracht, in contact met water vormt deze pasta de meest krachtig denkbare verbinding tussen onderlaag en de keramische tegel die onder alle omstandigheden standhoudt. 

Eigenschappen GeoCeramica tegels

Deze prachtige en duurzame keramische tuintegel kent vele voordelen ten opzichte van gewoon keramiek. Deze GeoCeramica tegels zijn zeer eenvoudig in een zandbed te leggen door de betonnen Stabikorn onderlaag. Hierdoor hebben deze tegels de duurzaamheid en het luxe uiterlijk van keramische tegels gecombineerd met de eenvoud van het leggen van betontegels.

Deze GeoCeramica terrastegels voor in de tuin zijn door en door gekleurd, dit betekent dat als er een stukje afbreekt dat de binnenkant van de tegel exact dezelfde kleur heeft als de buitenkant. Bovendien zijn deze MBI tegels van keramiek uv-werend, hierdoor verkleuren deze tegels nooit. Deze keramische tegels voor in de tuin zijn zeer eenvoudig schoon te maken, perfect te voegen door afstandhouders, mos- en schimmelwerend.

GeoCeramica tegels kopen? Wij zijn uw officiële MBI dealer. Deze hoogwaardige, keramische tuintegels zijn nu online te bestellen bij uw sierbestratingexpert Gadero! Wij leveren uit eigen voorraad, dus kunt u rekenen op een snelle levering in heel Nederland en Vlaanderen.

Op zoek naar 2 cm dikke keramische tegels, keramische tegels met een houtmotief of een andere greep uit het keramische assortiment? Klik dan hier

Hoe leg ik GeoCeramica?

 • Leg een gestabiliseerd zandbed (terrascement of portland met zand) aan van 20 tot 30 centimeter diep.
 • (Optioneel) zorg voor een splitlaag van 3 tot 5 centimeter voor voldoende waterinfiltratie.
 • Plaats opsluitbanden om de bestrating op te sluiten en verzakking te voorkomen.
 • Tril de afzonderlijke lagen goed aan.
 • Houd rekening met voldoende afschot voor de afwatering. De stelregel luidt: 1 centimeter afschot per strekkende meter.
 • Zorg dat het zandbed stabiel en vlak is voordat u de tegels gaat leggen.
 • Voorkom beschadigingen en klem de tegels op de Stabikorn laag en niet op de keramische tegel.
 • Laat de tegels nooit op de punt steunen en voorkom dat de tegels tegen elkaar aanschuiven.
 • Voor het beste resultaat houdt u een voegruimte van 4 mm aan.
 • Naast de tegeldonkey is GeoCeramica ook goed te verleggen met een vacuümpomp.
 • Sla de tegels voorzichtig aan met een rubberen hamer.
 • Voeg de tegels met Aqua Joint voor een harde voeg of met onkruidvrij zand van MBI voor een zandvoeg.
 • Veeg het zand met een zachte bezem in de voegen en laat geen hoopjes liggen.

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode